Artık Aras Kargo ile gönderim yapıyoruz.
Teşekkür ederim bilgilendirme için.
Dc’ye yeni başlamak isteyen biri için çr önerebilir misiniz? One-shot veya seri farketmez ama dc’ye yeni başlıcam önceden bi bilgim yok
Ben çizgi roman okumaya yeni başladım ve okuduğum ilk çizgi roman batman beyaz şövalye’ydi. Oldukça güzel bir hikaye. Okumak için herhangi bir şey bilmeniz gerekmiyor.
- Superman Red Son
- Batman: Öldüren Şaka
- Justice
- Batman Avrupa
- Batman: Kara Şövalye Dönüyor
- Batman: Pelerinli Süvariye Ne oldu?
- Batman: Cadılar Bayramı
- Batman: Gülen Adam
Vs. Vs…
Hazır süper kahraman çizgi romanları görmüşken, “genel olarak süper kahramanlara/ hikayelerine karşı ilgisiz dolayısıyla bu konuda bilgisiz biri olarak” geçenlerde Vision adlı bir çizgi roman okudum ve oldukça sevdim. Nereden başlayacağım, hikayenin başı neresi yok ortasında ne okuyacağım, birşey mi kaçırıyorum şekilde değil de, Vision tarzı bağımsız yahut kahramanlar dünyasına yabancı olanlar için bağımsız görünen, ön bilgi gerektirmeyip okurken eksiklik hissettirmeyen çizgi roman önerileriniz varsa, aklımın bir köşesine yazayım.
Vision’un yazarı Tom King’in elinden çıkma Mister Miracle çizgi romanı mevcut. Marmara çizgi basımı, 2 cilt. Vision’u beğendiyseniz onu da tavsiye ederim. İkisi de ödüllü çizgi romanlardır.
Nasıl başlayacağınız size bağlı aslında, hangi karakterleri seversiniz ya da diyalog odaklı mı yoksa aksiyon odaklı mı okumayı seversiniz bilemediğim için isabetli önerilerde bulunmam zor olacaktır. Birazcık sevdiğiniz ve sevmediğiniz durumları söylemeniz lazım. Şu durumda sadece sevdiğiniz karakterlerin çizgi romanlarını okuyun diyebilirim.
Dc evrenindeki neredeyse bütün karakterleri tanımak isterseniz Injustice serisine başlamanız öneririm. Alternatif evrende geçiyor olsa da karakterlerin büyük çoğunluğu var
Herkese merhaba.
Batman: Şövalyenin Düşüşü çizgi romanını tam set halinde ya da parça parça alıp tamamlamayı düşünüyorum. Fakat seri toplam kaç fasikül bilmiyorum. İnternette düzgün bir şekilde de göremedim açıkçası. Toplam 3 yayın evi tarafından basıldığını ve bazı fasiküllerin cilt halinde de basıldığını biliyorum o kadar. Bu konuda yardımcı olabilecek birisi olursa çok sevinirim. Elinde olup da satmayı düşünen arkadaşlar da olur, yazarlarsa ayrı bir mutlu olurum.
Aksiyon odaklı daha iyi olur genel olarak çoğu karakteri seviyorum alırı farketmez karakter akıcı bi cilt olsun yeter
Batman İlk Yıl, Batman Avrupa, Batman new52 serisi (Snyder ve Capullo’nun eseri olan seri), Superman Red Son, Joker, Luthor, Kingdom Come, Batman Hush, ve Justice League new52 (Geoff Johns) serisini tavsiye edebilirim gayet akıcıdırlar. Bir de DC’den çıkan ancak DC evrenine bağlanmayan (bağlandıysa da haberim yok) Vaiz serisini de tavsiye edebilirim, inanılmaz akıcı bir seri 2 günde 9 cildi bitirmiştim.
Türkçe yayınlanmış hikayeleri sıralamaya çalıştım, eğer İngilizce olarak da bulabilirim diyorsanız liste epey genişler.
Dün batman hush, batman beyaz şövalye ve green arrow ilk yıl’ı sipariş ettim bir sonraki siparişte sizin önerdiklerinize bakıcam teşekkürler
Boom! Studios, Once & Future Vol 1-2’yi bir araya getirip şöyle 2 tane cillop gibi edisyon yapmış:
Once & Future Deluxe Edition Hardcover Book 01
Once & Future Deluxe Limited Slipcase Edition Hardcover Book 01
Ülkemizde güzel edisyonla basıldığından ilk defa ağzım sulanmadı
Slipcase basılmasını isterim şahsen
Merhaba, amazon’da bu çizgi romanları gördüm ve canım uzun zamandır superman okumak istiyordu. çizgi romanlara pek fazla hakim değilim bunları öncesinde herhangi bir şey okumadan direk okuyabilir miyim acaba? ve okuyan varsa bu çizgi romanlar almaya değer mi?
Batman Dedektif Hikayeleri Cilt 1’in diğer Batman new52 serileriyle birlikte okunması iyi olur ama isterseniz seriyi tek başına da okuyabilirsiniz. Luthor one shot yani öncesinde ve sonrasında bir şey okunmasına gerek yok, olay o ciltte başlıyor ve bitiyor. Swamp Thing 6 ciltlik bir seri şu anda sadece ilk cilt çıktı, öncesinde bir şey okumaya gerek yok ama somrasında kalan 5 cildi okumanız gerek. Yarının adamları hakkında bir bilgim yok, kapakta Rebirth veya new52 dönemleriyle ilişkili olduğuna dair bir ibare yok sanırım o da one shot.
Edit: Yarının adamları Superman Lois ve Clark, Superman’in Son Günleri gibi Rebirth’e doğru okunması gereken hikayelerdenmiş yani devamında onlarca ciltlik bir okuma yapmanız gerekecektir. Bu arada Swamp Thing ve Luthor çok iyi çizgi romanlardır, Dedektif Hikayeleri Cilt 1 de ortalamanın üzerinde diyebilirim. Yarının Adamları’nı okumadım bir şey diyemeyeceğim.
İlgilendiğiniz için teşekkürler.
X-men mutant genesis ve dark phoenix saga okumak için başka x-men çrleri okumaya gerek var mı?