Hayır spoiler sayılmaz. Ama yine de spoiler içerisine alıyorum.
@HamdemitAbi çok teşekkürler. Umarım İthaki bu serileri de basar.
Hayır spoiler sayılmaz. Ama yine de spoiler içerisine alıyorum.
@HamdemitAbi çok teşekkürler. Umarım İthaki bu serileri de basar.
Çevrilmesini değil de çevirmeyi istediğim birçok kitap var, bunları ara ara yayınevlerine teklif ediyorum. İki tanesi bilim kurgu kitabı:

“How to live safely in a science fictional universe” yakın tarihli bir kitap. Zaman yolculuğunun yaratacağı paradokslar ve dünya üzerine mizahi ve iyi düşünülmüş bir roman. Charles Yu’nun kısa öyküleri de çok iyi.

“The difference engine” Charles Babbage’nin teorik olarak ilk bilgisayar sayılan (gerçi öncesinde Antykthera mekanizması var) difference engine’sinin hayata geçirildiği bir alternatif tarih bilimkurgusu, adeta bir okyanus. Diyaloglarını şöyle Tanzimat dönemi Türkçesiyle bir çevirmek isterim doğrusu. Kitap steam punk’un ilk örneği sayılıyor.
Şu seriyi kim niye basmamış anlamıyorum. Darth Bane gibi ise tamamen beklenen özlenen Star Wars eseridir.
İlginç bir şekilde Star Wars serisi bizim ülkede pek tutmadı. Hadi eski kitaplar artık Disney tarafından yok sayılıyor, o yüzden basılması zor diyelim. Bari yeni çıkan High Republic serisi eksiksiz yayınlansa.

Hackers diye bir antoloji dikkami çekti. Jack Dann ve Gardner Dozois’in derlediği siberpunk öykülerden oluşuyor. Yazarlar: William Gibson, Tom Maddox, Greg Egan, Pat Cadigan, Robert Silverberg, Alexander Jablokov, Bruce Sterling, Candas Jane Dorsey, Daniel Marcus, Paul J. McAuley, Neal Stephenson. Keşke bu tür antolojiler de dilimize çevrilse. İthaki’nin salgından önce böyle bir planı vardı ama son durum ne bilmiyorum.
Bir de aslında Fransız bilimkurgusu bir derya. Buradan da çeviriler olsa iyi olur.
Darth Bane’yi okuyorum. Ben daha karanlık tarafı bu kadar güzel anlatan film dizi görmedim. 6. film, Rogue one çöptü karanlık taraf bakımından. Darth Vader’ın önünden usb bellekle data kaçırıyorlardı pleb askerler. Yeni Disney’in gözetimi altında yazılan kitapları beğeneceğimi düşünmüyorum ben.
Millet fantastik, bilim kurgu adına neler neler basmış. Özellikle fantastiği ucundan koklatmışlar sadece bize.
Bide Disney’in çöpe atıyoruz kararı ne zaman geldi, hangi yıl?
Disney son üçleme ile bayağı çıtayı düşürdü ama Mandalorian ile düzelme sinyalleri verdi. Keşke milletin ağzından düşürmediği Old Republic dönemini anlatan güzel bir film gelse ama yanlış hatırlamıyorsam animasyon hazırlanıyordu.
2013’de satın almış Disney, ondan sonra çoğu kitap legend olarak kategori edildi.
Bu kitabın dilimize kazandırılması için Alfa, YKY, İş Bankası, Kronik yayınevlerine mail atacağım. Siz de destek olur musunuz? Bizans hakkında yazılmış önemli bir kitap.
Hepsine yazdım. Yayın kuruluna iletecekler. Bu kitabı yanlış hatırlamıyorsam Emrah Safa da önermişti. Büyük ihtimal basılır.
Emre Alkin’den duydum ben de kitabı. Basılır umarım.
Amerikalı araştırmacı gazeteci Jane Mayer tarafından yazılan Kara Para: Radikal Sağın Yükselişinin Arkasındaki Milyarderlerin Gizli Tarihi (2016), başta Charles ve David Koch olmak üzere son derece zengin muhafazakar cumhuriyetçilerden oluşan bir ağ ve bu ağın kara para-siyaset ilişkisini inceleyen kurgudışı araştırma kitabıdır.
Kitapta bu ağın nasıl oluştuğu, kendi çıkarları için kara para ile mahkemeleri, devlet kurumlarını, partileri, vakıfları, kongreyi, medyayı, akademik kurumları, düşünce kuruluşlarını, sivil toplum örgütlerini nasıl finanse ettiği; kara paranın kaynakları ve sisteme nasıl girdiği, sistemi nasıl yönlendirdiği irdelenmektedir.
Don Winslow’un uyuşturucu gerçeğini anlatan Kartel üçlemesi. Politik - toplumsal polisiye tarzıyla HBO’nun efsane dizisi The Wire’a benzetilen üçleme, uyuşturucu ticaretinin haşhaş tarlalarından Beyaz Saray’a, Meksika kartellerinden Vatikan’a dek nasıl işlediğini, savaşın acımasızlığını ve güç mücadelelerini şok edici bir gerçeklikle anlatıyor. Sınırın her iki tarafına da ışık tutan üçleme, polisler, genç tetikçiler, kaçakçılar, avukatlar, gazeteciler, keşler ve çocukları da içine alan büyük bir yozlaşmayı tasvir ediyor. Her şeyi yeniden sorgulatıyor.
Uyuşturucu konusu bu kadar gündemdeyken iyi polisiye serisi arayan yayınevlerine bu üçlemeyi öneriyorum. Ayrıca Kartel üçlemesi yakın zamanda FX dizisi olacak. Ridley Scott, esasen bir film uyarlamasını yönetmeyi planlıyordu. Fakat görünen o ki üçleme, dizi formatını daha uygun görülmüş. Kendisi de dizinin yapımcısı olacak. Belki birkaç bölüm yönetir. Hem kitapları hem de diziyi heyecanla bekliyorum.

