Flaneur’un tüm yayınları var bende ve hiçbiri özel edisyon değil. Bunun da normal HD olanını alacağım.
Çok teşekkür ederim ama satmayı düşünmüyorum
Merhaba. Arkabahçenin zamanında bastığı bu Superman serisi neyi anlatıyor? Ve tamamlanmış bir hikaye mi yoksa her zaman olduğu gibi eksik bırakılmış bir seri mi? Cevap verebilirseniz çok mutlu olurum
İlk iki fasikül Luis - Clark düğün özel sayısını içeriyor. Sonrasında balayında metallonun saldırısı. Daha sonra güçlerine yeniden kavuşması -bu dönem Superman güçlerini kaybetmiş durumda. Sonrası tabi ki yarım kalıyor.
Teşekkür ederim (20 karakter)
Jock’un hem yazıp hem çizeceği yeni Batman çizgi romanı duyuruldu;
Arkadaşlar merhaba,
Normalde çizgi roman ve manga okuyan birisi değilim. Ancak watchmen in İthakiden çıkan ana kitap ve diğer kitapları okudum. Çok hoşuma gitti.
Şimdi JBC Yayınclık Kıyamet Saati kutulu set çıkarmış ama içeriğini anlamadım. Basılmış 6 cildi farklı farklı kapaklarını bir araya getirip set mi yapmışlar ? Kutunun içinde kaç farklı çizgi roman var?
Diğer taraftan Death Note Cilt 1 ve Titana Saldır Cilt 1 siparişini verdim.
Tamamen cahilliğimden soruyorum. Şöyle hikayesi sonlanmış, ciltli halde okunacak, içinde süperkahraman olmayan çizgi roman tavsiyeleri rica ederim.
Kutulu set koleksiyonerler için eğer koleksiyon yapmıyorsaniz almanıza gerek yok fiyatı biraz tuzlu. Kıyamet saati ithakinin bastıklarıyla aynı seri değil ayrıca ciltli değil fasikul seklinde bastılar. Fasiküllerin farklı kapak olmasına bakmayın sadece kapakları farklı içerik aynı. Şimdilik 6 fasikül yayımlandi 6 fasikül daha gelecek. Bu arada kıyamet saatini okumadan önce jbc’nin bastığı dc universe rebirth özel edisyon ve rozet çizgi romanlarını okumanız gerekiyor. Öneri olarakta sandman, vaiz ve bone’u öneririm
Baobab, Flaneur ve Kara Karga Yayınları’ndan çıkan bütün çizgi romanlar sizin istediğiniz şekilde bu çizgi romanların yanı sıra Güngezgini’ni, Essex County’yi, Sweet Tooth’u ve Maus’u önerebilirim. Sizin gibi bağımsız çizgi roman önerileri isteyen çok kişi oluyor bu konuda eğer önceki cevaplara bakarsanız çok daha fazla öneriye ulaşabilirsiniz.
Yeniden merhaba arkadaşlar, detaylı ve güzel cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Sandman ve Vaiz alışveriş listemde yakında satın alacağım.
Baobab, Flaneur ve Kara Karga Yayınlarını detaylıca inceleyeceğim.
Titana Saldırı konusunda dikkatli olmanı öneririm çünkü peynir ekmek gibi satılıyorlar ve haliyle de baskısı bitiyor.
Kaybolan O Günler çok fazla kişi tarafından sevilen bir çizgi roman yeni baskısı da var tek başına alıp okumalık güzel bir hikayeye sahip aynı şey Güngezgini için de geçerli.
Sayın @Arcade zaten ilk cildi okurum, maddi durumum elverirse hepsini set olarak alırım. (2. el sitelerinden de olabilir). Teşekkür ederim
Sayın @Yuso4656 verdiğiniz iki tavsiyeyi de inceledim. İkisi de çok güzeller. İkisini de satın alacağım.
Hayatımda hiç çizgi roman okumadım fakat oldukça hevesliyim. Bu sebeple bir internetten araştırma yapayım dedim neler okuyabilirim diye özellikle DC evreninde resmen kayboldum. Çözümü sizlere danışmakta buldum
Tekrarlıyorum ilk defa çizgi roman okuyacağım. Öncelik olarak DC evreni olmak üzere bunun yanında DC değil ama şu seride çok güzeldir, uygundur dediğiniz çizgi roman önerileri alabilir miyim? Mümkünse çizgi roman dunyasina yeni giriş yaptığım için biraz ulaşılabilir çizgi romanlar olursa çok sevinirim.
