Çizgi Roman Okurları Cemiyeti

Ben bu Sandman’in olayını anlayamadım.
İlk 2 cildini okuyup beğenip, aşırı övgülerden dolayı 11 cildini de sipariş vermiştim, şu an 6. cilde geldim(ayda 1 cilt okuyorum o kadar sürükleyici) ama yok çözemedim olayını…

Neredeyse her ciltte manasını çözemediğim yan hikayeler, yan karakterler, giriftmiş gibi duran ama yüzeysel bir yapı, sürekli ulvi bir havada geçen diyaloglar… Seri hakkında en sevdiğim şey kuşe kağıdın kokusu sanırım.

Aynı seviyede olan watchmen’i çok sevmiştim çünkü karakter derinliği, başarılı kurgusu ve vurucu senaryosu ile çok iyi bir çizgi romandı.

Biri açıklayabilir mi neyi kaçırıyorum diye

4 Beğeni

Kesinlikle katılıyorum size. Ben de sevemedim, bana göre değilmiş hiç.

2 Beğeni

Arkadaşlar elinde Akira cilt 1 olan var mı?

1 Beğeni

Bende var.

@Corvo Sandman’i okumak için bir alt yapıya ihtiyaç duyulduğunu düşünüyorum. En basitinden Shakespeare ve mitoloji bilginiz olması gerekiyor. Ya da dünya çapındaki bazı önemli olgu ve olayları. Ve de ciltler arasındaki bütünselliği kafanızda tutabilmeniz de önemli.

5 Beğeni

Ciltlerde genellikle ana serinin dışında yazılmış yan serilerden de fasiküller oluyor. Onları okumak yerine sadece ana serinin fasiküllerini okursanız belki daha iyi bir okuma deneyimi olur sizin için.

1 Beğeni

Acaba 77, 80, 81, 84, 85, 88, 89, 92 sayfalarının fotoğrafını atabilir misiniz? Ben de o sayfalar basılmamış.

Tabi buyrun :slightly_smiling_face:, keşke değişim yapsalar.

Özet

1 Beğeni

Teşekkür ederim. Iki yıl önce almıştım geçen gecen sene okumak için elime aldığımda farkettim yazdım ama satıcı ile görüşmemi söylediler.

Sandman serisi bağımsız yani öncesinde sonrasında ek kitaplar okunmasına gerek olmadan okunabilecek bir seri fakat Sandman’ı keyif alarak okumanız için Gaiman’ın kafa yapısına aşina olmak gerekiyor; ek olarak diğer üyeninde söylediği şekilde mitoloji ilgisi ve bilgisi gerektiriyor.

Bir şekilde bilgi sahibi olmuşsak bile ne yazıkki ilgimizi çekmeyen konuları hiçbir alanda keyifle tüketemiyoruz.

2 Beğeni

Mitolojiye ilgim olduğunu söyleyemem, ana sebep bu sanırım.

10 Beğeni

Sonunda basılıyor.Üstelik kapak çok hoş olmamış mı?Kuşe basılıyor sanırsam

1 Beğeni

5 Haziranda dostlar bilginiz olsun

Tahmini ne kadar olur acaba

Etiket fiyatı 100 civarı olur diye düşünüyorum ben. Tabii kağıt kalitesi ve baskı adedine göre düşebilir de.

Ben okudum çizimleri çok güzel, Londra çok güzel resmedilmiş renkler de hoş ama hikaye ve karakter işleyişini ben sevmedim. Okunur vakit kaybı değil ama süper bir şey de beklemeyin şayet okursanız

1 Beğeni

Knk ben 70-200 arasında olabiliceğini düşünüyorum şahsen

Yani 100 ün altıda olabilir ama ben 100’ü geçeceğini düşünüyorum

Kullandıkları kağıda bağlı kuşe kullanmayacaklarını biliyorum ama 100-150 civarı olur gibi etiketi.

9 Beğeni