Çok ilginç bir eser yazdım, şimdi napıcam?

Arkadaşlar, ben baya baya bestseller olabilecek bir eser yazdığımı düşünmekteyim. Ama sorun şu: Bunu bedava basacak ve iyi telif verecek, aynı zamanda networkü geniş yayınevleri ve prosedürleri öğrenmek istiyorum. Teşekkürler.

1 Beğeni

Here Wego Again Ohboy GIF - HereWegoAgain Again Ohboy - Discover & Share GIFs | Winter soldier, Cool gifs, Justice warrior

Geleneksel de burada :)

Tekrar düşündüm de, bayarak bestseller olabilir hakikaten.

9 Beğeni

5 Beğeni

Neden bu memlekette iddialı olmak, egoist olmakla karıştırılıyor!?

1 Beğeni

Hepiniz romanımı okuyacaksınız ve başarımı görüp, kendi dalgacı kişiliğiniz üzerinden çok büyük hayal kırıklığına uğrayacaksınız. Ben tavşandan şapka bile değil, hiçlikten şapka çıkaran biri olarak bütün insan türünü dumur edeceğim. Ol dedim olmadı, ben de yazdım!

1 Beğeni

Herpes gibisin, arada bir patlak veriyorsun. Yine de yolun açık olsun Ojela.

5 Beğeni

Sofrada kutsallık görmeyen fareyle paylaşır menüyü.

2 Beğeni

Ben akıl dışı bir varlığım. O yüzden anlamıyorsunuz!

Eserinden biraz bahseder misin? Konusu ne, ana fikri ne, hangi türde yazılmış? gibi.

Fantastik ve Bilimkurguyu aynı anda içeren bir eser. Orijinal bir geçiş efektiyle, dünyadaki efsane ve tabuları temel alan bir evren silsilesinde, etkili bir ortaçağ figürünün macerası.

Olmamış… Psikolojik, demogojik, sosyolojik ve nörolojik etmenler de lazım.

2 Beğeni

Domingo muydu indigo yayınları mı tam hatırlamıyorum bir tane yayınevi zamanında ücretsiz basım yapıyordu hala yapıyorlar mı bilmiyorum bir araştır. Yani ben bu kadar iddialı olan insanları severim roman bile denmeyecek tarzda kitap yazıp kaç bin tane kitap satanları biliyoruz. Eserin zaten başarılıysa bir şekilde kapı açılır. Martin Eden gibi çabala. Yeni yazarlara ihtiyaç var Türk edebiyatı iyi bir yöne doğru gitmiyor.

1 Beğeni

Türkiye’nin Gene Wolfe’u geliyor, açılın lütfen. :smiley:

Gene Wolfe’ye neden benzettiniz? Açabilir misiniz?

Bugün Asimov Sonsuzluğun Sonu’nu okudum. Ve son cümlesi çok çarpıcıydı. Sizin hiçliğiniz ile onun sonsuzluğu kapışır.

Çünkü fantastik gibi yazıyor, üzerine biraz düşününce bilimkurgu olduğunu anlıyorsun. Tabi yazıdaki ustalığı sizinle boy ölçüşemez üstadım. Eminim en iyi fikri siz bulmuşsunuzdur.

1 Beğeni

Üstat falan değilim. Sadece kendi potansiyelimin üst düzey işler yapacağını biliyorum. Herkes kendi potansiyeli kadardır. Bu durumda onu yargılamak, dalga geçmek veya hater kasmak saçmalıktır!

Bestseller olacak eser yazdım diyorsun hocam. Bu potansiyel değil yani… Başka adı var…

Biraz sakin. Su sitede 10 kişiden 15 i birşeyler yazıyor. Kaç kişinin kitabı var. Bir o kadar tercüman, bir o kadar editör …

Daha içlerinden bir babayiğit çıkmadı bu kadar üst perde. Kanaatimce iddalı olmak ile egoist olmayı burada millet karıştırmamış.

Sana tavsiyem , birkere ne yazdın ordan başla örneğin de ki arkadaşlar ben ilginç olabilecegini dusugum bir bilim kurgu yazdim. Konu 1945 de geçiyor, sicim teorisi uzerine bir kurgu vs vs…

Sen cok iyi ne yazdin? Tavsiye isterken bilinçli ol. Polisiye cinayet mi, tarihi kurgu mu. Bestseler yazdim iyi para odeyen ucretsiz basan birini soyleyin diye girilmez… Her yayınevi de her tarzı basmaz.
Dahası insanlara da bırak.
Bir iki kisi okusun, yorumlasin. Ne biliyim belli bir kismini forumda paylas, insanlar yorumlasin…

Suanda potansiyel trol muamelesi goruyorsun uzgunum. Sana yazdiklarimi bu forumda herkes yazabilirdi ama tarzin buna engel oluyor. Trol degilde gercekten desteknarıyorsan bil istedim.

9 Beğeni

Merak ettiğim bir konu daha var. Üçleme yazmak istediğim düşünelim. Önce sadece ilk kitabı yazıp, basılırsa ve iyi bir satış ve beğeni alırsa, 2. ve 3. yü yazmak daha mı mantıklı olur? Hem satmazsa sevilmezse devamını boşa yazmış olmam hem de gelen tepkilere göre romanı daha sağlıklı yazarım. Stratejim konusunda ne önerirsiniz?

Hiç bir ünlü üçlemenin ben bir üçleme yazıyim diye yazıldığını sanmıyorum. Yazılsa bile bu konuda sana akıl verecek çok adam var sitede ama farkındaysan çok yanıt almıyorsun.

2 Beğeni