Dex Yayınları Korku Klasikleri

Dex Yayınları tarafından çıkarılan korku klasikleri. Kitaplar ciltli olarak çıkmakta.

1. Dorian Grey’in Portresi (Oscar Wilde)
  2. Drakula (Bram Stoker)
  3. Operadaki Hayalet (Gaston Leroux)
  4. Frankenstein (Mary Shelley)
  5. Dr.Jekyll ve Mr.Hyde’in Tuhaf Vakası (Robert Louis Stevenson)
  6. Cthulhu’nun Çağrısı ve Diğer Tuhaf Öyküler (Howard Phillips Lovecroft)
  7. Doktor Moreau’nun Adası (H. G. Wells)
  8. Gizem ve Düş Gücü Masalları (Edgar Allan Poe)

1 2 3 4 5

6 7

EN SON ÇIKAN

8

9 Beğeni
  1. kitap yolda

https://www.babil.com/doktor-moreau-nun-adasi-kitabi-h-g-wells-dogan-egmont-yayincilik

2 Beğeni

Ciltli denilince ilgimi çekti :slight_smile: çeviri, baskı nasıl, forumdan bu kitaplardan alan oldu mu acaba…

4 Beğeni

Ben kötü fikir sunmak istemem ama Dex kötü ya… Sanki korsan kitapmış gibi bir kalite oluyor eline aldığında kitapları. Böyle bir hisse kapılıyorum. Fuarda bile çok inceliyorum mesela hep bir yerde çaruk çürük bir nokta var. Bu konuda benim en az güvendiğim yayınevlerinden birisi. Tecrübelerim genelde bu yönde oldu hep.

1 Beğeni

Ben DEX’ten bir tek Sanderson kitaplarını almıştım ve evet baskı kalitesi kötüydü.

2 Beğeni

Çeviri iyi olsa bile düzelti vs. olmuyor Dex kitaplarında. Muhtemelen yazım yanlışlarından saç baş yolarsınız…

3 Beğeni

Brandon kitapları neredeyse en iyileri diyebilirim. Şu yazar mundar oldu resmen. Yanarım yanarım da en çok buna yanarım…

3 Beğeni

Ciltli kitapları sevdiğim için öncelik olarak tercih ediyorum ama dediğiniz gibiyse ciltli olsa da olmasa da bulaşmanın anlamı yok…

@Agape DEX ama Sanderson kitaplarında baskı ve kalite standardını korudu :slight_smile:

Dex bu konuda istikrarlı ama düzelti, çeviri gibi konularda da epey istikrarlı. Çizgisinden şaşmıyor. :smiley:

1 Beğeni

Birisi okuyup beğenmediğini bir şey anlamadığını söylemişti geçen forumda, Frankenstein içindi sanırım. (Tam hatırlamıyorum)

Dex’ten alacağın bir kitap var :joy: 2.baskıyı yapmış onu al tavsiye ederim :slight_smile:

2 Beğeni

Frankenstein bir kaç kez okudum. İthaki’nin hem yeni baskı hem de eski beyaz kapak var bende, bunlar ciltli olduğu için ilgimi çekti ama çeviri düzelti iyi değilse ciltli olmasının anlamı yok.

Düşündüm aklıma gelmedi

3 Beğeni

Bende ilk beş kitabı vardı ama bu forumdan bir arkadaşa sattım; çünkü elimdeki başka serilerde aynı kitaplardan vardı.

Çevirilerinde bir sorun görmedim. Çeviri için şunu diyebilirim: Şimdiye değin Drakula’yı üç ayrı çeviriden okudum: İthaki’den Niran Elçi çevirisi, Can Yayınları’ndan Zeynep Bilge çevirisi ve bir de Dex Yayınları’ndan Kerem Sanatel çevirisi. Üçü de güzel ama en büyük keyfi Zeynep Bilge çevirisinden aldım; Niran Elçi çevirisi çok çok az bir farkla geride kaldı benim için.

Dizinin kitapları pahalılar. Ciltli olmaları ve yerli bir yazarın önsözünü taşımaları dışında bir ayrıcalıkları yok.

Not: Lovecraft, kitaplarını topladığım yazarlardan olduğu için dizideki “Cthulhu’nun Çağrısı ve Diğer Tuhaf Öyküler” adlı kitabı alacağım.

1 Beğeni

En iyisi bende sizin gibi yapayım, Lovecraft alayım hem karşılaştırma yaparım, beğenirsem ciltli olmaları nedeniyle bu seriyi toplarım ben.

1 Beğeni

Sadece Şeyma :joy: Gerçi o Dex Plus’tan çıkmış.

2 Beğeni

30 Şubat büyük toplu alışveriş listeme ekledim. :slight_smile:

2 Beğeni

Dex’ten kitap alınacaksa ve kitap elinizde dağılmazsa öpüp başınıza koyun sayfalar dualarla duruyor çoğu baskıda ve ince kağıtla basıyorlar ama incecik Calamity’ye 40 tl etiket basmayı biliyorlar. :rage: Bu seri özelinde konuşacaksam kapaklar iyi ve ciltli olduğu için baskıya da özenmişlerdir gibi ama dexin olduğu yerde ben yokum arkadaşlar :bowing_man:

3 Beğeni

Dex’in okuyucuya şöyle bir hizmeti var, biz sayfa çevirirken yorulmayalım diye hiç çevirmeden birkaç sayfa ilerisini de okumanıza imkan sağlıyorlar. :joy: Sayfanın boş tarafına bakarsanız birkaç kat aşağısı rahatça görünüyor.

Attığım resim bu seriden değil bu arada, Ernest Cline - Ready Player One. Armada bundan da inceydi kriz zamanına denk gelmişti o ama altlardaydı çıkarmaya üşendim. Korku Klasikleri ciltli falan diye özenmiş olabilirler belki gidip yerinde görmek lazım önce.

4 Beğeni

Bu seriden yakında Poe çıkacakmış.

2 Beğeni

Satışa çıkma tarihi 22 Ocak.

1 Beğeni

@fortknoxt son kitabıda ekle istersen

1 Beğeni