Dilimize Kazandırılmasını Bekledikleriniz

4 Beğeni

Dünyanın Gözü çizgi romanları. İlk cildin ilk bölümünü pdf bulabildim sadece, hoşuma gitti. İthaki bunları da bassa çok hoş olurdu.

4 Beğeni

Devamı çıkmadı ve çıkmayacak, satışlar istenen düzeyde olmadığı için.
Dünyanın Gözü çizgiromanının İngilizcesi rahatça bulunabilir cbr/pdf olarak. Türkçe çevrilmiş hali 29. sayıya kadar malum bir siteden bulunabilir.

2 Beğeni

Grimdark türünün başarılı olduğu söylenen ama pek bilinmeyen yazarlarından Michael R. Fletcher dilimize kazandırılmayı bekliyor.

10 Beğeni

Manifest Delusions fantazideki en sevdiğim büyü sistemi.

2 Beğeni

Ben de bir yıldır dilimize kazandırılmasını bekliyorum. Eğer siz kitaplarını okudysanız rica etsem biraz bilgi verebilir misiniz?

İnançların gerçekliği şekillendirdiği bir dünyada iki türlü güç elde edebiliyorsun. Ya birçok insan aynı şeye inanacak, ya da bir insan delilik derecesinde bir şeye inanacak. Kısacası organize dinlerin ve akıl hastalarının büyülü güçleri var.

Örneğin Piromaniler, yani yangın çıkarma eylemi olanlar düşünceleriyle bir şeyleri yakabiliyor. Cotard Sendromu olanların vücudu çürümeye başlıyor ama yorgunluk ve acı hissetmiyorlar.

Hikaye ise bir sosyopat, bir kleptoman ve bir savaşçının bir olup dünyanın en büyük dininin liderini kaçırma girişimi.

8 Beğeni

Güzel Kitaba benziyor. Ama nedense hem Türkiye hem de yurtdışın da pek bilinmeyen bir yazar.

Indie yazar, grimdark çevreleri dışında bilinmiyor o yüzden.

1 Beğeni

Benim de merakla beklediğim yazarlardan biri Fletcher. Umarım ülkemizde de yayımlanır. Grimdark listelerinde sürekli karşıma çıkıyor.

2 Beğeni

Pegasus’un uzun süre bitiremeyeceği bu seri…

9 Beğeni

Alfa gör bunları.

28 Beğeni

Nathaniel Hawthorne’a gerekli özenin verilmesini isterdim. Neden eserleri dilimize iki üç tane çevrilmiş ki? Kızıl damga gibi bir eserin düzgün çevirisini Can yayınlarından da görmek isterdim.
Martı yayınlarından çıkanı alıp okumam zaten. Neden kült eserlerin üzerine her zaman, ‘bir şeylerden kaçan kadın’ kapakları koyuyorlar anlamış değilim.

Manga konusunda:
Nausicaä’yı dört gözle bekliyorum.

2 Beğeni

O kadar manga çevriliyor, keşke light novellere de yönelseler. Oregairu ve Monogatari serisinin çevirisini uzun süredir bekliyorum. İki seriyi de İngilizce okudum. Dil olarak inanılmaz akıcı ve eğlenceli seriler. Umarım bir gün bir yayınevi light novel serilere de el atar.

Ligth novel basan tek yayınevi komikşeyler olmalı ama Türkiye içinde yayınlanan diğer edebi türlere kıyasla oldukça zayıf kalıyor fakat insanlar buna talep gösterdiği için zaman içinde basan yayıncı sayısı artabilir.

1 Beğeni

Cahilliğime verin, tam olarak light novel nedir? İnce bir romandan farkını tam anlamadım.

1 Beğeni
1 Beğeni

Anime/manga tonunda ama 100-300 sayfalık roman şeklinde Japon ürünü.

2 Beğeni

Wep romanlarından geliyor kökenleri genel olarak fan kitleleri tarafından yazılıyorlar. Ve Japonya’ya ek olarak Çinli’ler tarafından da oldukça seviliyorlar ayrıca üretiliyor. Bir light novel (hafif roman)da genelde 10-5 tane resim oluyor ve 200 sayfayı pek geçmiyorlar. Genellikle genç-yetişkin kategorisine sokabileceğimiz türden eserler çıkıyor. Çoğu Japonya içinde popülerleşip sonra yayınevleri tarafından satın alınıp uyarlama animeleri yapıdı.
En ünlüleri:

• Violet Evergarden
  • Swort Art Online
  • Monogatari serisi
  • Re: Zero
  • Steins;Gate
  • Fate/strange Fake

Vb. sayısız eser daha gösterilebilir. İçerikleri genel olarak animeye uyarlanırken aynı kalmıyor fakat sevenleri çok seviyor. Herkese hitap edebilecek bir tür değil ama isteyen İngilizce çevirilere bakabilirler.

5 Beğeni

Fate Stay Night light novel değil bir görsel romandır (visual novel). Light novel olarak Kara no Kyokai’ı yazdı Nasu. Tsukihime ve Fate/Stay Night(2004) görsel roman olarak çıktılar.
Fate/Zero light novel olarak yayınlandı, 2006’da ilk cilt çıktı, toplamda 4 cilt.

1 Beğeni