Depresyondan Çıkaran Kitaplar

Umutsuz, mutsuz, endişeli, kaygılı bir dönemdeyim. Boğazımda bir yumru var. Odaklanma sorunları yaşıyorum. Önerebileceğiniz, kolay okunan ama mutlu hissettiren, umut veren kitaplar var mıdır? Önceleri Harry Potter okurdum böyle zamanlarımda ama artık bağışıklık kazandı ruhum. :slight_smile:

Ekleme: Daha konuyu açalı yarım saat oldu. Bu kadar kısa sürede bu kadar çok öneri gelmesini beklemiyordum. Muhteşem insanlarsınız, teşekkür ederim her birinize.

5 Beğeni

Paulo Coelho - Simyacı ve Dune aklıma ilk gelenler.

3 Beğeni

Simyacı’yı uzun zaman önce okudum ama bana nedense hep hüzünlü gelir. Kitaplığımda var, tekrar deneyelim, belki bu sefer farklı hisler uyandırır. :slight_smile:

1 Beğeni

Çocuk kitabı ama arada tekrar okuyorum :smiley: Küçük Prens.

Ayrıca Alexandre Dumas - Üç Silahşor.

3 Beğeni

Kurgu olarak pek çok kitap önerilebilir ama ben daha bugün bitirdiğim “İyi Hissetmek” kitabını öneriyorum. Yazarı David Burns. Kendisi diplomalı bir psikiyatri uzmanı olduğu için basit ve amaçsız kişisel gelişim kitaplarından sanılmasın. Kitabın odak noktası depresyon ve gerçekten işe yarar bir içeriği var.

Bunun dışında mizahi dili olan kısa ve keyifli bir kitap olduğu için Jules Verne-Ay’a Yolculuk’u da kurgu önerisi olarak ekleyeyim.

3 Beğeni

Bence böyle iyi hissettirebilen kitaplar, farkında olmadan duygusal olarak bağlandığımız kitaplar. O yüzden herkesinkinin farklı olacağını düşünüyorum.

Tabi benim için de Harry Potter 1 numara. :sweat_smile: Sonrakiler için de düşünürsem Sigrid ve Kayıp Dünyalar serisi olabilir, çok küçükken 5-10 lira civarı market kitapları yerinden almıştık.

3 Beğeni

Küçük Prens’i seviyorum ama çok bağlanamayanlardanım. Dumas uzun süredir okuma listemde var, öne çekiyorum. Teşekkürler :slight_smile:

2 Beğeni

Huzursuzluğun kitabı - Fernando Pessoa

Depresyon buysa benimki pamuk şekeri diyerek depresyondan çıkabilirsiniz.

4 Beğeni

İkisini de not ettim. İyi Hissetmek kitabı sürekli karşıma çıkıyor ama kişisel gelişim kitaplarına olan önyargımdan olsa gerek hiç elim gitmiyordu. Yorumuzundan sonra yarın kitapçıya gidip incelemeye karar verdim. Teşekkürler :slight_smile:

2 Beğeni

Ben bu kitaptan çok kez okuma yaptım parça parça ama bahsettiğiniz gibi işlemedi bende, tuz biber ekti bana :smiley:

2 Beğeni

Dresden Dosyaları. Resmen gözümün önünde belirdi, aradığınız kitap olabilir.

3 Beğeni

Haklısınız. Ama sanırım bu da zamanla değişiyor. Yaşadıkça yani. Mesela HP bende bu özelliğini kaybetti. Kırmızı Kazak kitabını da içinde barındırdığı trajediye rağmen yazarın twisti ve son sözü sebebiyle çok severim, hep mutlu hissettirir bana kendimi. Onu deneyeyim tekrar.

2 Beğeni

Hemen bakıyorum, teşekkürler. :slight_smile:

1 Beğeni

Kitap değil de dizi önerebilirim. Ben de aynı şekilde hissettiğimde hep böyle yapar rahatlarım. Reçetesiz antidepresanım oldular resmen.

The it crowd ve Seinfeld

İlla kitap dersen de Otostopçunun Galaksi Rehberi xd

2 Beğeni

The it crowd gerçekten çok eğlenceli bir dizi. İzlemişsinizdir ama eğer izlemediyseniz -ve ilk sezona sabredebilirseniz- The Office de efsane bir dizi, tavsiye ederim.

3 Beğeni

Otostopçu kitaplığıma yeni eklenmişti, onu da alıyorum yanıma :smiley: bütün önerilere saldırıyorum :smiley: Seinfield’ı zamanında çok tükettim ama The it crowd’a bir bakayım. Teşekkürler :slight_smile:

2 Beğeni

Yok izlemedim ama malum mu oldu daha geçen gün başladım :Dd

2 Beğeni

Bu amaçla Monte Cristo Kontunu okuyorum, tavsiye ederim. Bendeki baskısı İthaki tam metin olan ama şu sıralar bulunamadığı için İş Bankası Kültür Yayınlarından okuyabilirsiniz.
Ne zaman psikolojik açıdan düştüğümü hissetsem Edmond Dantès sayesinde devam edecek gücü buluyorum kendimde.

İlk önerim sayfa sayısı fazlalığı sebebiyle kolay okunur sayılır mı emin olamadığım için herhangi bir Ahmet Şerif İzgören kitabını da tavsiye ediyorum. İnanın iş yaşamıyla alakalı kitabı bile insan ruhuna iyi geliyor.

6 Beğeni

Çocuk kitabı söyleyeceğim. :slightly_smiling_face:
Matilda-Roald Dahl
Ben bu kitabı okuyarken çok mutlluydum. :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Kitabı okumadım ama filmini çok severim. Kitabı da edineyim en kısa zamanda. Teşekkürler. :slight_smile:

2 Beğeni