Belki daha önce gelir, kim bilir.
Genel bilgi olarak hatırlatayım, sürpriz kaçıran içeren yazılar sayfası belirtilerek ve blurlanarak paylaşılmalı ki henüz o noktaya gelmemiş olanlar kaçınabilsinler.
Ben de başlıyorum bugün.
Bende başlıyorum o zaman
Katil muhtarmış
Ben de bugün başlıyorum. Hatta az önce bir bölüm okumuş olabilirim.
- Bölüm sonu spoiler
Bu bölümde olacaklar bölümün başından belliydi.
Güzel bir kitap. Sevdim.
Bende ufak ufak başladım. Yazarın anlatım tarzı ve konusu hoşuma gitti. Şimdilik diyeceklerim bu kadar
Ben de 5. bölüme kadar geldim. Beklediğimden iyi çıktı diyebilirim. 2. tekil şahıs bakış açısından anlatım hafif zorlasa da dilini de beğendim. Birkaç cümlede anlam bozukluğu var. Onun dışında pek bir sıkıntı görmedim.
Ben de bunu yazmaya gelmiştim. 2. şahıs anlatıcı benim için bir garabetten öteye geçemez hiçbir zaman. Neden böyle bir şey yaparlar hiç anlamam.
“Şöyle yapıyorsun böyle yapıyorsun.”
Bu kitap özelinde bir sebebi olduğunu söyleyebilirim. Ya da mantıklı bir tercih diyeyim, bitirdiğinizde tekrar konuşalım bu tercihi.
@annihilator çeviri idare eder ama bir hatası var, kitabın anlaşılmasını zorlaştırıyor ama spoiler vermeden anlatamıyorum. Bittiğinde üzerine tartışma dönecektir diye tahmin ediyorum, İngilizce etkinlikte bıçaklar çekilmişti.
Biri birine bir şey anlatıyor çıkacaksa kitabın sonunda, mantıklı. Bu aklıma geldi ancak şimdilik mantıksız.
Çeviri hatası maymun kelimesiyle falan mı ilgili?
Evet, bazı yerlerde ben de tuhaflıklar hissettim. Yazarın anlatımını beğendim ben, gayet hoştu bence ama tabii linç yiyeceksem aksini söylerim
Yok bizim etkinlikte çekilecek
İlk tahminini doğru kabul edebiliriz ama 2.si değil, daha fazla birşey söylemek olmaz.
@MelihAntepli linçlettirmem, Adrian abi candır.
Tartışalım bence, bıçak olmasa da olur. Sisteme göndermeleri falan çok hoş.
Bence linçleyecek çıkmaz, güzel başladı
Tartışalım tabi ki. Şaka yaptım ben
Bu “Terrible Worlds” bağımsız kitaplar diye anladım. Umarım doğrudur.
Benim kitapta şimdi geldi. Akşam başlayacağım.
Bağımsızlar. En güzel olanı da Devler.
Sayfa 102’deyim.
Doğru anladım değil mi? Bu Devler de aslında insanlar ve fakir diyeyim insanların genleriyle oynayıp onları daha küçük boyda, et yemeyen vs bireyler haline getirmişler. Bu azınlık Devler bu insanları hor görüyorlar ve çiftçilikte, savaşlarda vs kullanıyorlar. Aynı gerçek hayat gibi Ben hikâyeyi sevdim bakalım sonu nasıl olacak
Aynen dediğin gibi.
Devlerin boyu tartışılacak mı? Belki yine Adrian reis gelir bu konuya açıklık getirmek için. @isos81 hocamla küfürleşirler ne güzel .
An itibari ile kitabı bitirdim. Yazar bir okur daha kazandı diyebiliriz
Kitaba gelecek olursam çok iyiydi. Sonunu yazar bize bırakmış gibi aslında. Torquell isyan edip lider oluyor ve devlerle uzlaşıp kendisi de DEV olup davasını satınca hikayeyi anlatan kişi tarafından öldürülüyor. Kitap burada bitiyor. Torquell’den sonra ne oldu bilmiyoruz. İsyan başarılı oldu mu, devler yenildi mi, yoksa tam tersi devler mi kazandı? Bu kısım biraz bize bırakılmış gibi geldi bana ve böyle olması ayrı hoşuma gitti.
Atavizm: Atacılık demekmiş arkadaşlar. Bazı kaybedilen genetik özelliklerin sanırım yeniden ortaya çıkmasına deniyormuş. Benim anladığım şu; mesela geçmişte dedenizin dedesi diyelim mavi gözlü sarışın ama sonradan bu özellik kaybolmuş ve ondan sonra dede, baba, siz hep esmersiniz. Ama sonra sizin çocuğunuz oluyor ve çocuk sarışın ve mavi gözlü oluyor. Bu şekilde anladım.
Kitaba 10 üzerinden 10 veriyorum.
Diğer konuda devlerin boyu ile ilgili tartışma dönmüş. Espri yapacaktım da bu konu ile ilgili yapmadım Benim düşünceme göre Devler normal zengin ve seçkin insanlar arkadaşlar, küçük insanlar ise genetiği ile oynanılmış et yiyemeyen, vejeteryan, daha az yiyip doyan, gözü tok gariban insanlar işte. Torquell sanki devlere benzemeye başladıkça yavaş yavaş boyu ve davranışları da gitgide onlara benziyor gibi geldi bana.