Delta Özel Serisi (Yapı Kredi Yayınları)

Evet sanırım daha önceki deltada yer almayan eserleri de ekleyecekler

Yeni Delta. Geçen ay çıktı 20 günde tükendi. :disappointed_relieved:

1 Beğeni

Satışa açılalı 2-3 gün oluyor. Kitabın siparişlerde sevk tarihi 18 Haziran sonrasıydı zaten, tükenme değil de matbaa veya dağıtım gecikmiş olabilir.

2 Beğeni

Evet haklısınız, matbaada gecikme var dediler. O yüzden biraz daha bekleyeceğiz :slight_smile: Hayır bu seneki listede; Orhan Pamuk - Tevfik Fikret - Gülten Akın 2 vardı.

Ben şöyle düşünüyorum. Cemal Süreya’da çok büyük hata yaptılar, Deltasini basmadilar, artık basamazlar da. Özdemir Asaf ve Behçet Necatigil sanırım başka yayınevine gidecek veya son yılı YKY de bir anda Necatigil-1 ve Asaf çıktı.

1 Beğeni

Cemal Süreyya Delta baskısıda çıksaydı çok iyi olurdu ama artık dediğiniz gibi basamazlar kitapları Can’a geçti.

Necatigil 1 baskısını aldınız mı? İçerik olarak eski baskıdan farklı mı? Eski baskıyı ikiye mi bölmüşler.

Yok ama inceledim hocam. İlki ile aynı. İkinciyi de mitologya sözlüğü -ve diğer eserlerini koyacaklar. Edebiyatçılar sözlüğü de vardı ya.

2 Beğeni

Bugün Mersin şubesi ile konuştum, Özdemir Asaf baskıda sıkıntı olmuş. Biraz daha bekleyeceğiz dediler. Herkesin bilgisine :slight_smile:

4 Beğeni

30 Haziran

2 Beğeni

Evliya Çelibi’nin tekrar basımı hakkında bir bilgi var mı acaba? Bileniniz var mı? Son baskı yapılalı epey olmuş.

Bir sene önce duyum bilgi tekrar basılmayacağı yönündeydi. Yeni bir gelişme oldu mu bilmiyorum. Basılsa bile bugün için tahminen 400-500 TL civarında bir etiket fiyatı olur diye tahmin ediyorum.

Kitabı hazırlayan Seyit Ali Kahraman’ın Yeditepe yayınlarından seçmeler ya da seyahatnamede Kanuni gibi başlıklarla seyahatnameden seçkileri basılıyor.

1 Beğeni

Evliya Çelebi’nin seyahatnamesini okumak hayal artık.

1 Beğeni

Teşekkürler. Başka türlü bakacağız artık.

2 Beğeni

Merhaba,

maalesef basılmayacak. YKY ile bir problem oldu. Zamanında Kürdistan ifadesinin YKY tarafından silinmesi ve bu haberin de basına yansıması sebebi ile basılmayacak. Alper arkadaşımıza katılıyorum şu an basilsa 500 den aşağı olmaz. Özel izin ile iki yıl önce orijinal olanı basılmıştı 100 adet. O da 350 lira idi yanlış hatırlamıyorsam.

İlk cilt olan İstanbul Ticaret Odası Vakfı, özel rica ile 1000 adet bastı. Şu an o da zaten 1000 lira civarında.

Delta baskısı okunacak bir baskı değil maalesef. Bez cilt çok dikkatli açılıp kapanmaz ise yirtiliyor. İlk baskı hafif yeşil renk onun bez cildi ikinci baskı olan siyah cilde göre çok daha iyi. Yapı Kredi’nin kendi sitesindeki görsel siyahtır.

Okumak istiyorsanız da, normal kutulu olanlari ya da Üçdal Neşriyat’ın çıkarmış olduğu ciltlere bakmanızı tavsiye ederim.

3 Beğeni

Ayrıca Evliya Çelebi gibi bir insanın seyahat notları nasıl olur da basılmaz bunu aklım almıyor. MEB olsun TTK olsun şunu okunabilir formatta okuyucuya/ arastirmacıya kazandırın değil mi? Prof. Seyit Ali Hoca çok değerli bir şahsiyet. Milli Saraylar Müzesi’nin de müdürüdür.

Yukarıdaki bahsettiğim devlet kurumları kaç yıllık kurumlar kardeşim yok mu bu notları ele alacak uzmanlar? Tüm dünyada tek mi Kahraman hoca?

3 Beğeni

Orijinalini anlamak güç olabilir. Diğer türlü parçalanma sorunu yaşayacağımı sanmıyorum. Ben kitapları çok açan bir insan değilim ama önemi yok, basılmayacakmış.

Kendi insanımızın önemli eserlerine ulaşamamak çok ilginç gerçekten. Okuyucunun önü böyle basit aşılabilecek engellerle tıkanmamalı. Ne kadar saçma bir durum.

2 Beğeni

“Üç İstanbul Romanı: Kara Kitap/ Masumiyet Müzesi/ Kafamda Bir Tuhaflık” Delta olarak geliyor. Bandrolü alınmış. Bilgi için @saitamasensei 'ye teşekkürler :relaxed:

2 Beğeni

Yapı Kredi Yayınları’nın Delta dizisinde bir araya getirdiği Orhan Pamuk romanlarının ikinci cildi Üç İstanbul Romanı adını taşıyor. Pamuk’un Kara Kitap, Masumiyet Müzesi ve Kafamda Bir Tuhaflık romanlarını içeren cilt, dünyada “İstanbul Romancısı” olarak da adlandırılan Pamuk’un gözünden İstanbul ve hemşerilerinin son elli yıllık hayatını aşkları, tutkuları ve değişimiyle hikaye ediyor.

YKY’nin Delta dizisinden çıkardığı ilk ciltte ise Pamuk’un Cevdet Bey ve Oğulları, Sessiz Ev ve Kırmızı Saçlı Kadın romanları bulunuyor. Babalar, Analar ve Oğullar adını taşıyan bu cilt 2018 yılında yayımlandı.

“Kafamda Bir Tuhaflık bir iç göç destanıdır bence. Kara Kitap’ın “modern bir epik” ve Masumiyet Müzesi’nin de “aşk destanı” olduğunu da söyleyebilirim.” Orhan Pamuk

https://www.eganba.com/uc-istanbul-romani-somizli-kitabi-orhan-pamuk

5 Beğeni

Sıra üstad Tevfik Fikret Bütün Eserleri’nde.

2 Beğeni

Orhan Pamuk eserlerini şöyle 5 ciltte toplasalar ne güzel olur di mi ya? Ahmet Ümit - Oktay Rifat Ian McEwan - Nezihe Meriç - Sevim Burak ilk aklıma gelenler… Ayrıca Nazım Hikmet 2 de muhakkak çıkmalı.

2 Beğeni

“Kayıp Zamanın İzinde” için söylenenleri duymuştum ama bir de kendim göreyim dedim. Bugün elime geçti, önce “boyutu beklediğimden ufak” dedim, sonra yazıların silikliği gözüme çarptı, ve son darbeyi paragraf namına hiçbir şey kullanmayışları vurdu. Neden serinin diğer kitapları gibi daha büyük ebatta daha az sayfayla kotarmamışlar bilemiyorum ama, iade edenler kervanına ben de katıldım. Büyük hayal kırıklığı oldu.

1 Beğeni