Dilimize Kazandırılmasını Bekledikleriniz

Bu arada submission degil soumission olacak.
Konusunu çok merak ediyorum. Umarım çevirilir.

Niye satmasın millet kaç yüz yıllık kitapları klasik diye okuyor. Burda sorun reklamda kirkeyi okudum ben 2018’ nin en iyi fantastik romanı olarak satılıyor bu kitap 2018 yılının en iyi kitabı ise o sene fantastik kitap çıkmamış bence. Okurken sıkılmadım ama içi boştu kitabın Margaret Weis’in kitaplar daha dolu bence güzel evren kurguluyor olayları evrene güzel yediriyor.

3 Beğeni

Fahrenheit 451 bence de iyi bir kitap. Ama bence hak ettiğinden daha fazla ilgi topluyor. Fahrenheit’ın yerinde olabilecek çok daha iyi bilim kurgu kitapları var. Çeviri konusuna gelince ben yazarın tarzı öyle sanıyordum. Tüm kitabı “Yazarın dil de ne garipmiş.” diyerek okudum :joy:

@ali1234512 “Ben Kirke” gibi kitaplar dilinden dolayı seviyorlar. Mesela Kral Katili de öyle. Bomboş kitap ama insanlar dili lirik diye ayıla bayıla okuyorlar.

Ejderha Mızrağı konusuna gelince ülkemizde çok seveni var. Henüz fantastik edebiyatın yeni yeni çevrildiği dönemlerde pek çok insanın sevgisini kazandı, pek çok insan onunla bu türe başladı. Bu yüzden satış potansiyeli olan kitaplar. Ama yayınevleri artık bu eski serilerle ilgilenmektense yeni kitaplar ile ilgilenmeyi tercih ediyorlar. Kaldı ki matbaa sorunu unutulmamalı. Matbaa sorunu çözülmeden Timeless gibi bir seriyi basmazlar. Telifin elde patlama ihtimali var.

5 Beğeni

Geçen baharda matbaa sorununu çözüldüğünü söylemişlerdi o konuda bir sorun kalmadı şimdilik. Seri Timeless’a kadar gelince yeni yayıncı Hasbro kadar pimpirikli değilse matbaa sorunu kendiliğinden çözülür.

3 Beğeni

Yurttaşlar! Kralkatili Sevenler Cemiyeti! Nöbetçiler! Ne dedi duydunuz mu :smiley:

6 Beğeni

Hocam yapmayın yav, büyük linç yiyeceğim :grinning:

Ben bu serinin fanlarından korkuyorum…

1 Beğeni

Üzgünüm ama yakalandınız. :joy: Kitapların neredeyse her cümlesinde hayat dersi alıyordum. Laf yedirmem seriye. :joy:

1 Beğeni

Ben aradığımı bulamadım. Özünde iyi kitap. Ama fanlar öyle bir abartıyor ki sanırsın dünyanın en iyi kitabı, sanırsın bir tek kendileri kitaptan anlıyorlar biz anlamıyoruz. Çok çok yüksek bir beklenti ile okuyup büyük bir hayal kırıklığına uğramıştım. Ama bunları tartışmanın yeri burası değil bence başlık amacından sapmaya başladı :grinning::smiley:

4 Beğeni

Haklısınız. :slightly_smiling_face::heart:20 karakter

1 Beğeni

Buradan yazacağım ki görmedim demeyesiniz. Sevgili NameleesOne, son konuştuğumuz konu hakkında herhangi bir değişiklik yapmamışsınız.

1 Beğeni

İnsanların artık elfli, ejderhalı fantastik okumak yerine, farklı evrenler tercih ettiği söyleniyor ama bunu genele yayamayız. Bu yanlış bir algı olur. Elbette farklı evrenleri okumak isteyen okurlar da var, bu inkar edilemez. Ancak elfli-ejderhalı serileri de okumak isteyen fantastik severlerin sayısı da sanırım bir hayli fazladır. Zira Yüzüklerin Efendisi hâlâ çok satan serilerdendir.

