Çizgi Roman Okurları Cemiyeti

Bana göre baştan başlamak daha iyi.

Şöyle düşün bir TV dizisine 1. bölümden başlayıp 10. bölüme kadar izleyip mi keyif alırsın ve anlarsın. Yoksa 1. ve 9. bölümü atlayıp direk 10. bölümden başladığında mı daha çok keyif alırsın ve anlarsın.

Diziden örnek verdim. Ama kitap olarak düşünürsen de olur.

60 yıllık bir karakter için verdiğin örnek biraz mantıksız oldu ama demek istediğini anladım. Şöyle bir durum var. Yayınevleri zaten insanlar baştan okumakla uğraşmasın diye serileri sürekli sıfırlıyor. Klasikler okunmalı elbet özellikle stacylerin ölümü ve kraven kesinlikle okunmalı ama kendine bunu şart koşarsan bir süre sonra okurken aynı heyecanla okumazsın. Sen hala illa detaylı okumak istiyorum diyorsan da tüm bütçeni spider-man’e ayırman gerekir. Ve son olarak senin attığın listede arkabahçe,hozcomics ve gerekli şeylerin bastıkları eksik ve çoğu uçuk fiyatlarda. Marmarada da birçok cildin baskısı tükenmiş durumda. Kısaca kolay gelsin toplarken.

1 Beğeni

Listeye eski baskı olanları eklemedim. Ne yazık ki dediğiniz gibi birçok çizgi romanın satışı yok. Alabildikleri mi alacağım.

Teşekkürler.

1 Beğeni

Önerileriniz üzere çizgi romanları alacağım ama örneğin Öldüren Şaka çoğu yerde tükenmiş. Tamamen bilmediğimden soruyorum kusura bakmayın, yakın zamanda basılıp tekrar piyasaya sürülüyorlar değil mi? Yoksa yılda 2 kez basılıyor vs. gibi durumlar söz konusu mu?

Öldüren Şaka’nın şu an sadece Absolute baskısı var. Fiyatı 250 lira. O tükenmeden yeni baskı yapmayacak denmişti. Bu yıl gelmez muhtemelen. İkinci el olarakta 80-100 lira civarı bulabilirsiniz.

2 Beğeni

Keşke öyle olsa :grin:. Epey bir beklemeniz lazım yeni baskı için @Erdal_01 Bey’in dediği gibi absolute baskının tükenmesini bekliyorlar. Kusura bakmayın ben çok önce aldığım için stok durumunu bilmiyordum.

3 Beğeni

Ne kusuru lütfen… Her türlü bu çizgi roman işi bana pahalıya patlayacak anlaşılan :grinning_face_with_smiling_eyes: Göze alacağız artık

1 Beğeni

Zebramo’da bulduğum şu harika ürüne göz atın :heart:

Kullanıcıyı tanımıyorum reklam amacı ile de değil bende bu ciltler zaten var olmasa kesinlikle alırdım çünkü buradakilerin hepsi tükendi ve kargo dahil bir şekilde tanesi 20 e geliyor bu seti almanızı tavsiye ederim bu fiyata bulmak zor.

3 Beğeni

Gerçekten uygunmuş. Bende de hepsi var. Zebrama güvenli ise - kullanmadım hiç- kaçırılmayacak fırsat.

1 Beğeni

Bayağı uygun. İhtiyacı olan varsa kaçırmasın.

Satılmış,umarım buradan biri almıştır.

1 Beğeni

Merhaba.
Arkabahçenin zamanında bastığı bu Justice League çizgi romanı one-shot bir hikaye mi yoksa gine eksik bırakılmış bir hikaye mi?

4 issue var içinde ve bundan başka cildi yok ama 1997’de başlayan JLA başlığı altındaki eserlerin başlangıç cildiymiş.One-shot gibi okunabilir yani çünkü öncesi yok,sonrası var.

Yani teknik olarak devamı Türkçeye getirilmeyen bir çizgi roman.
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

1 Beğeni

Serinin devamı gelmedi ama bu tam macera şeklinde. Tek başına okuyabilirsiniz. Efsanevi Batman anlarından biri var bu kitap içerisinde.

1 Beğeni

Batman Lanet serisini alayım diyorum fakat önceden Joker’ın okunması gerekir diye bir yorum görmüştüm. Sizce seri tek başına okunabilir mi? Başka bir öncül okunmalı mı?

Tavsiyem önce Joker’i okumanız yönünde olacaktır. Önce Joker’i, sonra lanet’i, sonra da İhsan Bey’in bu incelemesini okuyun: https://kayiprihtim.com/inceleme/batman-lanet-incelemesi/
İnceleme sonundaki yorumlar kısmında da Ertan Bey’in hikaye ile ilgili yorumu var. Onu da gözden kaçırmayın. Anlaması biraz zor bir hikayedir.

2 Beğeni

Eğer Jokeri okursanız daha iyi olur. Çünkü Lanet Üçlemesi Joker’de yaşanan bir olayın devamını anlatıyor.

1 Beğeni

@Gelu @JamesSunderland Teşekkür ederim dostlar. Dediğiniz gibi yapacağım.

1 Beğeni

Ben neredeyse hiç çizgi roman okumadım. Daha çok biyografi türü çizgi romanla başlamak istiyorum. Süper kahraman yada manga tarzı çizimli kitaplar pek ilgimi çekmiyor. Birkaçını araştırdım ancak sizin fikrinizi almayı daha uygun buldum. 3-4 çizgi roman önerirseniz müteşekkirim.

1 Beğeni