Çizgi Roman Okurları Cemiyeti

Biyografi derken neyi kast ediyorsunuz emin değilim ama birkaç tane doğaüstü olaylara çok bulaşmayan bağımsız çizgi roman önerebilirim. Güngezgini, Sıradan Zaferler, Kaybolan O Günler ve Essex County bu tarzda çok sevdiğim eserlerdir. Hatta Güngezgini favori çizgi romanım bile olabilir. Benzer tarzda manga olarak da Türkçesi yakın zamanda çıkmaya başlayan Monster’ı okuyabilirsiniz. Normal managalardan çok uzak bir eser. Ana karakterin Japon olması dışında ortak bir yön yok. Ama bence okumak için hepsinin çıkmasını bekleyin.
Doğaüstü konulara bulaşsa da bunları çok farklı şekillerde işleyen Sandman, Y Son Erkek, Watchmen, V For Vendetta ve Saga gibi eserleri de öneririm. Saga henüz tamamlanmadı. Sandman ise muhtemelen favori uzun serim.
Hiç özellikle biyografi okumadım ama okuduklarım arasında bu kategoriye girebilecek olanlardan Persepolis, Maus ve İran Usülü Metamorfoz’u da önerebilirim.

3 Beğeni

Çizgi biyografi diye geçiyormuş adı.

1000x450

3 Beğeni

Reinhard Kleist’tan Nick Cave, Castro, Olimpiyat Rüyası: Samiye Yusuf Ömer’in Hikayesi, Boksör: Soykırımdan kurtulan Hertzko Haft’ın gerçek hikayesi

Mary Talbot’tan Babalar ve Kızları, Kızıl Azize: Bir Ütopyanın Peşinde, Öncü Kadınlar: Bir Direniş Hikayesi

Ayrıca
Lennon, Borges: Sonsuz Labirent, Gabo - Büyülü Bir Yaşamın Hatıraları, Agatha:Agatha Christie’nin Gerçek Hayatı, Muhammed Ali

Bunlardan Boksör, Olimpiyat Rüyası ve Babalar ve Kızları’nı okudum. Bir çoğuna sahibim ama henüz fırsat bulamadım hepsini okumaya. Reinhard Kleist’ın kitaplarını öneririm. Biyografi dışında Havana: Küba Yolculuğu, Berlin Efsaneleri gezi, inceleme, gerçek hayattan hikayeler tarzı kitapları da var.

Ayrıca bu tarz Guy Delisle’nin Kudüs Günlükleri, Burma Günlükleri, Pyongyang: Kuzey Kore’ye Bir Yolculuk ile Fabien Toulme’in Hakim’in Yolculuğu serisine de göz atabilirsiniz: Hakim’in Yolculuğu 1 - Suriye’den Türkiye’ye, Hakim’in Yolculuğu 2 - Türkiye’den Yunanistan’a, Hakim’in Yolculuğu 3 - Makedonya’dan Fransa’ya

Genel olarak Karakarga, Desen, Sırtlan, Flaneur gibi ana akım dışındaki bağımsız eserleri basan yayıncılara göz atmanızı tavsiye ederim.

4 Beğeni

Logicomix bir Yunan çizgiromanı. Yunanlı bir bilim adamının yaşamını anlatıyordu. Yıllar önce okuduğumda kim olduğu ve ayrıntıları aklıma gelmiyor ama çok beğenmiştim.

1 Beğeni

Bertrand Russell, Ludwig Wittgenstein, Alfred North Whitehead ana karakterler olarak yazılmış bilgi kutusuna.

Merhaba.
Junji İto’nun Uzumaki mangası sizce okumaya değer mi? Almayı düşünüyorum eğer pek iyi değilse ona vereceğim paraya başka çizgi romanlar alacağım.

Eğer korku/rahatsız edici tarzda okumayı seviyorsanız Uzumaki yapılmış en iyi işlerden biri bence. Fakat 1. ve 3.ciltlerini bayadır stoklarda görmüyorum.

2 Beğeni

1 ve 3. Kitap yeni baskıya gitti yakın zamanda. Bir aya kadar sitelerde stoklara girmiş olur.

1 Beğeni

Merhaba,

Türkiye’de basılan Örümcek-adam serileri ile ilgili bir sorum olacaktı. Hangi seri hangi dönemi ya da hangi sayıları içerdiğini merak ediyorum. O yüzden:

• Bilka yayınlarının bastığı Örümcek-adam süper cilt serisi,
  • 1N Comics’in bastığı 9 fasikül,
  • Son olarak da Arkabahçenin bastığı Arşiv Dizisi ile Süper Cilt serisi hangi sayıları içeriyor?

