Devam Eden, Eksik Kalan, Baskısı Olmayan ve Tamamlanan Seriler

Forumun kitap ile ilgili kısımlarını okuduğumda serilerde genel olarak insanların sorduğu soru okumaya başladıkları serinin yurtiçi ve yurtdışı durumu. Yurtiçinde çeviri durumu ve kalitesi, baskısı ve eğer baskısı yapılmış ise bulunup bulunamadığı. Yurtdışı durumunda ise kitapların yazım süreci ve ülkemize gelme durumu. Çünkü bir çok okur bitmemiş (yazarın hala yazdığı veya yazmadığı), ilk kitabı veya kitapları çevrilmiş ama devamı gelmemiş, gelmiş çevrilmiş ama baskısı olmayan ve buna benzer bir çok durumu bulunan serileri okumak istemiyor. Seri, yazar, çeviri durumu, yayınevi şeklinde listeleyip gelen bilgilere göre serilerin durumu ile ilgili genel olarak bilgilere sahip olabiliriz diye düşünüyorum.

J.R.R. Tolkien Kitapları - Orta Dünya Tarihi - Kayıp Öyküler 1: 6:45, Baskı yok,
Kayıp Öyküler 2: 6:45, Baskı yok,
Orta Dünya Tarihi diğer kitapların çevirisi yok.
Diğer kitaplar Metis Yayınları ve İthaki Yayınları tarafından basılmış durumda.
Metis Yayınları tarafından baskılar sürekli yenileniyor.
İthaki Yayınları yeni baskıları uzun zaman aralıkları ile gerçekleştiriyor.

Zaman Çarkı - Robert Jordan - İthaki Yayınları - Baskı var.
İthaki Yayınları yeni baskıları uzun zaman aralıkları ile gerçekleştiriyor. Şu anda 4. ve 13. kitaplar mevcut değil.

Shannara Serisi - Terry Brooks - İthaki Yayınları - Seri tamamlanmadı çevirilen kitapların bazılarının baskısı yok.

Kralkatili Güncesi - Patrick Rothfuss - İthaki Yayınları - Seriyi yazar tamamlamadı - Baskılar mevcut.

Belgariad - Malloryon - David Eddings - Metis Yayınları - Baskılar mevcut.

Elenium - Tamuli - David Eddings - 6:45 - Seri tamamlandı ama baskıların hepsi mevcut değil. (Telif hakları kimde belli değil, uzun zamandır baskı yok.)

Yazabileceğim daha çok seri var ancak bir çoğu hakkında bilgim eksik (Mesela Diskdünya, Malazan vb.) o yüzden o konuda bilgisi olan arkadaşlar eklerse bir bilgi havuzu oluşturabiliriz diye düşünüyorum.

Ek: Bir çok kişi çeviri ile ilgili yorum yapıyor. Yukarıda yazdığım kitaplar için ben böyle bir yorumda bulunmadım. Sadece nesnel olarak var mı yok mu diye bilgi sahibi olunsun istedim.

10 Beğeni

David Eddings - Althalus’un Dönüşümü / Artemis Yayınları - Baskı yok (Telif kimde bilinmiyor) (Sahaflar soygunculuk yapıyor)

Terry Pratchett - Diskdünya / Delidolu Yayınları - Okuma sırasına göre ilk 23 kitap baskısı var. Çeviri yılda üç adet olmak üzere devam ediyor.

Eoin Colfer - Artemis Fowl Serisi / Artemis Fowl Serisi - Baskı varla yok arası - Yeniden basılacağı söylenmesinin üstünden bir sene geçti. Seri 11 senedir tamamlanmadı.

Angie Sage - Septimus Heap Serisi / Altın Kitaplar - Baskı varla yok arası - Serinin tamamlanıp tamamlanmayacağına dair ses seda yok.

Naomi Novik - Temeraire Serisi / Pegasus Kitap - Baskı var - Seriye 2020 yılında devam edileceği bilgisi var.

Aklıma geldikçe eklerim.

