Delta Özel Serisi (Yapı Kredi Yayınları)

Delta baskıları ben de severim. 3-4 hatta daha fazla kitabın bu ebat ile tek cilt olması, kağıdı sevdiğim yönleri.

Çoğunun kutusunu şömizini de çıkardım. Böyle daha iyi oldu. :slight_smile:

7 Beğeni

Kesinlikle aynı fikirdeyim alper, kutusuz olmasının güzel görünmesi bir yana, tüm kutulu kitaplar gibi Delta’ya da kutuluyken el gitmiyor ve okunmuyor. Ben de kutularından çıkardım, hem çok güzel oldu hem de ulaşılabilir ve okunur oldu, net.

6 Beğeni

Hemen bu akşam kutuları çıkarıyorum :grin:

3 Beğeni

Gerçekten daha çok memnun kalacaksın Taylan.

2 Beğeni

Şu an işteyim akşam ilk işim o olacak.:+1:

3 Beğeni

Bende bir kitaplığım olmaması ve yakında taşınacağım için kutulu vs saklıyorum Delta serisini. Jelatini açılmamış olanlarda var içlerinde. Ancak güzel bir kitaplık oluşturma şansım olursa o saydam şömizleri de atacağım. Hatta ateşte eriteceğim. Kitaplar güzel gözüküyor her şeyden önce o saydam şömizlerde beni çok rahatsız ediyor. :smiley:

Varsın biraz hasar alsınlar, sayfalar sararsın, şu olsun bu olsun. Yaşanmışlık olması da güzeldir kitapta. :smiley:

4 Beğeni

Şömiz benim için gerekli, çünkü Delta’nın eksisi kitabın künye bilgisinin sert kapağında neredeyse görünmez bir soğuk damgayla kabartma şeklinde olması. Şömiz, hem koruyuculuğu, hem parlak, şık bir görüntü katması, hem de kitap künyesi hakkında bilgi vermesi açısından önemli. Bu konuda farklı görüşlere saygılıyım ama uzlaştığımız ortak nokta, kutulu kitapların bir şekilde okunmuyor olması ve kutularından da kurtulunması gerektiği…

5 Beğeni

Neyse bu konuda kendime ortak buldum. :slight_smile: HAY şömizleri atmak için de ortak bulursam iyi olacak, o kitapların şömizlerden de pek hoşlanmıyorum. :slight_smile:

2 Beğeni

Kesinlikle itiraz edemem bu görüşe. Saygı duyarım.

Deri ciltli kitaplara anti parantez açarsak (Pardayanlar gibi) üstüne bir şeyler kondurmayı kabul edemiyorum. O deri ile temas etmeliyim direkt hem gözle, hem elle, hem de burunla :smiley:

1 Beğeni

HAY şömizleri candır, yapma etme alper​:sweat_smile: YKY Kazım Taşkent ve HAY şimdiye kadar gördüğüm yayınevleri içerisinde en karizmatik kapaklara sahip. Hadi Delta’yı geçtim, HAY’ın kendi sert kapağının ön yüzünde künye bilgisinden eser yok. Elinde kitap dımdızlak mı kalsın ?

3 Beğeni

:slight_smile: Şaka yapıyorum.

Kırmızı bazen bordo bez ciltleri ben daha çok beğeniyorum ama dediğin gibi şömizleri çıkarınca kitapları kapaktan tanımak zorlaşır.

2 Beğeni

Sırtı yeterli bence bilgi açısından. :slight_smile:

Ama HAY serisinin şömizleri bende seviyorum.

Bez ciltler birde pek temiz kalamıyor. O konuda da rahatsız edici olabilir bir süre sonra.

Ama Deri ciltli kitaplarımız için böyle bir isyan başlatacak isek @alper in yanındayım. :smiley:

3 Beğeni

Ankarada bir sahaftan buldum.

3 Beğeni

Aldım zannediyordum çok ilginç. Teşekkür ederim​:smiling_face:

2 Beğeni

Rica ederim, keyifli okumalar…

2 Beğeni

Benim gözler de 7,25. Yakın da 4,50 miyop kullamıyorum. Artık okumak için o kadar çaba sarf ediyorum ki, küçük puntolarda gözlüğü çıkarıp kör gibi 10 santimden falan bakıyorum. Sıfırladım dediniz merak ettim, ne yaptınız?

4 Beğeni

Lasik ameliyatı oldum hocam. 7’ydi benim de ama sadece miyoptu, miyop+hipermetrop sanırım sizin onun ameliyatı nasıl olur bilemiyorum.

2 Beğeni

Ömer Seyfettin-Bütün Hikayeleri’nin yeni baskısı gelmiş.

https://www.yapikrediyayinlari.com.tr/butun-hikayeleri-omer-seyfettin.aspx

2 Beğeni

Ne kadara buldunuz, sorması ayıptır?

1 Beğeni

https://www.yapikrediyayinlari.com.tr/gunluk-1926-1950-2-cilt-delta.aspx

3 Beğeni