Yeni başlayacağınız için çizimleri insanı çok yormayan yani sade çizimlere sahip akıcı hikayeler önermeye çalışacağım. DC’den Batman İlk Yıl, Bitmeyen Cadılar Bayramı (devam ciltleri Dark Victory ve Haunted Knight’ı da okumanızı öneririm ancak Türkçe’ye çevirilmediler, İngilizce bulursanız kaçırmayın derim), Batman Öldüren Şaka, Superman Red Son, Yeni52 Justice League, Swamp Thing (Alan Moore’un yazdığı seriden bahsediyorum ve bu seriyi en az 3-4 çizgi roman okuduktan sonra okursanız teknik olarak ne kadar farklı ve özel olduğunu kavrarsınız) ve Batman Kara Şövalye Dönüyor çizgi romanlarını önerebilirim. Injustice serisini henüz okumadım ama zevkine güvendiğim birkaç arkadaşımdan çok iyi ve akıcı bir seri olduğunu duydum bu seriyi de rahatlıkla okuyabilirsiniz. Ayrıca DC’den çıkan ancak bildiğimiz DC evrenleriyle bağlantılı olmayan bağımsız serilerden Vaiz ve Sandman serilerini de öneririm.
DC dışında bağımsız olarak Baobab ve Kara Karga Yayınlarından çıkan çizgi romanları da okuyabilirsiniz, başlangıçta Flaneur’den çıkan çizgi romanları okumanızı önermem çünkü onların çizgi romanları daha çok sanatsal ağırlıklı oluyor ve bu durum yeni başlayan birini sıkabilir. Çizgi romandan soğumanızı istemeyiz değil mi? Yayınevi önerileri dışında bağımsız çizgi romanlardan Bone, Essex County, Güngezgini ve Çizgi Romanı Anlamak yine başlangıç için iyi tercihler olacaktır.
Benim başlangıç için önerebileceğim çizgi romanlar okuduğum ya da duyduğum çizgi romanlarla sınırlı, eğer imkanınız varsa bir çizgi roman dükkanına gitmeniz ve çizgi romanların sayfalarını çevirerek hoşunuza giden ciltleri almanız sizin için en iyisi olacaktır.
Bunun gibi okuma sıralarına başlangıçta çok kulak asmamanızı öneririm, emin olun buradaki çizgi roman okurları çizgi roman okumaya o listeleri takip ederek başlasalardı yarısından fazlası şu an çizgi roman okumuyor olurlardı. O listeler çok uzun, karmaşık ve Türkiye’de bulunması çok zor ciltleri barındırıyor bu yüzden listeyi takip edeceğim derken bence en önemli kısım olan eserden zevk alma kısmından mahrum kalıyoruz.
Çok teşekkür ederim değindiğiniz her bir çizgi romanı inceleyip bir yerden başlayacağım ve kronolojik sıraya takılmayacağım yoksa işin içinden çıkılmaz
Örümcek Adam’a hakim olmak için çizgi romanlarına bu sıradan başlamak uygun olur mu?
Listede yanlışlık varsa söylerseniz sevinirim.
İngilizce olan isimler Türkiye’de çıkamayan çizgi romanlar.
Sıra | İsim |
---|---|
1 | Amazing Fantasy 15 Karşınızda Örümcek Adam |
2 | The Amazing Spider-Man George ve Gwen Stacy’nin Ölümü |
3 | Spider-Man Zalim Altılı |
4 | Spider-Man Mavi |
5 | The Amazing Spider-Man Kraven’in Son Avı |
6 | Spider-Man Venom’un Doğuşu Cilt 1 |
7 | Spider-Man Venom’un Doğuşu Cilt 2 |
8 | The Amazing Spider-Man Cilt 1 Yepyeni Bir Gün Cilt 1 |
9 | The Amazing Spider-Man Cilt 2 Yepyeni Bir Gün Cilt 2 |
10 | The Amazing Spider-Man Cilt 3 Yepyeni Bir Gün Cilt 3 |
11 | The Amazing Spider-Man Cilt 4 Kraven’ın İlk Avı |
12 | The Amazing Spider-Man Cilt 5 Yeni Ölme Yolları |
13 | The Amazing Spider-Man Cilt 6 Suç ve Cezalandırıcı |
14 | The Amazing Spider-Man Cilt 7 Ölüm ve Randevu |
15 | The Amazing Spider-Man Cilt 8 Seçim Günü |
16 | The Amazing Spider-Man Cilt 9 7/24 |
17 | The Amazing Spider-Man Cilt 10 American Son |
18 | The Amazing Spider-Man Cilt 11 Bu Gece Kollarında Öldüm |