UYARI: Konuda tartışma, sohbet vs. içeren veya yorum doğuracak mesajlar yazmayınız. Konu bilgi edinme konusu olarak kalsın arkadaşlar. Bilgi verme amaçlı yazılmayan mesajlar uyarı olmaksızın silinecektir. Bilginize…

7 Beğeni

Robin Hobb - Farseer Serisi / İthaki Yayınları - Serrinin ilk üç kitabı çevrilmiş, baskısı yok. Devam kitapları çevrilmemiş. Ekleme: Serinin hakları Alfa Yayınlarına geçmiştir. 2020 yılı içerisinde baskı gelecek bilgisi var.

Brent Weeks - Gece Meleği Üçlemesi /Artemis Yayınları - Sadece ilk kitap çevrilmiş onun da baskısı bulunmuyor.

Roger Zelazny - Amber Yıllıkları Serisi / İthaki Yayınları - Serinin tamamı çevrilmiş, baskı yok.

Garth Nix - Abhorsen Serisi / Epsilon Yayınları - 5 kitaplık serinin ilk iki kitabı (Sabriel, Lirael) çevrilmiş, baskıları yok.

Anthony Ryan Kuzgunun Gölgesi Serisi / İthaki Yayınları - Serinin tamamı çevrilmiş, ilk kitap bulunmuyor.

7 Beğeni

Raymond E. Feist - Gediksavaşları serisi / İthaki - Çeviri durumu : 22/30- Kalan 8 kitap çevrilmeyecek - Bazı kitaplarının baskısı bulunmuyor.

Joseph Delaney - Wardstone Günlükleri / Tudem - Ana seri (13/13) ve iki yan kitap çevrilmiş durumda,baskısı bulunuyor.Tudem, yıllar önce ek serilerini basmayacağını açıkladı.

Christopher Paolini : Miras Döngüsü serisi / Altın Kitaplar - Ana seri 4/4 , baskısı bulunuyor.Devam kitabı/kitapları şuan için çevrilmedi.Ayrıca yazar bu evreni oldukça genişleteceğini söylemişti,bol bol yeni kitap yazabilir. - Şuan bir kitabının baskısı kolay kolay bulunmuyor ama epub olarak internette var.

Not: Nadirkitap vb sitelerde uygun fiyata bulunabilen kitaplar/seriler için baskısı var ifadesini kullandım.Yayınevleri bu serileri yıllardır basmıyor olabilir.

7 Beğeni

#f03c15 Enginlik serisi : 3 kitabı çıktı, ilk kitabın baskısı yok. 4. Kitap için çevirinin tamamlandığı söylendi ancak baskıda sorun olduğu sebebiyle ertelendi. 2020den önce gelmeyecek.

#f03c15 Dune : İlk dört kitap ithakiden çıktı, 5 ve sonrası için çeviri bekleniyordu ancak son durum belirsiz. Serinin kabalcı ve sarmal baskıları parça parça bulunabiliyor.

#f03c15 Asimov Vakıf ve Robot Serisi : Robot serisinin ilk kitabı var ancak devamı için telif sorunu olduğu paylaşıldı. Vakıf serisi için de aynısı geçerli. Son durum bilgisi yok.

#f03c15 Doğruluk kılıcı serisi : İlk 3 kitap çevrildi. Çevirmen değişti dördüncü ve beşinci kitap 2020 ilk çeyrekte çıkacak dendi.

#f03c15 Lorien Serisi : Serinin 4 kitabı Artemis yayınlarından çıktı. 6 numaranın gücü kitabının baskısı yok. Devamı hakkında bilgi yok.

#f03c15 Leibowitz İçin Bir İlahi : İlk kitap bilimkurgu klasiklerine katıldı, devamının çıkmayacağı belirtilmişti ancak bu bilimkurgu serisine dahil edilmeden önceydi. 2. Kitabın dahil olup olmayacağı bilgisi yok.

#f03c15 Kara Prizma : Serinin ikinci kitabı yeni bir çevirmene geçtiği için gecikti. Son bilgi çevirinin devam ettiği yönündeydi.

#f03c15 2001 : Uzay Macerası : Seri bilimkurgu klasiklerine dahil edildikten sonra 2010 vs kitapları çıkmadı. Eski kitapların baskıları yok, sahaf vicdanına kalmış fiyatlarla satılıyor.

