Dorothy L. Sayers’in Lord Peter Wimsey serisinin ilk 3 kitabı Sahi Kitap etiketiyle satışta, ancak en iyi kitaplar serinin ileriki sayılarında, The Nine Tailors, Murder Must Advertise ve Gaudy Night gibi polisiyelerde ortaya çıkıyor. Ve sıradan gidilerek buralara ulaşılamayacağı bariz. Hal böyle iken keşke önce en iyiler çevrilse idi. Yine de bir umut buraya yazalım. Seriyi ne zaman nerede aratırsanız aratın, şu çıkan ilk 3 kitap en iyi beşte yer almaz iken koyuyla yazdıklarım daima ilk ikide (üç demiyorum) yer alıyor.
Percival Everett - James’ten ne haber? Eser kimde, haberi olan var mı acaba?
Dizisi izleyip beğenmiştim sonra araştırınca kitap uyarlaması olduğunu gördüm keşke kitabı da çıksa.
Şu an stokta olmasa da zamanında Doğan Kitap basmıştı.
Edit: Nadir kitap fiyatları da almış başını uçmuş maalesef.
Ömer Ezer duyurdu bunu bugün. Dizinin ikinci sezonu gelince çıkaracaklarmış.
Liman Kütüphanesinde olduğunu biliyorum ama kitap olmayan bir şey atayım, belki forumdaşların da ilgisini çeker ![]()
Tv show tarihinde önemli bir yeri olan bu dizinin hala Türkçe altyazısı yok…
Konudan saptığım için kusura bakmayın ![]()
Nadirkitap yada sahaflar artık çığrından çıktı baskısı bitip artık tekrar baskı yapılmayacak bir kitabı 500 liradan açıyorlar, kondisyonu rezil olan bir Stephen King O romanının ciltli versiyonuna 750 lira etiket yazmış sahafın biri. Yinede teşekkür ederim.
Evet. Enteresan bir şekilde, bu kadar eski bir diziyi kimse hâlâ çevirmemiş. Subtitle Edit’te ya da GPT Subtitler aracılığıyla İngilizce altyazılar otomatik tercüme edilebilir.
İthaki, Blake Crouch’un telifini mi almış?
Öyle gözüküyor. Ofislerinin altında petrol buldular sanırım, Philip K. Dick, Dan Simmons, Blake Crouch derken bu yıl epey para harcadılar. Ya da boş buldukları her yere Penguen dükkanı açmak gerçekten de iyi bir fikirmiş.
Evet, dün öyle bir hikâye attı. Dizinin yeni sezonuna yetişecek diye.
Sarı Yüz ile kazandıklarını yeni sci-fi lara harcıyorlar. Kaliteyi minimum seviyede tutarak maksimum kazanç sistemi kurmuşlar.
Charles Dickens - Nicholas Nickleby hâlen çevrilmemesi inanılır gibi değil.
Epsilon umarım illüstrasyonlu özel baskılara devam eder.
En son kralların çarpışması özel baskısını çıkartmıştı.
Bu epik fantazi kitabı, öldürdükleri kişilerin kemiklerini zırhlarına takma alışkanlıkları nedeniyle Kemik Akıncıları olarak bilinen korkunç bir grup olan Rakada’nın hikayesini anlatıyor. Ancak akıncı olmak zor, özellikle de Yüce Şef sizi ve türünüzü yok etmeye çalışıyorsa. Genç bir Rakada izcisi olan Sayana, yanlış giden bir baskın sırasında kendini efsanevi bir ateş püskürten kertenkeleyle yüz yüze bulduğunda, Rakada’yı kurtarmak ve yaşam tarzlarını korumak için cesur bir plan yapar. Bu plan, kertenkeleyi ona binmesine izin vermesi için ikna etmeyi de içermektedir.
Dungeons & Dragons markasının haklarına sahip olan Wizards of the Coast ana sahibi Hasbro ülkemizden çekildiği için önümüzdeki 5-10 sene içerisinde yeni kitapların baskılarını zor görürüz. PC oyun tarafıda iyice zora girecek bu videoda detaylı anlatılıyor.
İlk yüzüklerin efendisi baskılarından beri bu edebiyatla ilgilendiğim için (ne müziklerin efendisi mi diyerek girmiştim belki 12 yaşında) arkabahçe, ankira döneminden beri süreci okuyurum zaten, son okuyucu yani müşteri olarak benim derdim değil, gözümde beceriksizlik.
Ayrıca bu serilerin hayranları ülkemizdeki star trek hayranlarıyla yarışır belki de aynı kişilerdir.