Çok Övüldüğü Halde Size Hitap Etmeyen Kitaplar

Orhan şöyle bir olay var 1964 yılına kadar bilim kurgu edebiyatı sabit gidiyor bu kitap çıktıktan sonra yeni dalga bilim kurgu akımı başlıyor o yüzden içerisindeki yazarlar döneminin en iyi yazarları.
Bilim kurgu edebiyatının dönemleri 1850-1930 kadar olan dönem klasik dönem sayılıyor, 1930-1945 arası gümüş çağ olarak nitelendiriliyor, 1945-1965 arası altın çağ olarak geçiyor, 1965-1984 yılına kadar yeni dalga olarak geçiyor, 1984-2000 yılına kadar olan dönem ise cyberpunk dönemi olarak adlandırılıyor.

4 Beğeni

Katilbot Günlükleri:

-Tüm Sistemler Çöktü
-Yapay Koşullanma

Son dönem netflix dizileri gibi. Bütün karakterlerin kadın olduğu, erkeğe en yakın şeyin trans birisi olduğu ve bunların sürekli göze sokulduğu değişik bir seri.

Okunuşu hiç sürükleyici değil. O kadar çok yabancı terim ve ifade var ki sürekli duraklatıyor. Tasvirler hiçbir şekilde kafada canlanmıyor. Güç motorları devrede mi he he devrede sen işine bak deyip geçiyorum okurken.

Katil botun düşünceleri kimi zaman yapmacık geliyor, karaktere ısınamadım bir türlü.

Goodreads puanlarına bakınca herhalde bilim kurgunun Martin Edenini okuyacağım diye başlayıp vasat buldum.

Ortalama bir seri, beşli setini almış bulundum. Okunmasa da olur.

8 Beğeni