#f03c15 Ara Dünya(Neil Gaiman) : Serinin ilk kitabının baskısı tükendi, devamı basılmayacağı söylenmişti.

#f03c15 Sendrom Serisi (Scalzi) : İlk kitap çıktı devamı çıkmadı, devam edip etmeyeceği bilgisi yok.

#f03c15 Uzun Dünya : İlk kitap çıktı, baskısı bitti. İlk kitabın yeniden basılacağı ve 2. kitabın da takip edeceği bilgisi yakın zamanda paylaşıldı.

7 Beğeni

Eric Brown - Şeytan Nebulası (Weirdspace serisi - Devil’s Nebula) - Kassandra yayınlarından 2014 yılında çıktı. “Satan’s Reach” isimli devam kitabı var.
https://www.eganba.com/esrarengiz-uzay-seytan-nebulasi-kitabi-eric-brown

İlgilendiğim için mi bilmiyorum ama forumda sık karşılaştığım bir yazarın kitaplarının durumu ile ilgli hiç bir bilgi girilmemiş kimse tarafından. Sanki dokunma yanarsın gibi bir durum var. @Agape belki mesajı silebilir ama bu bilginin de girilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Brandon Sanderson Kitapları Yazar aktif ve çalışkan bir yazar. (Dinlenmek için kitap yazan bir yazar.)

  • The Reckoners serisi - DEX Yayınları - Ana seri tamamlandı ancak yan kitap Mitosis çevrilmedi. Steelheart hariç diğer kitaplar bulunabiliyor.

  • Rithmatist - Doğan Egmont Yayıncılık - Baskısı var. Yazarın dediğine göre aklında Aztlanian isimli devam kitabı var ama kitap daha taslak aşamasında bile değil.

  • Fırtınaışığı Arşivi - Akılçelen Yayınları - 3 kitap mevcut. (Edgedancer çevrilmedi. Kitap yabancı sitelerde ara kitap olarak gözüküyor.) 4. kitap (Ana seriye devam edecek olan kitap) yazar tarafından bitirilmek üzere.

  • Sissoylu - Akılçelen Yayınları - 6 adet kitap yazıldı ve çevrildi. - Kitaplar mevcut. - Seri yazar tarafından devam ettirilecek.

  • Elantris - Akılçelen Yayınları - 2. kitap çevirisi yok. - İlk kitap mevcut.

  • Alcatraz - Akılçelen Yayınları - 6. kitap yazar tarafından yazılınca seri sonlanacak. - Kitaplar mevcut.

  • Infintiy Blade - Çevrilmemiş seri. - Yayın hakları büyük ihtimal Akılçelen Yayınları’nda.

  • Legion - Akılçelen Yayınları - Serinin 5 kitabı var dilimize 3 tanesi çevrildi. Seriyi yazar bitirdi.

  • Skyward - Çevrilmemiş seri. - 2. kitap ay sonunda yurtdışında yayınlanıyor. Hakları alındı mı alınacak mı bilinmiyor.

  • Cosmere - Çevrilmemiş seri. - Hakları alındı mı alınacak mı bilinmiyor.

  • Savaşkıran - Akılçelen Yayınları - Tek kitap. - Baskı mevcut.

Bunlara ek olarak Zaman Çarkı için 12. ve 14. kitaplara giriş olarak yazılmış 2 adet kitap mevcut. - Çeviri yok. Hakları alındı mı alınacak mı bilinmiyor.

Yazarın kitaplarının (Robert Jordan kitapları olan Zaman Çarkı serisinin 12., 13. ve 14. kitapları hariç) çoğunun yayın hakkı Akılçelen Yayınları’nda ve yayın hakkı ellerinde olmayan ülkemize gelmemiş kitaplar için ise haklara Akılçelen Yayınları şerh koydurtmuş gibi bir durumdan bahsediliyor. Brandon Sanderson okuyacaksanız bulabilirseniz mevcut baskılardan ziyade eski baskılara ulaşmaya çalışın. Yeni baskılar ile birlikte hem kağıt kalitesi düştü hem de kitap boyutları değişti.

6 Beğeni

Bunu düzeltebilirsiniz.

