Yapı Kredi Yayınları tarafından özel olarak ciltli şekilde basımı yapılan Delta serisinin kitaplarını artık bu başlık altından takip edebileceksiniz. Parantez içindekiler kitabın ilk baskı tarihidir.
Toplu Şiirler - İlhan Berk
İngiliz Edebiyatı Tarihi - Mîna Urgan
Toplu Öyküler - Füruzan
Bütün Romanları - Sabahattin Ali
Binbir Gece Masalları - Anonim
Öyküler, Şiirler ve Oyun - Sabahattin Ali
Bütün Şiirleri - Nâzım Hikmet
Bütün Şiirleri 1 - Fazıl Hüsnü Dağlarca
Bütün Eserleri - Sait Faik Abasıyanık
Toplu Öyküler / Toplu Romanlar - Füruzan
Bütün Şiirleri 2 - Fazıl Hüsnü Dağlarca
Kayıp Zamanın İzinde - Marcel Proust
Bütün Hikâyeleri - Ömer Seyfettin
Nutuk - Gazi Mustafa Kemal Atatürk
Bütün Şiirleri 3 - Fazıl Hüsnü Dağlarca
Günümüz Türkçesiyle Evliyâ Çelebi Seyahatnâmesi - Seyit Ali Kahraman / Yücel Dağlı
Bütün Eserleri - Eleştirel Basım - Sabahattin Ali
Bütün Eserleri - Behçet Necatigil -1
İnce Memed 1-2-3-4 - Yaşar Kemal
Bütün Öyküleri - Tomris Uyar
Bütün Eserleri - I - Nermi Uygur
Bütün Yazıları - Tomris Uyar
Bütün Eserleri II - Nermi Uygur
Babalar, Analar ve Oğullar - Cevdet Bey ve Oğulları - Sessiz Ev - Kırmızı Saçlı Kadın - Orhan Pamuk
Bütün Eserleri 1 - Gülten Akın
Bütün Eserleri – Özdemir Asaf
Üç İstanbul Romanı – Kara Kitap – Masumiyet Müzesi – Kafamda Bir Tuhaflık - Orhan Pamuk
Bütün Eserleri - Eleştirel Basım – Tevfik Fikret
Üç Tarihi Roman (Beyaz Kale – Benim Adım Kırmızı – Veba Geceleri)(Orhan Pamuk)
Bu serimizden uzun süredir kitap çıkmıyordu. Yapı Kredi yeni kitabımızı duyurdu. Kitabımız Orhan Pamuk’un kitaplarından Babalar, Analar ve Oğullar, Cevdet Bey ve Oğulları, Sessiz Ev ve Kırmızı Saçlı Kadın kitaplarının ciltli halinden oluşmaktadır.
Severek ve genelde almak isteyip alamadığım kitaplar barındıran seri. Sabahattin Ali’nin tüm eserleri kitabını zaman zaman okuyorum. Bu şekilde olması gayet güzel. Baskı kalitesi ve devasa büyüklükte olmaması bir avantaj.
Eleştirim ise son çıkardıkları Orhan Pamuk kitabı. Yani 3 kitabını tek bir ciltte birleştirmek bana pek serinin ruhuna uygun gelmedi. Kitaplarını ayrı ayrı bulundurmayı tercih ederim. Orhan Pamuk gözümde en nitelikli Türk yazarı olsa da serideki diğer yazarların yanında sırıtıyor. Bu seri hakkında düşüncem yabancı tabirle ”oldies but goldies”
Şu an hayatta olması ve hala eser üretiyor olmasından mütevellit belki bir 50 sene sonra basılsa bu seride daha makul görünürdü.
Güzel ve her kitaplıkta olması gereken bir seri fakat bizim ülkedeki basım maliyet, bandrol vs düşünülünce kolay kolay tamamlanamayacak bir seri. Çok sevdiğim için şimdilik elimde Nazım Hikmet Bütün Şiirleri var.
Herkes övmüş ama Tomris Uyar’ı kütüphaneden edinip alıp okumaya çalıştım ve okuyamadım. Kitapların çok fazla sayfası var ve küçükler; bu yüzden okumak ancak iki elinizle iki yandan tuttuğunuzda mümkün oluyor ki bu da rahatsız edici. Şahsen kolay açılabilir ama büyük bir edisyonu ya da tek tek kitapları tercih ederim.