4 Beğeni

Hep reklamda bitiyor iş. Benim arkadaş var Witcher fanı ama Witcher 3 sayesinde. Normalde kitap alıp okumayan birisidir ama Witcher’ları aldı, yarısını da okudu. Şu ülkede kitap reklamcılığı çok zayıf maalesef, o yüzden onların yapması gereken işi başkaları yapıyor.

3 Beğeni

Elfli, Ejderhalı kitaplar hakkında benim görüşüm şu. Eskiden yazılmış olan Ejderha Mızrağı gibi serileri çok seviyorum.

Fantastik okumaya başlamanda onların da etkisi olmuştur, ki zaten birçok kişi de diyor bunu.

Fakat şu 2020 yılına geldiğimizde bile yazılmaya devam edilen Elfli, cüceli kitapları anlamakta güçlük çekiyorum. Bu tür kitapları sevenlere ve yazanlara saygım var o yüzden pek takılmıyorum. Sadece özgün ve kaliteli olan kitapların arada kaynayıp gitmesine üzülüyorum.

Özür dilerim, mesajınızın bildirimini görmemiştim. Affedin. Ancak şimdi zar zor bulabildim bildirimi, kusura bakmayın. :slightly_smiling_face::heart: Burada laf kalabalığı yapmasın ve konunun dışına çıkmayalım, mesaj yazdım size.

Siz fantastiğe elfli cüceli fantastikler ile başladığınız söylüyorsunuz ya, işte (zamanında) sizin-bizim gibi fantastiğe yeni başlayanlar için yazılıyor bu seriler.
Yani bu kitapları okuduktan sonra bu tür kitapların basılmamasını istemek-beklemek, yeni başlayanlara karşı biraz haksızlık olmuyor mu? Sonuçta fantastiğe yeni başlayacak insanlar her zaman oluyor, olacak. Elfli cüceli fantastikler de yeni başlayanlar için gayet ideal serilerdir. Belli bir türe ait birkaç seri okuduktan sonra o türün basılmasını gereksiz görmemeliyiz bence.
Son cümlenize elbette katılıyorum.

@NamelessOne yok tabi ki yanlış anlamıyorum. Sonuçta fikir alışverişinde bulunuyoruz. Dediğiniz seriler benim de ilgi alanımda olan seriler. Ama yine bu türde yazılacak, konusu da ilgi çekici ve özgün serilere yok demem doğrusu :slight_smile:

2 Beğeni

Ben yeni başlayanlar için daha eski Yüzüklerin Efendisi, Ejderha Mızrağı, Unutulmuş Diyarlar kitaplarını öneriyorum. Ve hepsinin hayranıyım. Özelikle Ejderha Mızrağı’nın. :slightly_smiling_face:

Sadece şu dönemde hala yazılmalarını pek sevmiyorum.
Yanlış anlamayın, bu sadece kendi görüşüm. :slightly_smiling_face::heart:

Ekleme: Bir de özgün olsalar tamam da, birbirlerinin kopyası gibiler yeni yazılanlar. Yine de vampirli, aşk üçgenli ergen kitaplarından iyilerdir.

1 Beğeni

Haklısınız, genelde fantastik türün reklamı pek yapılmıyor. Oysa reklamı yapılan serilerin satışı fena olmuyor. Keşke reklamı yapılsa bu serilerin.

2 Beğeni

Doğru diyorsunuz. :slightly_smiling_face::heart:

Evet. Bende öyle kitaplara hayır demezdim. Old school fantastiğin yeni ve özgün fikirler ile buluşması güzel olurdu.

Bunu kendi yazdığım denemelerde değerlendireceğim.

2 Beğeni

The Crown’s Dog (Golden Guard, #1) by Elise Kova (goodreads.com)

Air Awakens’in yan kitapları varmış ve 2016’da basılmış. Bu ilk kitabı. Buradan Yabancı Yayınları’na çağrı olsun, basın artık şu Golden serisini.Diğer kitapları Fantastik kurgucular hatim etti hatim. özellikle kitaplar 1.5 yüzyıl önce Airbenderların öldürülüp,işkencelere maruz kaldığı yıllardaysa muhteşem olur.

2 Beğeni