DEX’te olduğunu henüz bir kaç gün önce öğrendik. İlk kitap Nisan 2020’de geliyor.

Galiba Fırtınaışığı 4. kitaptan bahsediyorsunuz.

Bu başlığı açmama rağmen cevap olmadığı için uzun süredir girmedim. Konuyla kimse ilgilenmiyorsa devam etmek istemedim. Çünkü sadece 3 - 4 kişiyle devam edebilecek bir başlık değil bu. Herkesin bizim yazdığımız gibi topluca veya tek tek bu seri şu yayınevinden diye bir satır bile yazsa bize bilgilendirme olur. Mesela siz diyelim ki Shannara Günlükleri’ni okudunuz. Seri 20 küsur kitap bizde sadece 10 kitap çevrilmiş. Şöyle bir mesaj yazabilirsiniz: (Bilgilendirme olsun diye karar aldık. Haliyle kitapların fiyatının göğe uçtuğu kalitelerinin yere indiği bir dönemde baskı kalitesini de yazmanın sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.)

Shannara Günlükleri - İthaki - 10. kitapta seri yarım bırakıldı. Eski baskı olduğu için baskı kalitesi iyi.

@wifhty_zet nin konuya yazdığı cevap güzel bir örnek olmuş. Teşekkürler.

Kendi mesajıma alıntı yapayım. Brandon Sanderson kitapları mayınlı arazi. Baskı kaliteleri eski baskılarda ne kadar iyiyse yeni baskılarda o kadar kötü ve yayınevi değişmezse çıkması olası bütün kitapların kötü baskı ile gelmesi durumu var.

Ekleme: O kadar zaman geçmiş ki kendi yazdığım mesajı unutmuşum. Shannara örneğini Dresden ve 5 kitap olarak da okuyabiliriz.

Diğer konudan @Leingrad’ın mesajını İthaki’nin serileri hakkında bilgi için okuyabilirsiniz.

Bence de öyle, zaten sayfada arattığımda “4.” çok fazla karşılığa denk gelmiyordu.

1 Beğeni

Zaman Çarkın’dan bahsediyordum. :slight_smile:

Ejdergemileri serisi margaret weis ithaki yayınları 4 kitaplık seriden 3. kitabı çıktı devamı gelmeyecek

İblis savaşları serisi R A Salvatore ithaki yayınları 7 kitaplık seri 3. kitabı çıktı devamı gelmeyecek

Shannara serisi Terry Brooks ithaki yayınları 20-30 kitaplık seri 8 kitabı çevrildi en son 2016da 2. kitabı olan Elf Taşı Dizisiyle beraber tekrar basıldı devamı gelmeyecek.

Işık yaratan serisi Breent weeks İthaki yayınları 5 kitaplık seri ilk kitabı geçen sene çıktı 2. kitabın gelmesi bekleniyor.

İlk imparaytorluğun Efsaneleri Mıchael j. Sullıvan ithaki yayınları 6 kitap olacak diye planlanıyor, yanılmıyorsam 4. kitap çıktı ingilizceye ,İthaki geçen ay 2. kitabı çıkardı

Kadim kanunlar Joe Abercrombie ithaki yayınları 3lemeler şeklinde seri diye biliyorum ilk üçlemenin 2. kitabı geçen aylarda çıktı.

ejderha mızrağı unutulmuş diyarlar ithaki matbaala anlaşılmış devam kitaplarının gelmesi bekleniyor

the Witcher Andrzej sapkowski pegasus yayınları asıl seri 7 kitap basıldı 8. ek kitap bekleniyor

doğruluk kılıcı serisi Terry Goodkind pegasus yayınları 15 kitaptan oluşan seri bu sene 4. kitap çıktı

Elric Mıchael moorcock ithaki yayınları 6 kitap 6sında çevrildi ama ilk kitabın baskısı yok

Barut büyücüsü üçlemesi Brıan Mcclellan ithaki yayınları 3 kitabın 3üde çevrildi ama ilk kitabın baskısı yok , devam serileri var çevrilmedi

İlahi kentler Robert Jackson Bennett ithaki yayınları 3 kitabın 3üde çevirlidi baskısı var

2 Beğeni