Çizgi Roman Okurları Cemiyeti

Amazon Prime derken Türkiye’deki üyeliklerde bu var mı?

Yani yurtdışından gelmeyecek ürünleri filtreledim,onu demeye çalıştım.

Takip etmeye değer çizgi roman arıyorum. Mümkünse güncel hikayeler olsun istiyorum.

Çizgi roman okumak için kullandığınız android uygulaması var mı?

Tachiyomi. Gerisi yalan.

Android sürümü yok sanırım.

Direkt sitesine gittiğin zaman apk olarak indirebiliyorsun. Oradan telefona atıp kurabilirsin.

1 Beğeni

Çizgi romanları illa zaman örgüsüne göre okumak zorunda değilim değil mi? Örneğin Marvel’da bir seri seçip devam etsem olur mu? Zaman sırası vs gibi şeylere girince işin içinden çıkamıyorum.

1 Beğeni

Kendi içerisinde bir bütün olan serileri zaman örgüsüne göre okumak yeterli olur. İş zaman örgüsüne dönerse nereden başlayacağını bilemezsin.

1 Beğeni

Hayır gerek yok, hatta okuyucu bir seriyi anlayayım derken yüzlerce sayı geriden okumaya başlamasın diye evrenleri sıfırlıyor şirketler (örneğin new52, rebirth, marvel now vs.). Okuyacağınız eventin bulunduğu az ve öz (çünkü bazı reading orderlar çok abartabiliyor olayı) bir reading order bulabilirseniz rahatlıkla olayları anlayabilirsiniz.

1 Beğeni

O zaman size bir soru daha yönelteyim :grinning_face_with_smiling_eyes: Burada sizin önerinizle Daredevil Korkusuz serisini okudum çokta memnun kaldım. Şimdi X-Men evrenine başlamak istiyorum nereden başlamalıyım?

1 Beğeni

X-Men özellikle animasyon dizisinin zamanında çok ünlenmesiyle epey dallanıp budaklanmış (her ne kadar şimdilerde Marvel yüzüne bile bakmasa da) bir ekip. Burada durum biraz da sizin ne okumak istediğinizle ilgili, 80’lerden klasik sayılar mı okumak istersiniz yoksa Dark Phoenix Saga gibi önemli olayları mı okumak istersiniz bilemiyorum o yüzden net bir şey söyleyemiyorum. Ben Astonishing X-men, Uncanny X-Men, X-Men Mutant Genesis ve Dark Phoenix Saga çizgi romanlarını önerebilirim. Bunlar başta bahsettiğim her iki okuyucu tipinin de beğenebileceği çizgi romanlar bence.

1 Beğeni

X-men karakterlerine pek hakim değilseniz bu çizgi romanlar kafanızı karıştırabilir öyle sıfırdan başlanıp okunacak tarzda değiller pek. Karakterlerin isimlerini güçlerini biliyorsanız farklı bir hikaye sunuyorlar.

2 Beğeni

Zaten X-Men çizgi romanlarının %90’ı öyle, hepsinin tek tek orijininin anlatıldığı ya da kendi serileri olan karakterler -birkaç istisna olsa da-değiller. Sıfırdan başlayacaklara tek önerim X-Men animated series olabilir :grin:. Ben de X-Men’i ilk orada sevmiş ve tanımıştım.

4 Beğeni

Merhaba benim bir sorum olacaktı. Dc looney tunes diye 11 kitaplık bir fasikül serisi var. Bu serinin Batman Elmer Fudd ve Joker Daffy Duck fasiküllerini jbc bastı. Catwoman Tweety and Sylvester ve Lobo/Road Runner çizgi düşler bastı. acaba diğer fasiküller basılacak mı bilgisi olan var mı harley quinn gossamer, Wonder Woman/Tasmanian Devil gibileri ve diğerleri. Pek takip edemediğim için herhangi bir tarihte gelip gelmeyeceğini bilmiyorum bilen varsa söyleyen olursa sevinirim :blush:

O serilerin çok fazla sattığını zannetmiyorum. Çizgi roman basmak çok pahalı bir hale geldiği için daha farklı projelere yöneleceklerini düşünüyorum yayınevlerinin.

3 Beğeni

Şu tarzda cizgi roman var mi mesela zindanlar iskeletler canavarlar gibisinden boyle bir karakter olur onunla savasir vs merak ettim boyle seyler hosuma gidiyor.

Conan geliyor aklıma şu an.

1 Beğeni

The last god, dc’den çıkıyor şuan Türkçe’si yok.

2 Beğeni

Evren bana resmen ders çalışmayı bırak git Wolverine oku diyor.

12 Beğeni