Blacksad 1.cildi okudum ve gerek çizimler gerek atmosfer gerek anlatım dili olarak çok beğendim.
Hawkeye’a başlamıştım ancak berbat anlatım dilinden gına gelip bırakmıştım.
Blacksad ilaç gibi geldi bu anlamda.
Blacksad 1.cildi okudum ve gerek çizimler gerek atmosfer gerek anlatım dili olarak çok beğendim.
Hawkeye’a başlamıştım ancak berbat anlatım dilinden gına gelip bırakmıştım.
Blacksad ilaç gibi geldi bu anlamda.
Gerekli Şeyler’in çıkardığı mangalar nasıl bu kadar çabuk tükeniyor? 750-1000 tane falan bastıklarını düşüneceğim şu noktada. Yeni tükenen baskı olmadı ama genel olarak soruyorum.
Ülkemizde 90’ların başından itibaren başlayan ve giderek artan anime kültürü çok büyük bir etken bence. Bu sayede manga okurlarının yaş aralığı diğer çizgi roman ekollerine göre çok daha geniş oluyor. Satış sayıları da buna bağlı olarak artıyor.
Bir zamanlar Okubi diye bir platform vardı ne oldu ona bilen var mı? Sitede bakım olduğu yazıyor ama internette denene göre aylardır öyle yazıyormuş.
Neredeyse iki yıldır bakımda…
Platformun kendi duyurusunu görmedim ama bu uzun ara bence kapandı anlamına geliyor.
Çok üzüldüm bu duruma, epey uygundu çizgi roman fiyatları da. Keşke bir sürpriz yapıp geri dönseler.
Blacksad 2.sayıyı okuyanlara bir sorum olacak ;
İkiz olan geyik kız kardeşlerden beyazı babaları olan kutup ayısı ile mi evleniyor? Evleniyorsa kutup ayısı bunu nasıl bilmiyor? Bilmiyorsa neden ona dokunamıyor?
Bilen varsa sevinirim
Evet evleniyor, adam kızı olduğunu bilmiyor ama anlaşmalı, siyasi bir evlilik bu. 33. saydadaki diyalogdanlardan anlayabilirsiniz.
“Bir erkeğin bana asla dokunmasına izin vermeyeceğimi sen herkesten iyi biliyorsun. Midem bulanıyor”
“Kendine gel Hans, evlilik işimizi ayarlarken seni neyin bekleyeceğini biliyordun.”
34.sayfada:
“Namuslu adam, örnek koca, mükemmel WASP imajını korumak için bana fazlasıyla ihtiyacın var. Unutma ki bu yüzden evlendik.”
Teşekkür ederim …
.
Arkadaşlar nerede soracağımı bilemedim, sonunda burada karar kıldım. İthaki yayınlarındam çıkma Watchmen ve Watchmen Başlangıç kitaplarını okudum. Çok beğendim.
V for Vandetta filmini yıllar önce izlemiştim ama çizgiromanı çok merak ediyorum. JBC yayıncılıktan çıkan kitap yeniden basılır mı, bilgisi olan var mıdır
Piyasadan dolayı yakın gelecekte yeniden baskı yapacaklarını sanmıyorum. Hatta JBC bu sene Batman Dünya’dan başka bir çr bastı mı onu bile hatırlamıyorum. Çoğu Batman stokta yok ama pek hareketlilik de yok.
Teşekkür ederim. Ülkenin gerçekleri diyeceğiz o zaman
DC ve Marveldan sıkılmış olarak Amazonda Prime üyeliğimin kapsadığı Valiant eserleri var mı diye bakmaya başladım ve aslında yarıda da bırakılmış olsa 2 serisinin Türkçe basıldığını gördüm ve fiyatları uygundu diye aldım açıkçası.Ama anlamadığım bir mevzu var. 2017 ye kadar çoğu karakterin görünüşü çıktıklarından beri pek değişmesede 2017 deki web dizisinin ardından birebir oyunculara ve kostümlerine benzemeye başlıyorlar.Mesela Bloodshot Jason David Franke benziyor,Ninjak Michael Rowe a…ki liste böyle gider. Valiant diziyi bir evren sıfırlama olarak mı kullandı,ne yaptı bilen var mı açıklasın gözünü seveyim.
Dizi/film beğenildiyse kaynak materyali etkileyebiliyor. Mesela 1978’de çıkan Superman filminden sonra çizgi romanlardaki Superman Christopher Reeve’e benzetiliyor. Veya X Men filmlerinden sonra Wolverine Hugh Jackman’a benzetiliyor. Daha ötesi olarak 90lardaki Batman Animated Series’e orijinal yaratılan Harley Queen karakteri beğenilince çizgi romanlara da ekleniyor.
Kitapta sınırlı sayıda basıldıpına dair bir bilgi yok buna karşın @Rockatansky’nin dediği gibi JBC’de bir durgunluk var, V for Vendetta’dan daha çok satan çizgi romanların bile yeniden baskısını yapmadılar. Bu yüzden yakın bir zamanda tekrar basılacağını düşünmüyorum.
NadirKitap’ta JBC baskısı (Ciltli) 200 civarı, Arkabahçe baskısı 150 civarı satılıyor. Yeni baskı olursa muhtemelen en az 300 falan olur. Bence bu fiyatlar değişmeden değerlendirin.
Herkese selamlar, sonunda bende bu cemiyetin arasına katılıyorum açılışı da Watchmen ile yaptım devamını da getiririm umarım
Jbc baskıları temiz olanlar 250 lira civarı. Tek cilt için çok geldi. Bilemedim
Çoluğun coçuğun rızkını bu kadar da yedirmeyelim kitaba
Şu dönemde ucuz ve pahalı birbirine karıştı maalesef. Dün baktım, 5 sene önce ayda 30 kadar çizgi roman alırken bu sene bu sayı 10 civarına düşmüş. Sözünü ettiğimiz kitabın ilk fiyatı muhtemelen 30 TL civarı idi. Bizde kitap piyasadan kalkınca fiyatı beşe katlanıyor. Sağlıklı bir ikinci el sistemi olmadığı için direkt karaborsa kuralları devreye giriyor. Kütüphane de yok. Kitabı satın alan sınırlı olunca son alıcı oluyor…