Ben de bu seriyi çok merak ediyorum ve okursam baya severmişim gibime geliyor. Keşke çevrilse…
Kesinlikle.
“ Joe Abercrombie meets Terry Pratchett, and that is not praise I would give lightly.”― Fantasy Review Barn
Denmiş mesela, bu kombinasyon okunmaz mı ya
Bu seriyi duyan var mı? Çok karşıma çıkıyor.
Kara Kule. Oh wait…
Firdevsi’nin Şehname adlı eserinin çevrilmesini istiyorum. Kitabın Kabalcı Yayınları’ndan baskısı var ama çok pahalı olduğu için alamıyorum.
Galiba Alfa hazırlık yapıyordu @Strenergy yanlış mı anımsıyorum, böyle bir bilgi yazmıştın galiba foruma…
Şahname ile ilgili daha önce bilgi almadım Alfa’dan. Sanırım bir karışıklık olmuş. Ama konuşurken sorarım.
Buldum Alfa grubu yayınevi olan Kapı yayınlarına sorulmuş ve cevaplanmış
Son cevap 4 Ocak, bir yoklamanın zamanı gelmiş.
Alfa Yayınları’ndan çıkmasını Binbir Gece Masalları’yla birlikte alırım, yan yana güzel dururlar diye istiyordum. Kapı Yayınları’nın Ölümsüz Klasikler Serisi’nin kapaklarına baktım da güzel bir seriye benziyor. Yardımcı olduğunuz için teşekkürler.
@Strenergy Sizi de yoruyorum, teşekkürler.
Kapı yayınlarının güzel kitapları var, uzun zamandır Abdülbaki Gölpınarlı kitaplarını alma düşüncem var benim, ama yeni kitaplardan bir türlü sıra gelmedi.
İskender Pala kitapları dışında aklımda kalan kitapları yoktu. Yayınevi’ni biraz inceleyince gerçekten güzel kitaplar da basmışlar. Mesela Sadi Şirazi’nin Bostan kitabını da basmışlar. Ölümsüz Klasikler Serisi’ni genişletirlerse favori yayınevlerimden birisi olur.
Ben instagramdan sürekli yokluyorum Kapı Yayınları hala üzerinde çalıştıklarını söyledi. Henüz zamanı var gibi. Ama yayınevi çok titiz. Çıkardığı Doğu klasikleri gerçekten çok güzel hazırlanmış oluyor. Biraz bekleyeceğiz ama güzel bir sonucu olacak diye düşünüyorum.
Kesinlikle titiz çalışıyorlar. Ölümsüz klasikler serisini de ufaktan hazırlamaya başlamıştım aslında. Harika gidiyor şu an.
The Promised Neverland’in ülkemize gelmesini çok istiyorum. İngilizceden okuyorum ama kitaplığımda da görmeyi isterim. Şu aralar manga dünyasında en çok okunan 2’nci mangaymış ancak hala bitmemiş olduğundan ve 140’ıncı bölüme geldiklerinden büyük ihtimalle basılmıyor olabilir.
Neyse efenim araştırırken Fransızca versiyonuna denk geldim, şükür bugün de kıskandık başkalarını:
Bu baskı filan değil. Bu bambaşka bir şey. Öbürlerinin bile basılma ihtimali bundan daha fazla göründü gözüme.
Fransa, Japonya’dan sonra anime ve manga sektörünün en sıkı takipçisi. Çoğu animeyi Fransızca dublajla kendi kanallarında yayınlarlar ve mangaları da kendi dillerine çeviren genellikle ilk ülke olmasa bile ilk batı devleti olurlar. Bu kadar güzel bir baskı anca Fransızlar’dan beklenirdi.
Serinin bugüne kadar 140 bölümü yayınlandıysa ve her ciltte yaklaşık 7 bölüm olduğunu düşünürsek 20 cilt olarak basılmalı. Seri yakında bitecekmiş yaklaşık 25. ciltte bitebileceğini söyleyebiliriz. Türkiye’de manga sektörü çok fazla gelişmedi. 2-3 kitaplık kısa seriler haricindeki çevrilen mangaların hepsi animesi çok popüler olmuş serilerdir. The Promised Neverland’ın animesi bildiğim kadarıyla en azından ülkemizde büyük bir sükse yapmadı. Bu yüzden çevrilmesi şimdilik imkansıza yakın.
Manga dünyasında en çok okunan 2. manga olduğunu hangi kaynaktan okuduğunuzu bilmiyorum ama benim bulduğum kaynakta geçen sene Japonya’da en çok satan 8. manga olduğu yönünde.
https://japonsinemasi.com/2018-yilinda-en-cok-okunan-mangalar/
Altta attığım siteden de tüm dünyadaki popülerliğini görebilirsiniz. Site manga ve anime dünyasınnı IMDB’si konumunda bu arada. Alttaki resimde görebildiğiniz gibi 36. sırada.
Şu yazıyı okumuştum o zamanki sıralaması böyleydi hangi konuma göre bilmiyorum aklımın bir köşesinde kalmış:
Ancak okuduğum İngilizce manga kaynağında da şu an 13 numara 14 milyon okumayla.
Sandığınızdan daha fazla okunuyor bu seri insanlar sürekli mesaj atıyor farklı yayınevlerine bassınlar diye ben de dahil. Ben sadece mangası basılsa da çok güzel olur diyorum, araştırırken Fransızca versiyonunu görünce onu da paylaşmak istedim çok hoş çünkü, birçok rıhtım üyesi de özel basımlar paylaşmış konunun altında farkettiyseniz. Şu sıra bu sıra hakkında laf dalaşı yapmaya gerek yok, bir şeyin kanıtlanmasına da ihtiyaç yok. The Promised Neverland potansiyeli olan bir manga ve ülkemde görmeyi çok istiyorum.
Yanlış anlamayın bende sıkı bir manga okuyucusuyum ve ülkemde daha fazla manga yayınlanmasını isterim. Daha önceden internetten okuduğum mangaları bile satışlar artsın yayınevleri seriyi yarım bırakmasın diye satın aldım.
Şimdi Türkiye’de manga basan yayınevlerinin Akılçelen ve Gerekli Şeyler eğer manhwa(Kore mangası) basan Marmara Çizgi’yi de dahil edersek 3 tane olduğunu görüyoruz. Marmara Çizgi zaten tamamen farklı bir sektöre yönelmiş durumda. Akılçelen ise zamanında Death Note ve Fullmetal Alchemist iki büyük seriyi tamamlasada devam eden serilerinden kaç aydır yeni kitap çıkarmıyorlar ve yayınevi şu anda Brandon Sanderson kitaplarını raflara sığdırmaya çalışıyor. Geriye sadece Gerekli Şeyler 2-3 sayılık fazla popüler olmayan serileri bassa da uzun soluklu bastıkları seriler ise One Piece, Naruto, Bleach, Fairy Tail, Shingeki no Kyojin ve Tokyo Ghoul gibi satma garantili serilerden oluşuyor.
The Promised Neverland ise popüler bir seri olabilir ama satma garantisi yok bu seride. Animesi Türkiye’de popüler olsaydı her türlü basarlardı ama.
Homerooms and Hall Passes sonbaharda çıkacak olmasına rağmen konusu iyi işlenirse potansiyeli yüksek bir kitap gibi görünüyor.
Kitabın tersine D&D olarak anılmasının nedeni D&D dünyasında yaratık kesip zindan temizleyen karakterlerin akşam arkadaşlarıyla bizim dünyamızda geçen bir masaüstü oyunu oynamaları.