https://www.instagram.com/p/CT0UXinNzlr/?utm_source=ig_web_button_share_sheet
Muhtemelen imza gününe katılacağım. Katılacak diğer forumdaşlarla orada görüşmek üzere ![]()
https://www.instagram.com/p/CT0UXinNzlr/?utm_source=ig_web_button_share_sheet
Muhtemelen imza gününe katılacağım. Katılacak diğer forumdaşlarla orada görüşmek üzere ![]()
Watchmen’i okudum bitirdim.Okuduğum ilk çizgi roman oldu.Infinity war zamanında bilgisayarda o eventin çizgi romanını okumaya çalıştığımı hatırlıyorum ama pes etmiştim.Yani onlar sayılmaz.
Ayrıca filmini de yarım yamalak izlediğimi hatırlıyorum.Çok çok önceden.Sonunu falan biliyordum ama filmin başları ve ortaları çok yoktu. Bazı şeyleri biliyordum ama çok önceden izlememe rağmen filmi izlediğimde bu sahnelerden etkilendiğimi hatırlıyorum ki hiçbir şey anlamamıştım televizyonda izlerken.Örmek olarak ;Rorschach’ın Manhattan tarafından öldürüleceğini veya Ozymandias’ın romanın villianı çıkması gibi şeyleri biliyordum.
Ama yine de müthişti.Büyük ihtimalle okumaya çok yukarıdan başladım.Dr.Manhattan’ın anlatıldığı fasikül inanılmaz iyiydi.Ozymandias,Rorschach,Gece Kuşu,Komedyen hepsi çok hoş karakterlerdi.Rorschach zaten gerektiği kadar övülmüştür herhalde,o yüzden hakkında konuşmaya gerek yok gibi.Onun dışında roman içinde geçen çizgi romanı gerçek falan sandım ama seri için oluşturulmuş bir kurguymuş.Şaşırdım ona,baya özel sayfalar vardı bölüm aralarında.
Dr.Manhattan fasikülündeki bütün sahneler dışında. İki Bernie’nin kucaklaşarak ölmesi,Rorschach’ın öldürülmesi,Komedyen’in Vietnam’da hamile kadını öldürmesi gibi sahneler çıtayı yükseltti.
Puanım 10/10,bundan sonra ne okumamı önerirsiniz ? Sandman,Vaiz gibi çizgi romanlar hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Çarpıcı bir grafik roman olarak maus öneririm.
Watchmen ve maus benim en sevdiğim çizgi romanlar.
Uzun seriler arasında en sevdiğim. Hatta bence Neil Gaiman’ın en iyi işi. Yani romanlarından birini okuyup sevdiyseniz kesinlikle okumalısınız. Sevmediyseniz bile bir şans verin @driveinthenails romanlarını hiç sevmemişti ama Sandman’e hayran kaldı. Benim dışımda @driveinthenails ve @nefarrias_bredd de uzun uzun övebilir.
Watchmen’i beğendiğinize göre yine Alan Moore’un yazdığı V for Vendetta’yı önerebilirim. Filmi çok popüler ama Alan Moore’un beğendiği bir uyarlama değil.
Bir de doğaüstü olaylar üzerinden gitmeyen, görece daha durgun bir çizgi roman önereceğim. Güngezgini. Çok şey söylemeyeceğim sadece okuyun. Beğeneceğinizi düşünüyorum.
Son olarak @Corvo’nun önerisine de katılıyorum.
Vaiz’i Watchmen’den sonra okumanızı önermem çünkü tarz olarak epey farklı çizgi romanlar. Garth Ennis biraz daha vahşi (?) anlatıma sahip bir yazar.
@Akahige ve @Corvo nun önerdiği çizgi romanlar gayet uygun bence Watchmen’den sonra okumak için. Onları okuduktan sonra çizgi romanlara alışacağınız için alışılmışın dışında bir çizgi roman olan Hawkeye’ı (Matt Fraction-David Aja) tavsiye ederim. Bu sırayla okursanız Hawkeye’ın farkını anlayacaksınızdır diye düşünüyorum.
Kadıköy’de Çizgi Festivali var. Festival programını ekliyorum ama değişiklikler olabilir yazmışlar, gitmeden önce internet sitesinden güncel programı kontrol edebilirsiniz.
Gidersen Sandman setini al artık. 
Gideceğim ama almayacağım .
Facebookta 10 cildi 180 tl ye satan vardı bugün gördüm 
10 gündür 10 sayfa kitap okuyamadım. Bir de Sandman alıp okuyamamak istemiyorum. 
Dune Grafik Roman’ı çıkıyormuş, gene bangır bangır geliyor kapitalizmin ayak sesleri… Böyle suyu bitene kadar sağdıkları zaman sinir oluyorum, ama çoğunu da gidip alıyorum bi yerden sonra dayanamayıp…
İnceleme şansım olmadı henüz ama, nasıl bir şey? Alıyor muyuz?
(Birisi elime vursun)
Çok garip bir bakış açınızın olduğunu söylemekle birlikte hemen yardımcı olayım.
Yakında biz de Türkçe sayfalarını paylaşırız ama şu tarz çizimleri olan bir eser.
Görseller için teşekkürler.
Garip değil aslında, sinir olup bir süre almıyorum ama bir noktada dayanamayıp bir çok şeyi alıyorum, farklı baskılar, tescilli ürünler vb çoğunluğun düştüğü tuzaktır sanırım. Bir nevi bile bile lades aslında.
Sinir olacak bir şey yok, bu yüzden garipsedim. Bir kitap var, kitaba ilgi artıyor, biz de basıyoruz, günün sonunda da para kazanıyoruz. 
![]()
Farklı bir sektöre kazandırmaktansa, en azından kitaplara gittiği için çok sesim çıkmıyor bu konuda, ama tutan bir “ürünü” sömürme konusu ayriyeten konusulur, Türkçe basıp basmama yayınevinin tercihi, benim bahsettiğim romanı tuttu hadi çizgi romanını yapalım, bu da tuttu hadi filmini yapalım, o da tuttu dizi çekelim, haydi gelsin merchandise (yani işte tüm ticari lisansli ürünleri kapsayan bir kelime bulamadım: bkz: Star Wars nevresim takımı) gibi bir zincir, ve göz göre bir noktada buna katılmak.
Buyrunuz Cuma neşesi:
Sipoti
Bunn-Y arkadaş toplam kaç cilt olacak.
Çizgi roman serisi, Dune’un ilk kitabındaki üç kısmı konu alacak. Yani toplamda üç cilt olacak.
Akira 1. cilt, 70 ve 100 arasi bazi sayfalar boş neden acaba bilen var mı ? Mesela 80 ve 81 ben de boş, birkaç sayfa daha var ama şimdi hatırlayamadım.