Dilimize Kazandırılmasını Bekledikleriniz

Çok değil 4 sene önce yurtdışından tanesi 40 tlye hardcover kitaplar almıştım. Şimdi Türkiye’deki ince kapaklar 40 tlyi geçti.

1 Beğeni

Harry Potter MinaLima edisyonu hakkında YKY’ye yazdım, öneri olarak aldılar. Basılmasını isteyen başka arkadaşlar da yazarlarsa faydası olacaktır illa ki.

image

1 Beğeni

20 senedir HP için sadece bir kez özel baskı yapmış, genel ciltli baskı işine bile girmemiş, kapak çeşitliliği yaratmamış, Sihir Tarihi’ni kara borsaya düşürmüş yayıncıdan Mina Lima edisyonu beklemiyorum ben. Sihir Tarihi önerimizi gülücük koyarak reddettiler. :joy:

2 Beğeni

Malazan’ın basılma serüveni de böyle başlamıştı. İthaki editörleri Malazan’ı çok seviyor. Yakın zamanda değil ama 2-3 yıl sonra Black Company’i de basacaklarını düşünüyorum açıkcası.

8 Beğeni

İthaki çalışanları kafa adamlar ama ellerinde imkan yok. Para sorunları olmasa bence hiçbir seriyi böyle geç basmazlardı.

6 Beğeni

Ben onlardan medet ummayı seneler önce bıraktım, Pandora aracılığıyla özel siparişle getirttim bu edisyonu. Sardım, sarmaladım. :slight_smile:

https://www.instagram.com/p/CH7e59agkOL/

3 Beğeni

Çok iyi yapmışsınız. Ben de düşündüm ancak yurtdışı fiyatları çok yüksek geldi bana. Pandora ne kadara getiriyor acaba?

1 Beğeni

Minalima’nın kendisinden alırsak 30 sterlin kendi fiyatı, artı bir de yaklaşık 20 sterlin kargo parası istiyordu. yani 500 lira… :frowning: Pandora’ya yazdıktan sonra bir müddet haber bekledim, 30-40 gün içinde 325 liraya getirebileceklerini söylediler. Başka siparişlerle birlikte getirdikleri için ayrıca bir kargo parası istemediler. Öyle aldım ben de. Bu tarz bir koleksiyonluk ürün için makul bir bedel oldu. 500 çoktu gerçekten. :frowning: Ama bu serinin devamını almam diye düşünüyorum. Sırlar Odası için de yapacaklarmış ama gerek yok. Zaten binalara özel 20. yıl edisyonlarını (Hufflepuff olanını) ve resimli baskıları da biriktiriyorum.

YKY’nin basmasını biraz da bunun için istiyordum, etiket fiyatı yüksek olsa bile indirimlerle vs. yine alınıyor bir şekilde. Yurtdışı getirtmek için Pandora iyiymiş aradaki fark epey yüksek. Bir de bu fiyatlara seri olarak toplamak da epey külfetli. Ancak çok güzel bir basım almışsınız güle güle okuyun, saklayın.

1 Beğeni

Teşekkür ederim.
Çok haklısınız, en azından bir indirim şansı olurdu. Sterlin uçmuş gitmişken böyle bir harcama yapmak çok lüks kalıyor da işte bu senenin kasvetinin hatrına… :slight_smile:
Başka dillerde de baskılarını görünce ben de çok istedim aslında Türkçede olmasını… Ama ne yazık ki YKY bizim kadar istekli davranmıyor böyle basımı maliyetli projelere. Bunu bildiğimden kendim halletmeye çalıştım. Bu kitap Türkçe olsa bile mecbur yine Çin’de basılacaktı, çünkü içinde alengirli sayfalar var. Türkiye’de basımı çok zor oluyor. O yüzden de yanaşmıyorlar pek.

1 Beğeni

YKY keşke bassa ama hiç sanmıyorum.

Yani, zaten orta seviye yöneticilik yapmış veya patron şirketlerinde bütçe hazırlama, planlama süreçlerinde rol almış kişilerin editörleri kitaplar neden çıkmıyor diye çok eleştirdiklerini sanmıyorum açıkcası. Alican Bey genel yayın yönetmeni dahi olsa uyulması gereken bir bütçe, satış hedefleri vb. var.

Neyse, herkes her şeyi bilmek zorunda değil. Olumsuz durumlarda firmaların insanlarla temas eden kişileri tepkiyi göğüslemek zorunda kalıyor, yetkileri olsun veya olmasın. Marketlerde kasiyerlere ürün fiyatları yüzünden kızılması vb.

2 Beğeni

Aşığım bu baskıya :heart_eyes:. Keşke yapı kredi basıp bir güzellik yapsa.

1 Beğeni

İnşallah basılır. Grimdark seven biri olarak merak ettiğim bir seri.

İlahi Komedya ve Decameron kitaplarının İş Bankası Kültür Yayınları’nın basmasını bekliyorum. Halihazırda yapılmış basımlar çok pahalı. Umarım basılır.

2 Beğeni

İlk salavat zinciri başarı olmuş. Alfa basıyormuş Infinite Jest’i. Zincire katılan arkadaşlara teşekkürler. Darısı diğer kitabın başına.

2 Beğeni

D&D’nin players handbook başta olmak üzere tüm kitapları keşke çevirilse

Jeanne Duprau - City of Ember
Çocukken izleyip çok sevdiğim “Sihirli Şehir” filminin kitap uyarlaması olduğunu yeni öğrendim. Sanırım E Yayınları (bilmediğim bir yayın evi) bir kitap basmış ama aradan birkaç yıl geçtiği için başka yayın evleri ilgilenebilir. Mesela filmi olan kitapları seven bir yayın evinin dikkatini çekebilir. :nerd_face:

7 Beğeni

İkinci kitabı da basmışlar bilginize.

https://www.nadirkitap.com/kivilcim-halki-jeanne-duprau-kitap20628505.html

1 Beğeni

Sağ olun bilgi için. İyice bir yayın evi tarafından serinin tamamı basılmadığı sürece okumayı düşünmüyorum. Okunacak çok kitap varken kendime bunu yapmayacağım. :grin: