40k’nın yüzden fazla kitabı var. Belirli serileri çevirebilirler ama ülkede fazla Warhammer hayranı yok.
Bu kısım bana Köroğlu’nu hatırlattı. Orada da babası Bolu Bey’i tarafından at yetiştirmesi için baytar olarak tutuluyordu ama at çok kötü çıkınca(zannedilince) gözlerine mil çektiriliyordu.
Dünya’nın neresi olursa olsun, hikâyeler öyle veya böyle benzeşebiliyor. Tabii burada biri halk anlatısı, diğeri tek kişinin elinden çıkmış bir kurmaca olunca, ister istemez bir “Acaba?” sorusu akla düşmüyor değil. Ama tesadüf işte. Eh, kahramanın kendi yolculuğuna çıkabilmesinin belli başlı kalıpları var. O kalıplardan biriyle bakıcılık konusu denk gelince, Köroğlu’nu anımsatmaması kaçınılmaz. O kadar çok kurmaca üretiliyor ki bu tür benzeşmelere şaşırmaz oldum.
Old kingdom isimli bir seriye denk geldim ve ilk kez goodreads puanı kontrolü yaptım 5 üzerinden değerlendirme yapıldığını var sayarak puanı da fena değilmiş. -puanı 4 üzerinde.- Daha önce bir kitabı çevrilmiş epsilion tarafından sanırım ama 2008 yılında. Bi’ yayın evinden tamamını görebiliriz umarım. İlgi çekici bir seri gibi duruyor.
Omnibus olduğu içindir o; ayrı ayrı 4 cildin hiçbiri 4 puanı görmez. BioWare’in Star Wars: Knights of the Old Republic isimli oyunlarından sonra çıkmıştı o seri. Oyunlar muazzamdı ve hikaye de en iyi Star Wars hikayelerindendi.
Pardon old kingdom olacaktı. El alışkanlığı republic yazmışım.
O kitapların basılmasını ben de çok istiyorum. Sabriel’i yakın süreçte ingilizce olarak okumaya çalıştım. İngilizcesi çok ağır durmuyor. Şimdilik devam etmeye çalışıyorum fakat güzel bir çeviriyle okumak daha hoş olurdu. Umarım yayınevlerinden konuyla ilgili bir haber duyarız.
Eserlerin teliflerinin filan kimde olduğuna nereden bakılıyor acaba? Telifini bi’ firma elinde tutuyor ise merak ettim hangisi olduğunu.
Dex te sanırım,bir iki tane sw kitabı basmıştı ama.
https://twitter.com/Nicholas_Eames/status/1194277695137472514?s=20
Nicholas Eames, “The Band” serisinin sinema/tv haklarını satmış hatta gözüne gönlüne göre cast yapmış şıkır şıkır
Basacağız demişlerdi ama artık dizisi/filmi çıkacağına göre ithaki’nin kitapları basacağı kesinleşmiş gibi bir şey oldu anlayacağınız
Bu ara feci bir akın var fantastik seriler için. Olası bir haber daha.
Nee?! Bunu sizden duydum şimdi. Şöyle bir dizisi olsa da izlesek dediğim serilerden biriydi Parçalanmış İmparatorluk. Umarım çekilir.
Optioned kelimesi direkt hakların satıldığı anlamına gelmiyor galiba, ondan bir önceki adım olması lazım. Yani daha kesin bir şey yok.
Bence bir gün tüm fantastik eserlerin filmi/dizisi çekilecek. Artık öyle bir zamandayız . Bu yüzden zamanı hiç önemli değil.
Nolur nolur nolur.
Bu kitaplar oyunları tamamlayıcı kitaplar mı yoksa oyunlar kitaplardan mı yapılmış? Muhteşem bir oyundu.
Yok bunlar oyunları tamamlayıcı kitaplarmış. The outsider’ın hikayesinden bile ayrı bir seri çıkabilirdi. Ne kadar da güzel olurdu
Aynen bunlar oyundan uyarlama kitaplar.
Outsider’ı geçtim, oyun içindeki notlar ve kitaplardan bile başka oyun çıkar, filmler yapılırdı
İlk oyunu 20’den fazla kez bitirmişimdir. Abartmıyorum
Ben o kadar değilse de 5 defa bitirmişimdir. Son oyunda platin kupam var hatta yüzde yüz tamamladım yani. Çok harika hikayesi vardı. Bir bioshock bir bu bambaşka kafalardan çıkmış oyunlar.
Optioned, sana şu kadar para verelim 1-2 yıl kitabın haklarını başkasına satma demek. Rezervasyon gibi yani.