İlhan bey, Kayıp Rıhtım’a hoşgeldiniz.
İlhan abi hoşgeldin. Kaan hocamdan sonra seni de burada görmek çok güzel 
Macar siyasetçi ve sosyolog Bálint Magyar’ın yazdığı kitap, Macaristan’da Fidesz Partisi’nin parlamenter sistemi kullanarak, yeni mafya yöntemleriyle; kurumları, demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü nasıl ortadan kaldırmaya çalıştığını anlatıyor. Devletin mafyalaşmasını, toplumun, sistemin çürüme sürecini analiz eden Magyar, sermaye değişimlerinden uluslararası bağlantılara birçok noktaya dikkat çekiyor. Kitabın yenilikçi bakış açısı ve kavramsal çerçevesi sadece Macaristan için değil, otokratik, mafyalaşma eğilimi gösteren tüm ülkeler için önemli, yol gösterici ve güncel.
Andy Weir’ın yeni kitabını heyecanla bekliyorum. Gerçi kitap yeni basıldı ama dünya çapında çok satan bir yazar olduğu için hızlıca dilimize kazandırılacağını umut ediyorum. 

Birkaç yıl önce manga denilen şeyle ilk tanıştığımda bunu görmüştüm ve sahip olmayı çok istemiştim. Şöyle kalın iki cilt halinde bassalar keşke. Bi bunu bir de Vagabond’u fiziksel olarak satın alabilmeyi çok istiyorum.
Elbet basılacak, elbet… ![]()
Görebilmek istiyorum artık. Kanlı canlı elimde olsun istiyorum. Duyun sesimizi yayınevleri 
Benim de merakla beklediğim serilerdendir. Umarım birgün…
Aynı sebeplerden otherland serisini de eklemek lazım. İlk kitabını üçe bölerek çevirdiler devamı gelmedi.
Bir de 4 tane kısacık kitaptan oluşuyor seri. Her biri 170-200 sayfa aralığında, toplamda 750 sayfa bir seri zaten. Neden atlanıyor bilmiyorum. Masaüstü rol yapma oyunu dahi var.
Bu üçe bölünmüş ilk kitap bende olması lazım ya evde bir yerlerde
Okumadım ama malum nedenlerden, ileride elim çok boşalırsa belki sırası gelir 
Bir arkadaşım paylaşmıştı yazıyı:
"SF veteran Michael Moorcock told the Guardian: “For me there were two American fantasy writers who stood head and shoulders above the rest. One was Fritz Leiber and the other was Jack Vance. After Jack passed 90 I somehow hoped he had beaten the reaper. I hardly knew him but we had a fair amount in common, including taking pleasure in playing the banjo”

Şu kitabın devamları çıksın ya,kadın 2022’de son kitabı yani 4.kitabı piyasaya süreceğim diyor HepKitap 2018’de basmış kitabı,gerisi yok.Soramıyorum da yayıneviyle bir bağlantım ya da bookstagram falan olmadığım için de.
Kristof Kolomb hakkında doyurucu herhangi bir eser. Elde sadece 100-150 sayfalık çocuk kitabı var.
Sislerin Vampiri’nin bendeki baskısı Arka Bahçe & Ankira ortaklığıyla basılmış. Arka Bahçe sonradan Laika mı oldu?
Ahh ahh, güzel kitaplardı. Ankira’nın sahibi ve yayın yönetmeni Boğaç abiyi (Boğaç Erkan) kendi internet forumlarından az sıkıştırmazdık, bunu ne zaman çevireceksiniz, bu ne zaman çıkacak diye 
Ne hevesle, özenle, sevgiyle yaparlardı işlerini. Üç-beş kişiydiler topu topu yayınevinde. Çıktığı gün alırdım, Ankira’nın yeri benim için ayrıdır.
Hayır önce Arka bahçe başlattı bu işleri sonra Ankira devam ettirmeye çalıştı en sonda laika şansını denedi ve sonlandırdı
Not ilk basan Arkabahçe şimdiki çizgi romancı olan yer
Daha önce Arkabahçe kitap mı basıyordu sadece?
Boğaç şu anda Akılçelen’de işte, oradan çıkan tüm manga, fantastikler onun elinden çıkıyor 
Laika’nın sahibide şu anda FRPNET’in genel yayın yönetmeni olan Kayra Küpçü 
Laika batmıştı değil mi?