Linkedin sayfasına göre 2010’dan beri Arkadaş Yayıncılık’ta. Herhalde başka yayıncılarla da çalışıyor; YKY için de çeviriler yaptığını biliyorum. Zehir gibi güzel bir insan. 
Evet, ilk olarak ejderha mızrağı ilk üçleme ve dritz ilk üçleme ile başladılar kitap işine
@Mortta Kayra laika da yetkiliydi sahibi Dede idi.
Maalesef battı laika. Hatta ilk battığında kitapları çok ucuza satıldı.
Hatta bak game of thronesu türkçeye ilk kazandıran kimler.

Evet maalesef. Bu yayınevlerinin şansızlığı sosyal medya öncesi çıkmış olmaları ve kitapları tanıtmak için şanslarının olmaması. Editörlük ve .çevirileri şimdiki pek çok fantastik kitaptan çok çok daha iyidir. Özellikle Yosun Erdemli, Boğaç Erkan, Volkan Yazman, Cihan Karamancı, Çiğdem Erkal İpek gibi çevirmenlerin elinden çıkmış kitaplardır. İşi fantastik çevirmek olan çevirmenlerdi bunlar.
Evet ilk kitapta iki firmanın da logosu var. Ankira’yı ben de çok sever ve forumlarında takılırdım. Profil adım da yine aynıydı. Hatta forumdan gençlerle istanbul buluşmamız da oldu. Üniversite zamanlarım, bundan 20 sene öncesi 
Aynen. Herhalde 2002-2003 falandı. Birbirimizi ihtimalle o forumdan tanıyorduk. 
Oo muhabbeti çok güzel adamdı dede, fuar sonu kitap kapış yapardı hala evde duruyordur onun dağıttığı kitaplardan ![]()
Dial-up internet zamanları ankira forumlarına girdiğimi hatırlıyorum ben de, hey gidi good old days
Boğaç abiyi de eskiden çok severdim ama şu akılçelen ve sanderson faciaları sonrası çok üzdü bizi. Eskiden şevkle, aşkla, özenle yapılan bir işti fantastik edebiyat sonradan bunu hissedemez olduk.
Buradan anlıyorum ki Ankira o kadar eski bir yayınevi ki kapandığında doğduğumdan bile emin değilim,millet Üniversiteydim falan diyor 
Hmm hatırlaması zor, Dragonvarld üçlemesi olması lazım 2006-2007 lerde çıkan. 2007 lerde kapanmış olabilir Ankira.
Laika da en son Charon’un Pençesini basmıştı galiba. 2013 müş, onu açıp baktım şimdi
En azından onu hatırlıyorum ben, Laika da 2013-14 gibi kapanmış muhtemelen.
Benim de o yıllardan bunları alıp hala okumamış olmam ile sektörü bizlerin ayakta tutamadığı teorisi çok gerçekçi durdu şu an bana 
2010’dan itibaren fantezi & bilim kurgu okuru sayısı sosyal medya ve filmler dolayısıyla arttı herhalde.
2000’lerin başlarında Yüzüklerin Efendisi, Yerdeniz Üçlemesi gibi bilindik üç-dört fantezi kitabı iyi satardı. Bilim kurguda da Vakıf serisi, Cesur Yeni Dünya gibi birkaç kitabı kitapçılarda her zaman bulmak mümkündü.
İkincil fantezi serileri Ejderha Mızrağı, Unutulmuş Diyarlar, Ravenloft ve Ölüm Kapısı’ydı. Bunlar da böyle forumlarda belli bir kitlesi olan, birkaç bin satan serilerdi gibi hatırlıyorum. Drizzt serisi tabii o zamanlar da çok daha yüksek sayılara ulaşmıştır.
Arka Bahçe’nin çizgi roman satıcısına dönüşmesine ve Ankira’nın iflasına üzülmüştüm. Laika da demek ki sosyal medya reklamcılığı olanaklarını o zamanlar tam ucundan kaçırdı. Çünkü ellerinde bu kadar değerli serilerin telif hakları olmasına rağmen yine de tutunamamışlar.
İyi,varmışım ama 5 yaşındaymışım,hep güzel zamanları 2000’lerde doğarak kaçıranlardanım ![]()
2010’dan itibaren fantezi & bilim kurgu okuru sayısı sosyal medya ve filmler dolayısıyla arttı herhalde.
Game of Thrones etkisi.
Kesinlikle hocam, gerçi o dönem telifler adına değişik karanlık bir dönem
Bandrol ve telif olaylarının biraz daha sıkı kontrole girmesi ile bilimkurgu ve fantastik gibi alt kültür basımları da ciddi seviyede azalmış ve portföylerden çıkmıştı o aralar.
Edebiyatın ve yazılı hobilerin güzelliği tam olarak kaçmaması ve her zaman yakalanabilme şansı aslında
Ben de Diskdünya’yı kaçırmışım zamanında, ki eski Ithaki baskıları da fuarlarda filan elime alıp bırakmışlığım çoktur
Bu sene başladım seriye.
Aynen hocam, ilk dalga 2000’lerde LOTR, 2. dalga da GoT sayesinde oldu sanırım ülkemizde.
Olumlu yorumları vardı bu kitabın. Ana seri benim sevdiğim serilerden. Brett birkaç kitap daha çıkardıktan sonra ben de okurum muhtemelen. Ana serinin satışlarını bilmiyorum ama içimden bir ses gelmez diyor.

Şu resme (özellikle de soldaki cilti edisyonlara) baktıkça üzülüyorum. Dilimize çevrilmiş eski Star Wars kitapları var ama onlara da ulaşmak zor. Umarım bir gün görebiliriz.
Orta sütunlardakilerin epey bir kısmı önceden çevrilenlerden sanırım, ama bulmak zor tabi. Star Wars evreninin kitaplarda daha güzel olduğunu düşünenlerdenim ben de.
Evet orta stündan basmıştı Arkabahçe sağ olsun. Ama maalesef birçoğu zor bulunuyor. Örneğin geçen Klon Savaşları serisini 300 TL’ye, Eski Cumhuriyet serisini 450 TL’ye gördüm. Umarım bir gün yeniden basılırlar ve yenileri de çevirilir.
Şöyle sağlam bir yayınevi bu kitapların hepsini bassa ne güzel olur. Tabi telif durumlarını bilmeden yazdığım bir dilek bu.