Danilov Beşlemesi

Hazır beşlemenin 3. kitabını okuyorken böyle bir başlık açayım dedim. Çok bilinen bir seri değil, ama okuyanları, sevenleri var gördüğüm kadarıyla.
Yetişkinlere daha çok hitap eden bir seri. Polisiye tadında fantastik-korku-gerilim şeklinde giden beşleme, bence etkileyici. Rus tarihini bir kurguda okumak bana ayrı bir zevk veriyor. Bunu, aşk ve romantizm temalı bir aşk hikayesi ile değil de gerilim tadında vermesi hoş.

Kitaplara gelecek olursak sırasıyla;

  1. Oniki
  2. On Üç Yıl Sonra
  3. Çarın Laneti
  4. Halkın İradesi
  5. Son Ayin

Seriyi okumuş olan okurlarla fikir alışverişi yapmak istedim, hem forumca fantastiksever yanımız daha ağır basıyor. Diğer seriler gibi bir konu başlığı olmasının güzel olabileceğini düşündüm.

Dipnot: Süpriz bozanlar için ilk hangi kitap olduğunu belirtip, sonrasında yazılanlara bugulama yapılsa iyi olur. Çünkü her kitap diğerine tokat atıyor sanki :roll_eyes:.

4 Beğeni

Birinci kitabı okumuş beğenmiştim, devam etmedim ama.

D&R’da çok uygun fiyata satılıyordu almamıştım. Tekrar öyle bir indirim yakalarsam toplarım bu sefer tüm seriyi.

1 Beğeni

Ben devam edin derim, olaylar nasıl şekilleniyor anlamamıştım. 2. kitap ilkine göre baya hoştu.

@hunter kitapların tanesini en az 25 liradan toplamıştım.
Aradan 1 yıl geçti. D&R’de 7 tlden bazı kitaplarının satıldığını görünce içim gitti. İşin tuhaf tarafı, dandik aşk temalı vampir kitaplarının daha çok rağbet görüp bu serinin ötelenmesi. Umarım begenirsiniz siz de :grinning:

2 Beğeni

Tam hatırlamıyorum bir sitede indirime girmişti. 1.kitap vardı bende diğerlerini de indirimde alıp tamamladım, bakalım okuma sırası ne zaman gelecek bu kitaplara.

Uzun yıllar önce, 10 yılı geçmiştir belki ilk kitabı okuyup beğenmiştim. Sonra 7 lira kampanyasından tekrar tamamladım seriyi ama elim gitmiyor pek okumaya. Belki bir gün okurum.

Kitaplar oldukça akıcıydı. Okurken hiç sıkılmadım. Sadece pek dert değil ama ilk 4 kitabın sırtı siyah 5.kitap kahverengi o üzdü beni. Birde 2.kitapta orta sayfalarda 20 sayfa kadar yırtık vardı. Matbaa hatası mı bilmiyorum. Alırken iç sayfalara bakmamıştım, aradan da zaman geçmişti, fişi kaybetmiştim.Neyse ki okunuyordu :confused:

Seri hakkında bilgim yoktu o yüzden bende aynı rafta olduğu için aşk-ı vampir romanı sanıp hiç incelememiştim. Keşke ön yargılı olmayıp inceleseymişim…

Benim de elimde serinin bütün kitapları mevcut ama daha sıra gelmedi maalesef.

Bu başlığı açmayı çok düşündüm.
Hakkı yenen bir seridir. Çok çok iyi yazılmış ve iyi kurgulanmış olup döneminde çıkan ergen vampir kitapları gibi değildir. Zaten CAN YAYINLARI aracılığıyla çıkmıştır. İlk kitap içinde bütün ülkelerde oldukça kapsamlı bir tanıtım yapılmıştır. Sokakta OPRİNÇLİKLER yürütülmüştür…

Kitabı okudğunuzda neredeyse Bolşevik devriminden başlayarak tüm Rus tarihine ve pekçok Rus şehrine hakim bir hale gelirsiniz.
Dili çok iyidir. Sadece Rusların saçma isim kısaltmaları bayıcıdır. Adamın adı Aleksandrov’dur, Kısatlması Datçka’dır, Arkadaşları ve ailesi Dimitri der gibi saçma bir durum var :smiley: Ama yazarla ilgili değil Rusça böyleymiş.