Cevap verirseniz sevinirim :+1:

Merhaba

Bilka ciltleri çok geniş bir zamanı kapsıyor. Çok eski ve basıldığı zamana göre yeni sayılabilecek bir çok macera mevcut. Günümüze göre oldukça eski sayılar tabi ki. İçerisinde Marmara Çizgi’nin klasik adı altında bastığı Kraven’ın Son Avı, Zalim Altılı, Gwen Stacy’nin ölümü, Venom’un doğuşu, Punisher’ın ilk gözüktüğü sayı vs gibi eski maceralar ve dahası geçiyor.

1N’ın bastığı 1990-98 yılları arasında yayınlanmış Spider-man serisinin ilk 16 sayısını içeriyor olması lazım. İki fasikül bir arada şeklinde basıldı. Todd McFarlane’nin efsanevi çizimlerinin yer aldığı ve ilk sayısının 2milyon adetin üzerinde sattığı bir sayıdır.
https://www.comixology.com/Spider-Man-1990-1998/comics-series/6568

Arkabahçe Arşiv Dizisi öncelikle fasikül formatında 26 sayı çıkmış olması lazım. Bu ise başlarda tek fasikül iken sanırım 15. sayılarda duble fasiküle dönmüştü. Daha sonra ciltlenip sanırım 6 cilt olarak satıldı. Bu seri de yukardaki aynı serinin 76. sayısından başlıyor ve son sayıya kadar çıkmış olması lazım(98). ileride iki fasikül haline geldiğinde de Amazing Spiderman serisi ile birlikte yer alıyor olması lazım sayıların içeriği.

3 Beğeni

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim :slight_smile:

1 Beğeni

Hiç daredevil okumamış biri Daredevil:Yeniden Doğuş’la mı başlamalı yoksa DAredevil:Korkusuz ile mi?

Daredevil Korkusuz ile başlamalı sonrasında benim tavsiyem 10 ciltlik Bendis dönemidir onun devamı direkt şu an 3 cilt basılmış Brubaker dönemi var. Siz Korkusuz sonrası Bendis dönemi okursanız karakterlere hakim olursunuz o zaman Yeniden Doğuş okunabilir.

2 Beğeni

Teşekkür ederim bilgi için.

1 Beğeni

Nefis

3 Beğeni

Daredevil Korkusuz ile orijin hikayesi anlatılıyor. Karakteri tanımak için yeterli. Daha sonra Yeniden Doğuş’u okumanızı tavsiye ederim. Bendis dönemi (Read Comics, Graphic Novels, Manga and More 1998’de başlayan serinin 26. sayısı ile başlıyor. 2001+) Yeniden Doğuşa (1986) nazaran daha yeni bir hikaye. Yeniden Doğuş klasik sayılır. Daha sonra çıkmış tüm Daredevil çizgi romanlarını okuyabilirsiniz.

1 Beğeni
5 Beğeni

Bendis dönemi Avengers’ı okuyordum bir süredir, Heroic Age’e kadar geldim fakat hem sıkıldım hem de hikayeler yavan gelmeye başladı. Şimdi Hickmanverse ile devam ediyorum da Secret Warriors baydı biraz. Çok fazla gizli örgüt vari hikayede de ölüm hariç bir şeyler olmuyor gibi hissediyorum. Sözün özü, Marvel’dan önerisi olan var mıdır?

1 Beğeni

Böyle eventli uzun okuma listeleri beni sıkınca karakter hikayelerine yönelirim şahsen. Büyük ihtimalle okumuşsunuzdur ancak ben yine de birkaç iyi karakter hikayesi önereyim.
Ms. Marvel (Willow Wilson’ın yazdığı seri), Moon Knight (Jeff Lemire), Hawkeye (Matt Fraction), Punisher (Garth Ennis), Spider-man Todd McFarlane dönemi.
Aklıma şimdilik bunlar geliyor okuduğunuz seriler birazdan bahsedeceğim çizgi romanlara göre yeni olduğu için belki o bol aksiyonlu, her şeyin patlayıp kırıldıği efektlerin havalarda uçtuğu sayfalar yerine 70’lerden Might Thor ya da X-men (tercih sizin, neyi okumak istiyorsanız) iyi bir kaçış noktası olabilir.

3 Beğeni

Bendis ve Hickman dönemlerini beğenmediyseniz Avengers ve muadillerini bırakın bence. Daha oturaklı hikayeler istiyorsanız Bendis dönemi (:confused: evet yine Bendis) Daredevil, Punisher Max veya Matt Fraction’ın Hawkeye’ını tavsiye ederim.

2 Beğeni