Dilimize Kazandırılmasını Bekledikleriniz

Malazan me zaman Türkçe’ye çevrilir?

2 Beğeni

Muhtemelen 2021’in başları.

2 Beğeni

2 adet gönderi şu konuya taşındı: Karn Aduamin (Tanışalım, Kaynaşalım)

Infinite Jest’i bekliyorum, Gravity’s Rainbow’u bekliyorum. Beklemekten çürüdük ve muhtemelen çevrilmeyecekler.

5 Beğeni

Şu Ravenloft dünyasını tamamen çevirseler keşke. Ankira 8 Laika da 6-7 kitap basmıştı sanırsam. Aralarında aynı olanlar da vardı. Normal dilinde 20’den fazla kitap var. Umarım bir gün görebiliriz.:pleading_face:

2 Beğeni

Toplam 11 kitap basıldı seriden. Ankira 8 kitap bastı. Daha sonra Laika 3ü Ankira’nın bastığı ilk kitaplar olmak üzere 6 kitap bastı. Bende sadece Ölüler’in Dansı eksik. Laika’nın sonradan bastığı 3 kitap hariç okuduğum ve beğendiğim bir seriydi.

Ankira - Laika baskılar:
Sislerin Vampiri
Ben, Strahd - Bir Vampirin Anıları
Ben, Strahd - Azrail’inle Savaş

Ankira Baskılar:
Kara Gül Şövalyesi
Kara Gül’ün Hayaleti
Ölüler’in Dansı
Ölülerin Kralı
Ölüler Şehri’nin Efendisi

Laika Baskılar:
Şeytanla Uyumak
Karanlık Ruhlar Gobleni
Çürüme Alimi

5 Beğeni

Bende de sadece Ölüler Şehri’nin Efendisi eksik. Ben de gayet beğenmiştim seriyi. Özellikle en sevdiğim kötü karakter olan Lord Soth’u konu alan kitapları beğenmiştim.:star_struck: Onun dışında birçok kitap var. Çevrilmeyenlerden bazılarının resmini ekleyeyim:

![]

Umarım bir gün bunları Türkçe’de görebiliriz.:pleading_face:

7 Beğeni

Aşırı derecede underrated bir seri. Ben reditt sayesinde tanıştım. Okuyanlar çok beğeniyorlar. Türü hem fantastik hem de bilimkurgu türüne giriyor bu yönüyle bana İşkencecinin Gölgesini hatırlatı.

TÜRÜ: Bilimkurgu, Grimdark

KONUSU: Şirketler yeterince kalabalıklaşmış dünyada insanları sanal eğlence dünyasına Overworld adlı diyara gönderiyorlar. Bu diyarda elfler ve cüce tarzı varlıklar var. İnsanlar burada alternatif kişiliklere bürünüp macera yaşıyorlar. Karakterimiz de bu dünyaya gönderilmiş kişilerden biri. Burada diğer kişiliği olan acımasız haliyle tanışıyor. Anladığım kadarıyla yazar hem sosyal konuları hem de şiddeti anlatıyor. Nitekim kitapta bolca kan unsuru varmiş. Umarım grimdark türünün ilk temsilcilerinden biri olan bu kitabı dilimizde görebiliriz.

Son olarak Grimdark magazin sayfasında yayımlanan incelemeyi bırakıyorum. Kitaplarını ingilizce okuyanlar bir göz atsinlar bence.

14 Beğeni

Güzele benziyor çevrilse de okusak…

1 Beğeni

Çevrileceğini pek sanmıyorum. Yayınlandığı ülkede bile istediği başarıyı yakalayamamış.

1 Beğeni

Olimpos acaba 3. kitabı ne zaman çıkaracak Allah aşkına?6 ana kitap var ve sadece 2 si ortada,artık çevirin şu seriyi.

Ben sormuştum zaman veremeyiz ama basacağız dediler.

Tamam,basacaklar da şöyle bir sorun var zaten Olimpos çok çeşitli kitapları olan bir yayınevi değil kişisel gelişim tarzı dışında Ve ellerinde Jane Casey ve jeff Wheeeler hariç çok aman aman bir yazar görmedim.Bassalar onların yararına yani.Ayrıca 6 kitabı biz bu gidişle 2030 da tamamlarız.

Philip Pullman Karanlık Cevher dünyasında geçen yeni bir üçleme yazıyormuş. İlk iki kitabı yayınlanmış bile, üçüncüsü yazım aşamasında sanırım. İthaki’ye sordum pek umudum olmasa da. Klasik cevaplarını verdiler. :joy: :slightly_smiling_face:

6 Beğeni

Yeni bir üçleme değil aslında :thinking: Book of dust ilk iki cildi biri 2017 diğeri 2019 da çıktı. Üçüncüsü çıkmadı henüz sadece. İkinci kitap çok uzun. Umarım ilk kitaptan itibaren ciltli basarlar o seriyi yokda ikinci kitabı ya ikiye bölerler ya da karanlık cevher serisiyle aynı boyutta basamazlar. Doğmamış çocuğa kumaş biçiyorum ama :sweat_smile: Asıl önemli olan Sevin Okyay’a çevirtmeleri.

1 Beğeni

Üçüncü kitap henüz çıkmadığı için öyle yazıvermişim. :slightly_smiling_face:

4 Beğeni

Harry Potter’ın yeni çıkan hem illüstrasyonlu hem de pop-up sayfaları olan MinaLima edisyonunun basılmasını isterdim. Kitap hem ebat olarak okumaya uygun hem de baskısının güzelliğiyle koleksiyonluk. YKY baskı yapsa ne güzel olurdu.

Harry Potter and the Philosopher’s Stone: MinaLima Edition

image image image image image image

10 Beğeni

The Black Company ile beraber en çok merak ettiğim seri. Umarım bir yayınevi basar.

14 Beğeni

Beklediklerim:

• The Fisherman / John Langan
  • Teatro Grottesco / Thomas Ligotti (Can yayınevi gerisini getirse ne güzel olur :slight_smile: )
  • Growing Things and Other Stories / Paul Tremblay (Numen’den de bekliyoruz)

The Fisherman Teatro Grottesco_

3 Beğeni