Keşke başka kitaplar çıkarsa diye bekliyorum.

2 Beğeni

Sanırım, hepimiz aynı dertten muzdaribiz. Sırası gelmeme dururumu :confused: @ermanbulak @Erdal_01 @Krass

@MelihAntepli sana denk gelmiş o. Benimkiler sağlamdı. Ama evet keşke 5. kitap da siyah olsaydı.

@erce kesinlikle katılıyorum. Bir de şu isim meselesi var. Doğrudur. Misal Yuda’nın seri içinde şimdilik 6 adı var :grinning:
@hunter ilk kitap her serideki kitap gibi ortalama olsa da. Olaylar guzel ilerliyor. Kesinlikle okunması gereken bir seri diye düşünüyorum. Umarım indirime tekrar denk gelirsin.

3 Beğeni

Yuda için normal. Eleman habire kılık isim değiştirip saklanıyor. Ama Alecander bilmem ne nin kısaltması nasıl Dani olur :diving_mask:

Serinin 4. Kitabı olan Halkın Iradesini okuyorum. En kanlı kitap bu olabilir belki. Resmen ağzımda kan tadı var. :roll_eyes: Zimeyeviç’in Kazıklı Voyvoda olması var birde, tüyler diken diken

1 Beğeni

Sen daha dur daha neler görücen :smiley:

2 Beğeni

Seri öyle bir hâl aldı ki. Resmen şoka girdim. Aleksey olmadan serinin hiç tadı tuzu olmaz diye düşünüyordum, ama yanılmışım. Şimdi Mihail favorim. 100 sayfam kaldı. Bugün "Son Ayin"e geçerim. Finali nasıl yapacak çok merak ediyorum. :grin:

1 Beğeni

İyi valla benim kadar keyif alan biri varmış. Kışın okuması çok zevkli o kitapları…
Hatta Rusyaya gidecek olursam sırf o kitaba göre de bir tur yapmak var aklımda. Şimdi bir de yeni kitabı çıkmış ama Türkiye’ye ne zaman gelir hiç bilmiyorum.

2 Beğeni

Yine bir seri geliyor demek. Kurt falan diyor acaba kurtadamlı mı. :thinking: Eğer öyleyse o da güzel.
Ergen aşkı hikayeler gibi yazmıyor çünkü.

Yazında buz gibi havası var. Ama kışın tabi daha ayrı. 2 kitabını sadece kışa denk getirmiştim. Müthiş atmosfer oluyor.

1 Beğeni

Bu kadar kötü bir kapak yapmak için çok uğraşmışlar mı aceba? :rofl:
Çok uzun zaman oldu Danilov beşlemesini bitireli, bu da üçleme olacakmış öyle deniyor.
Kitapları pek satmıyor Türkiye’de. Türkçeye çevirse çevirse yine Can Yayınları çevirir ama ne zaman olur kim bilir. :pensive:

1 Beğeni

Orada iki “o” var bu sanırım kurlu değil. Özetinde dedektiflik hikayeleri filan diye yazıyordu ama gizemli şeyler olacak sanırım. 1930 larda geçiyor. Hatta 2016 da basılacağı söyleniyordu ama işte şimdiye kaymış bu serinin diğer iki kitabı da basıma hazırlanıyor diye yazıyordu sitesinde.

@Ozgur kapak konusunda katılıyorum.

1 Beğeni

Bu haber güzel oldu. Umarım en kısa sürede gelir.

Bunun nedeni benim düşünceme göre; Türkiye’de kitaptan habersiz çok kişi var gibi geliyor. Benimde haberim yoktu geçen seneye kadar. D&R Can Yayınları 7 tl kampanyasında şans eseri ilgimi çekmişti ve almıştım.

2 Beğeni