Hayret, daha önce hiç yazılmamış bu konuya. Hazır dizisi de 26 Mart’ta Amazon Prime Video’da yayınlanmaya başlamışken bir yayınevi keşke Invincible çizgi roman serisini bassa.
Dedikodular var ama zor duruyor biraz.
Halka Dünya 4. kitaba gelince bir lanet çöküyor galiba son kitap gelmiyor.
Keşke bir yayınevi ufaktan girse Forgetten Realms kitaplarına. Zaten Drizzt ile en ağır yükü İthaki aldı.
Almasa daha iyidi diyorum bazen. Ravenloft, Unutulmuş Diyarlar, Ejderha mızrağı Shannara, Doğruluk Kılıcı tarzı serileri basacak yayınevi yok Türkiyede malesef. Anca telifsiz, 2-3 kitaptan oluşan önemsiz kitapları basınlar. 1-2 yılda bir kitap basıp bunu başarı olarak göstersinler, üstünede yazarıyla he he diye İnstegram fotosu atsın onlar.
Martı ile iletişimi olan sorabilir mi acaba Leigh Bardugo Dikenlerin Dili ne zaman çıkacakmış? Tam tarih verseler keşke.
En Yakın Arkadaşımın Şeytan Çıkarma Ayini kitabını çok sevdiğim Grady Hendrix’in bu üç kitabını da çok merak ediyorum. Son resimdeki yeni çıktı yurtdışında sanırım. İthaki yazara devam edecek ama bakalım ne zaman çıkar. Umarım daha çok beklemeyiz.

Peter Straub’un yayınlanmayan romanlarından en merak ettiğim bu. Yorumları genelde olumlu.

Bu üç kitap Vandermeer’in bir diğer üçlemesi. Alfa yayınlar mı bilmiyorum ama keşke yayınlasa.

Bu kitap ise yurtdışında yeni çıktı ya da şu sıralar çıkacak. Alfa yayınlayacağını söylemişti sorduğumda. Merakla bekliyorum. Ayrıca Netflix daha yayınlanmadan haklarını almış bu kitabın.

Yine merak ettiğim ama dilimize hiç çevrilmeyen bir yazarın oldukça övülen bir kitabı daha.