19 | The Amazing Spider-Man Cilt 12 Kızıl Saçlı Yabancı |
20 | The Amazing Spider-Man Cilt 13 Black Cat’in Dönüşü |
21 | The Amazing Spider-Man Cilt 14 Meydan Okuma Cilt 1 |
22 | The Amazing Spider-Man Cilt 15 Meydan Okuma Cilt 2 |
23 | The Amazing Spider-Man Cilt 16 Meydan Okuma Cilt 3 |
24 | The Amazing Spider-Man Cilt 17 Meydan Okuma Cilt 4 |
25 | The Amazing Spider-Man Cilt 18 Meydan Okuma Cilt 5 |
26 | The Amazing Spider-Man Cilt 19 Amansız Av |
27 | The Amazing Spider-Man Cilt 20 Geçmiş Zaman Olur Ki |
28 | The Amazing Spider-Man Cilt 21 Türlerin Kökeni |
29 | The Amazing Spider-Man Cilt 22 Muazzam |
30 | The Amazing Spider-Man Cilt 23 Ölüm Kalım Meseleleri |
31 | The Amazing Spider-Man Cilt 24 Fantastik Örümcek Adam |
32 | The Amazing Spider-Man Cilt 25 Anti-Venom’un Dönüşü |
33 | The Amazing Spider-Man Cilt 26 Örümcek Adası |
34 | The Amazing Spider-Man Cilt 27 Kör Uçuş |
35 | The Amazing Spider-Man Cilt 28 Ufuktaki Tehlike |
36 | The Amazing Spider-Man Cilt 29 Ends of the Earth |
37 | The Amazing Spider-Man Cilt 30 No Turning Back |
38 | The Amazing Spider-Man Cilt 31 Danger Zone |
39 | Spider-Men |
40 | The Amazing Spider-Man Cilt 32 Dying Wish |
41 | Avenging Spider-Man 1 |
42 | Avenging Spider-Man 2 |
43 | Avenging Spider-Man 3 |
44 | Avenging Spider-Man 4 |
45 | Avenging Spider-Man 5 |
46 | Avenging Spider-Man 6 |
47 | Avenging Spider-Man 7 |
48 | Superior Spider-Man Cilt 1 İçimdeki Düşman |
49 | Superior Spider-Man Cilt 2 Kafası Karışık |
50 | Superior Spider-Man Cilt 3 Kaçış Yok |
51 | Superior Spider-Man Cilt 4 Zoraki Kötülük |
52 | Superior Spider-Man Cilt 5 Üstün Venom |
53 | Superior Spider-Man Cilt 6 Goblin Ülkesi |
54 | Superior Spider-Man Team Up 1 |
55 | Superior Spider-Man Team Up 2 |
56 | Superior Spider-Man Team Up 3 |
57 | Superior Spider-Man Team Up 4 |
58 | Superior Spider-Man Team Up 5 |
59 | Superior Spider-Man Team Up 6 |
60 | Superior Spider-Man Team Up 7 |
61 | Superior Spider-Man Team Up 8 |
62 | Yeni Amazing Spider-Man Cilt 1 Parker Şansı |
63 | Yeni Amazing Spider-Man Cilt 2 Örümcek Evreni Cilt 1 |
64 | Yeni Amazing Spider-Man Cilt 3 Örümcek Evreni Cilt 2 |
65 | Yeni Amazing Spider-Man Cilt 4 Gece Vardiyası |
66 | Yeni Amazing Spider-Man Cilt 5 Spiral |
67 | İç Savaş 2: Amazing Spider-Man / X-Men |
68 | Ahtapotun Kolları |
69 | Amazing Spider-Man Cilt 1 Öze Dönüş |
70 | Amazing Spider-Man Cilt 2 Friends and Foes |
71 | Amazing Spider-Man Cilt 3 Lifetime |
72 | Amazing Spider-Man Cilt 4 Hunted |
73 | Amazing Spider-Man Cilt 5 Behind the Scenes |
74 | Amazing Spider-Man Cilt 6 Absolute Carnage |
75 | Amazing Spider-Man Cilt 7 2099 |
76 | Amazing Spider-Man Cilt 8 Threats & Menaces |
77 | Amazing Spider-Man Cilt 9 Sins Rising |
78 | Amazing Spider-Man Cilt 10 Green Goblin |
79 | Amazing Spider-Man Cilt 11 Last Remains |
80 | Amazing Spider-Man Cilt 12 Shattered Web |
81 | Amazing Spider-Man Cilt 13 The King’s Ransom |
82 | Amazing Spider-Man Cilt 14 Chameleon Conspiracy |
83 | Amazing Spider-Man Cilt 15 What Cost Victory? |
Bu tarz listeler bana her zaman gereksiz gelmiştir. Bu kadar detaya boğularak okunursa bir süre sonra keyif almaktan çok okumuş olmak için okumuş olursun bence. Eğer okuyacağın çizgi roman bir eventin parçası değilse rastgele bir tane okusan bile olur.