Yavaş yavaş tekrar baskılarını yapıyorlar, Gerekli Şeyler’in çok fazla serisi ve bu serilerde çok fazla cilt olduğu için aynı anda 20 tekrar baskı yapsalar da yetişemiyorlar. Bence seneye bu zamanlarda serinin tüm ciltleri bir tur daha basılmış olur ama net bir şey diyemiyorum.
Merhaba.
Inhumanların Ölümü ile Avengers: Eve Dönmek Yok çizgi romanları hangi çizgi romanlardan önce ya da sonra okunması gerekiyor? Özellikle Ihumanların Ölümü çizgi romanı.
Avengers: Eve Dönmek Yok, “Avengers Teslim olmak Yok” çizgi romanından hemen sonrası.
Inhumanların Ölümü 2018 basımı, tam hangi döneme denk geliyor hatırlamıyorum ama Marvel Legacy dönemi olması lazım. Bağımsız okunabilir. İstersen All New All Different dönemi Uncanny Inhumans serisi sonrası da okuyabilirsin.
Çok fazla Inhumans materyali yok çıkan. Marvel Now dönemi 3 ciltlik Inhuman, ANAD dönemi 4 cilt Uncanny Avengers ve bir de Marmara Çizginin bastığı eski Inhumans tek cildi.
Inhumans → Inhuman(3) → Uncanny Inhumans(4) → Ihhumanların Ölümü sıralaması ile okuyabilirsin tümünü okuyacaksan.
Once & Future Cilt 1 - Sert Kapak Özel Edisyon satan veyahut satıldığına dair ilan gören var mı? Nadir, Zebramo vs baktım, sanırım hiç kalmamış.Zaten ince kapakları almak istiyordum, bahanem olmuş oldu.
Bulsan bile fiyat çok yükseldi. 350-400’den aşağı bulamazsın. Karton kapak iyidir. Hem daha güzeller.
İnce kapaklarda kapaklar daha uyumlu evet, geçen 200’e bulmuştum, çoktan satılmış.Neyse, o halde ince kapaktan devam.
2 ay önce 150 den aldım ikinci el ama fırsatçılar çok olduğundan uyguna bulman zor bayağı.
Tokyo ghoul güzel bir seri mi sizce ve tokyo ghoul ile tokyo ghoul re farklı seri mi ?
Ben okudum da pek beğenmedim açıkçası. Fikir fena değil de 10 yıl hype yaptırıp 3 sayıda oldu bitti yapacak kadar da değil. Şunu da söyleyeyim, Fabok’un çizimleri için alınabilir mesela adam inanılmaz bir çizer.
Müsait bir anında detaylı biçimde ne olduğunu anlatabilir misin? (spoiler olarak buradan yada mesaj olarak)
Karakarga’dan çıkmamış mıydı?
Tabii anlatırım. Eksikler olabilir çünkü okuyalı bir süre oldu ve pek beğenmediğimden unutmuşum biraz. Buradan sonrası New52 Justice League ve Three Jokers Spoiler İçerir:
New 52 Justice League sırasında Batman Metron isimli karakterin koltuğuna(Mobius Chair) oturuyor. Bu koltuk da basitçe evrendeki bütün bilgilere vakıf olmayı sağlayan bir koltuk.Batman koltuğa oturunca Joker kim diye soruyor ve koltuk “3 Joker var” gibi bir şey diyor. Three Jokers’in başlangıcı bu aslında.
Three Jokers’ın kendisine gelirsek, basitçe şehirde bir kaç suç işleniyor fakat Joker aynı anda aynı yerlerde olamayacağından 3 tane Joker olduğunu anlıyoruz. Bir olay yerinde Batfamily bir tanesini yakalıyor ve yanlış hatırlamıyorsam diğer olay mahallerine gitmek için ayrılıyor oradan. Bu arada yaşanan suçlar Batman çizgi romanlarının meşhur olayları aslında. Killing Joke’daki Joker’in orijin hikayesinin başlangıcı olan Ace Chemicals’ı görüyoruz mesela. Bir de meşhur Joker Fish hikayesine benzer bir suç işleniyor. Daha sonra Red Hood bu yakalanan Joker’i silahla vurarak öldürüyor ilk sayının sonunda. Bu da tabii Batman’le arasını bozuyor. Bunun dışında hikayenin devamında Joker’in farklı iş kollarından yeni Joker’ler aradığını görüyoruz. Bunu da kendi düştüğü kimyasal karışımı insanlar üzerinde deneyerek yapıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Yani Orijinal Joker belki 1000 farklı kişiyi Joker yapmaya çalışmış ve bunların çoğu zehri kaldıramayıp ölmüş. Zehire rağmen ölmeyen Joker’ler de palyaço, komedyen ve biri daha idi ama hatırlayamadım şu an. Daha sonra kavga dövüş oluyor ve Joker’lerden biri daha ölüyordu sanırım. Serinin sonunda da Killing Joke’da Joker’e öldü denilen ailesinin aslında Alaska gibi bir yerde yaşadığını ve bunu sadece Bruce Wayne’in bildiğini görüyoruz. Bu aslında çok önemli çünkü bir nevi Retcon yapılmış oluyor Joker’in kişisel tarihine. Ancak DC hikayenin Canon olup olmadığını açıklamadı galiba. Genel kanı hikaye tutarsa bu Canon diye kabul ederler bir noktada şeklinde. Yani hikayede ileride işlenecek bir kaç nokta olduğu için ileride önem kazanabilir.
Seneler önce Kara Karga’dan çıkmıştı, sonra epey bir süre yeni baskısı yapılmadı. Şimdi hakları Baobab’a geçmiş anlaşılan, ben şahsen çok mutlu oldum Baobab’ın Kara Karga gibi uzun süre basmamazlık yapacağını düşünmüyorum. Belki ileride bir özel edisyon da gelebilir bu çizgi romana.
Evet tam olarak geçmişi böyle. Bende ilk baskısı var, hikayesi, çizimleri, renkleri ve hatta kağıt türü bile gerçekten çok güzel.
Hayran kalmamak elde değil…Usagiler harika gözüküyor.
Yabancıların çizgi roman / manga koleksiyonu beni hep hayran bırakıyor, malum onlar için fiyat 8-9x fark etmiyor…
Reddit’teki çizgi roman subredditlerinde gezmek okuma listemi 4-5 kat kabartmıştır herhalde. Şu Strangers In Paradise Boxset’inde acayip gözüm var.
Abi şey ya özellikle US ve UK deki insanların manga hunting videolarını izlerken kahrımdan gideceğim sanıyorum.Adamlar 2 saat yol gidiyor mesela öylesine,Google Map ile minik minik kitapçı,çizgi romancı falan bulup,oraları bir elden geçiriyorlar.Öyle öyle baskısı bitmiş serileri topluyorlar ya da toplamayacağı bir seriden buldu mu da alıp ebayden falan satıyor aldığı fiyatın üstüne satarak.İşte hayat bu bazen diyorum.
Strangers in Paradise diyince bir süre boş boş telefona baktım, ah be Gerekli Şeyler keşke iptal etmeseydin güzelim seriyi.
Satışları çok kötüydü ama şimdi basılsa çok iyi satar bence çünkü Türkiye’deki çizgi roman okuyucuları bağımsız eserlere her zamankinden daha çok değer veriyor.
İyi satar mıydı emin olamadım ama iyi bir reklamla belki. Bir de çok eskiden basılmış tabii, 2010 baskısı falandı bendekiler. Şimdi sektör yeniliğe biraz daha açık. Ben self-published fazla bağımsız denebilecek eserleri çok seviyorum SiP de çok güzel bence.