Harika hepsi. Kimsenin basacağını sanmıyorum. Hele Gerekli Şeyler’in hiç. Kendileri daha çok shounen basmakla meşgul. Çünkü daha çok satıyor.
shounen=ergen mi?
Ya ben pek ergen işi olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta 35 yaşındaki insanlar da deli gibi One Piece falan izliyor/okuyor. Ama ülkemizde bu mangaları alanların çoğu ergenlik çağında.
Ülkemizdeki Çizgi roman yayıncıları da ergenlik hatta çocukluk döneminde. okuyucular ve yayıncılar birlikte büyüyor bir kültür oluşturuyorlar. Ülkemizde 35 yaşında birisi çizgi roman okuduğunda çocuk musun? Kaç yaşına geldin hala çizgi roman okuyorsun büyü artık gibi tepkilerle karşılaştığı için çizgi roman ve mangalara karşı mesafeli davranıyor. Yayıncılarda az sayıdaki yetişkin kitlenin değilde çoğunluğa sahip genç kitlenin isteklerine göre hareket ediyorlar.
25 yaşında one piece okuyan biri olarak söylüyorum, shounen 13-18 yaş arası erkek çocukları için yazılır. 45 yaşında okuyucusu olması bunu değiştirmez.
İnternetten bu siteyi manga terimleri yazarak 3 saniye buldum.
Benim kitleye lafım yok zaten bende manga okuyorum hangisi hoşuma giderse,sadece bu sözcüğü aratınca bu açıklama çıktı.Ama şu bir gerçek ki türkiyede manga kültürü yok sadece hangisi para getirirse onu çıkarıyorlar az satılan ama çok saglam kitapların adı bile geçmiyor maalesef ülkemizde,çıkartsalar bu dediğimiz kitapları en az 25-30 yaşınnda değilsen kapagına bile bakmaz insanlar.
İlk kitabı Aspendos Yayınları çevirmiş ve orijinal kapak kullanmışlardı. Yıllardır ikincisini bekledim ama bu kadar olumlu dönüş alıp da satılmaması çok üzücü oldu. Hal böyle olunca tabi ikinci kitabı da basmaktan vazgeçmiş olduklarını kendileri belirtmişlerdi. Konusu çok hoşuma gitmişti fakat gelin görün ki yarım kalmışlığın yüzünden okuyup tadını çıkartamıyorum. Umarım bir yayınevi şu kitaba da bir el atar. Amin.
Fantazya anlamında Rıhtım’ın kalbi temizmiş. Konunun başından beri söylenegelen İskandinav Mitolojisi, First Law, Işıkyaratan gibi seriler geliyor, gelmeye de devam eder umarım.
Ah keşke şu mesajı bir yetkili görse de dikkate alsa.
Quantum Night - Robert Sawyer
Kitabın konusu;
İnsanlık üç gruba ayrılmıştır.
Her söyleneni yapan zombiler, zombileri kontrol etmeye çalışan psikopatlar ve ortak bilince sahip insanlar.Hikayenin kahramanı Jim Marchuk psikopatlar üzerinde çalışan bir psikologdur ve birer psikopata dönüşmeden önce zombileri tekrar insan yapabilmenin yolunu arayan bir ekiple birlikte çalışmaktadır.
Ne konu be! Maşallah. Zombi, psikopat, ortak bilinç
Ne yazdınız? Silmişsiniz.
Hata ile konuya cevaplayacağıma sizin mesajınıza cevaplamışım
Ah Malazan, ah… Hasret türküsü yazdıracaklar
En sevdiğim genç yetişkin yazarlarından Leigh. Ama Martı o kadar ilgisiz ki yazara, çıldırıyorum. Ülkemizde de seviliyor halbuki…
Söylediklerinizde ciddi değilsiniz ama yine de bilmeyenler için açıklamakta fayda var. Şu anda yaşayan eski nesillerin bir kısmı köpek yemesine rağmen, yeni nesil köpek yemiyor.