İthaki, BKK’ye bir John Brunner kitabı eklese güzel olurdu (tabi telif sorunu var mıdır bilmiyorum). Hiç okumadım ama çok iyi bir bilimkurgu yazarı olduğunu sık sık duyuyorum.
Stand on Zanzibar’a çok yetkin bir çevirmen lazım. Zor bir kitap. Baştan sona dil oyunu.
Şu yazarın Karanlık Ruhlar Gobleni dışında başka bir kitabının türkçeye çevilmemiş olması çok kötü. Kitabın ilk bölümünde kitabı çok sevdim. Hayran bıraktı yazar beni. Tam aradığım, istediğim tarzda kitap. Özellikle Baroness of Blood kitabı çok merak ettim ama indirilebilecek pdf halini bile bulamadım.
Sevgili dostlar, Frederick Pohl ve Harry Turtledove çevrilecek mi? Var mı bu konuyla ilgili bir çalışma ya da söylenti?
Fısıltı gazetesi bile yok.
Yapı Kredi 20. yıl özel baskıyı da bir türlü basmadı, ne oldu o baskıya bir haberiniz var mı?
Hiç bilmiyorum ama basılalı oldu bir süre onu çevirecek olsalar şimdiye çoktan çevirmiş olurlardı diye düşünüyorum. Şimdi baktım da 3 yıl olmuş rahatlıkla. Basacaklarını sanmam bu saatten sonra
.
Ben bir arkadaşımdan Türkçeye çevrilmesinin yirminci yılında o baskının basılacağını duymuştum ki bu çok saçma. YKY çevirisi harika falan ama bir türlü hakkını veremediler bu serinin bence. Büyük boy ciltli baskılar da çok hoş ama ne yalan söyleyeyim pek kesmedi beni açıkçası. Minalima baskısı ya da yirminci yıl özel baskısı gibi hoş ve ciltli bir baskıyı hak ediyor kesinlikle bu seri. Eski kapaklara ciltli baskı yapsalar ben ona da tamamım
.
Jack London’un tüm romanlarını bastılar. Tek bu romanı kaldı basmadıkları.
O kadar katılıyorum ki bu yoruma. Ciltli büyük boy baskılar çok çok iyi ama bana da yeterli gelmiyor. Minalima baskısı bana kalırsa en iyi ve bu serinin en hakettiği baskı. O yüzden çevrilmesini çok isterim.
İlk 2 kitaptan sonra malum yayınevi sonunu getirmedi. Okuduğum en iyi biyolojik bilimkurguydu.

İlginç bir seriymiş hocam önerelim bunu tekrar. Zamanın ve yayınevinin kurbanı olmuş. Böyle çok seri var maalesef. Bugünlerde biyoloji ve genetikle ilgili kurgu/kurgudışı kitaplara baya ilgi var. Dikkat çekebilir.
YKY, Harry Potter konusunda çok başarısız veya pek umursamıyor. Özel basımları geçtim, Harry Potter gibi bir serinin yıllardır karaborsa olan kitabı var. Bunun parayla ilgisi olduğunu da sanmıyorum, Harry Potter serisinden herhangi bir kitapta zarar etmek büyük başarıdır zaten.
Ben dayanamadım ve İngilizcesini dijital kitap olarak aldım. Gerçekten çok iyi kitaplar.
Tek bekleyen siz değilsiniz ben de Nausicaa çok fazla bekliyorum. İngilizcesini bile bulsam yeter ama hiçbir yerde yok.
Yapı Kredi’ye hem Harry Potter için hem de fantastik seriler için mail attım. İnşallah ilgilenirler. Cevap gelirse paylaşırım.
Ne iyi olurdu. Ama güncel serilerle boğuşmaktan ona sıra geleceğini sanmıyorum.