All Star Superman, Luthor, Olağanüstü Beyefendiler Cemiyeti ve Blacksad. YKY’den ilk aklıma gelenler görece daha ucuz.
Arkadaşlar aranızda Alfa’dan çıkan Sherlock Holmes çizgi romanlarını okumuş olan var mıdır? Londra Vampirleri, Zaman Yolcuları, Necronomicon vs. ilgi çekici duruyor. Tavsiye eder misiniz?
Mister Miracle çizgi romanını okudum, daha doğrusu okumaya çalıştım 2/3 kısmını okuyup bıraktım.
Ne ne anlatmak istediği belli ne anlatımı derli toplu, karmakarışık saçma sapan bir işti bana kalırsa.
Böyle kesin yargılar vermek istemem, beğenene de saygım sonsuz ama bu kadar beğenilen işten bir şey anlamayınca kendimi tutamıyorum.
Daha önce aynı yazardan vision okumuştum ve o çok daha derli toplu ne anlattığı belli bir eserdi
Blazing Combat’ı okuyanınız var mı? Almayı düşünüyorum fakat biraz kararsızım. Okunmaya değer midir?
Aslında biraz meraklısına bir kitap bu. Dönemi için çok etkileyici ve iz bırakan bir yayın olmuş, sonradan da kült sınıfına terfi etmiş. Ben koleksiyonumda olsun diye almıştım ve okuduğumda da beğenmiştim. Savaş üzerine bir şeyler okumak istiyorsanız aradığınız kitap budur ama bağımsız çizgi roman okuruysanız sıkılabilirsiniz.
Teşekkür ederim, marvel ve Dc takılıyorum fakat arada böyle dikkatimi çeken farklı çizgi roman olunca bi sorayım dedim.
Joe Hill Pelerin serisini okuyan var mı? Seriyi değerlendirir misiniz? Tavsiye eder misiniz?
Okudum, kesinlikle tavsiye ederim. The boys tadında, normal süper kahramanlardan çok daha farklı bir tonda. Yeni çıkacak olan cilt 3 Günakhar’ ı da heyecanla bekliyorum
Ghost In The Shell mangası Türkçe olarak basıldı mı?
Basılmamıştı diye biliyorum
Tekrar basılacakmış jbc öyle diyor bu yıl olur mu sizce?
Piyasayı hiç takip etmiyorum maalesef. O nedenle bilgim yok.
Hiç sanmıyorum bu sene basılacağını.
Peki tahmini olarak ne zaman basılır?
Çünkü bende çoğu insan gibi uzun süredir stoklara gelmesini bekliyorum
Çok büyük bir kuşe kağıt sıkıntısı mevcut. Bu çizgi romanı büyük ihtimal samana basarlar ama bu çizgi romanı basmak için beraber devam çizgi romanını da basacaklar ve bu çizgi romanın yeni baskısı basıldığı kadar satılmayacak.
Kuşe basılmayacak olması üzücü
Aynı zamanda çizgi romanın basılmasının çok geç olacağını düşünüyorum
Yıllardır bekledim ama işte napalım
Knk yanlış anlama ama sen bu bilgileri nereden alıyorsun
Kuşe krizi tüm dünyada yaşanan bir olay tüm yayınevleri de açıklıyor bunu. TDKR çizgi romanını tekrar basacaksak devam çizgi romanıyla beraber basarız diye yayınevi sahibi açıklama yaptı. Çizgi romanların yeterince satmadığı ise senelerdir süren bir gerçek özellikle çok pahalı bir hobi haline dönüştü. Daha önce Marmara Çizgi ve JBC açıklamıştı şu çizgi romanların baskısı şu kadar yılda tükendi tekrar baskı istedi insanlar bastık kaç sene oldu hala baskısı bitmedi diye. Baskısı yeterince satmayınca ona ödenen teliflerden basım ücretinden yayınevi zarar ediyor. Üstüne eline geçene kadar TL’nin değer kaybı da çok olunca dolar üzerinden işleyen sektörde zarar çok büyüyor bu yüzden yayınevleri daha satması garanti daha az zarar ettirecek şeylere yöneliyor az baskı, çok sevilen karakter ve mangaya dönüş gibi.
Knk yanlış anlama yani ben hani nereden bilgi aldığını merak ettim ondan saol yazdıkların için