Harika başladı. Modern bir masal gibi. Hani padişahın kızını isteyen Keloğlan bir dizi sınava tabi tutulur ya ana roman kişimiz de matematiksel bir sınava tabi tutuluyor.
Seslendiren Nuri Karadeniz. Aslında çok iyi bir seslendirme ama arada bir doğru vurgu yapılmıyor.
@Tobizume Kadir Bey, dinlediğiniz kitaplara dair yorumlarınızı bir kaç cümle de olsa yazar mısınız? Bize bir fikir vermesi açısından faydalı olur.
Not: Roman deği öykü kitabıymış. Harika bir kitap. Uzun zamandır böyle lezzetli öyküler okumadım/dinlemedim.
Genelde yorum yazıyorum ama dinlediğim son üç kitaba yorum yazmamışım. Gün içinde yorumlarımı yazarım. Yorumlarımı aşağıdaki başlığa yazıyorum.
Halka 3
Kendimi kandırılmış hiss ediyorum. Seri korku, gizem diye başladı, ikinci kitapta yazarın eğip bükerek bilim-kurguya çevirmeye çalışmasıyla devam etti, üçüncü kitapta da o kadar sıkıcı bir hal aldı ki… Nasıl biteceğini merak ettiğim için yarısına kadar dinleyebildim ama sonra kendime bu kadar eziyet etmenin doğru olmadığını düşünüp bıraktım. Neden yani neden? Ne güzel korkutucu şekilde devam etseydi yani. Karakterler sıkıcı, olay örgüsü durgun, bilimsel yanı ilginç olmayan bir kitap. Annihilation kitabının ikinci kısmında da aynı şeyler olmuştu. Tabi zevk meselesi, çok beğeneni de olabilir.
Ohhh ne güzel yabancı kitaplar dinliyorsunuz.
Keşke şunları Türkçe de dinleyebilsek.
Sıcak Kafa’ ya başlamışsın. Özellikle sonu ile çok beğendiğim bir kitap.
Bitti sabah. Güzel kitap ama çok daha etkileyici olabilirmiş sanki. Büyük bir potansiyeli tam olarak kullanmamış gibi geliyor bana. Yoksa konusu filan çok iyiydi.
Ben Efsane, Maymunlar Cehennemi ve Sıcak Kafa özellikle sonları ile beğendiğim kitaplar. Başka bir şey mümkün mesajı çok güçlü bu kitapların.
Kitap alma konusunda elendim, çıkış yolu bu.
Özel mesaj kabul etmediğin için mecbur buradan yazıyorum.
Ben kitabın son 1 saatini sen söyledikten sonra 1 kez daha dinledim ama çok etkilenedim.
Ancak tam anladım diyemem aslına bakarsan.
Aslında fikir bence çok etkileyici, konuşma yoluyla bulaşan bir virüs. Tespit imkanı yok, teşhis imkanı yok. Tam bizim pandeminin ilk dönemleri gibi. Ama abuklama etkilerini yeteri kadar yansıtamamış bence yazar. Daha etkileyici olabilirdiden kastım da buydu biraz.
Sonunu anlayamadım pek. Aldığı ilaçlar ve soğutma başlığı yüzünden bağışıklığı iptal olup kendisi de hastalığa yakalanıyor sanırım. Ya da tamamen yanlış anladım bir şeyleri. Bir de eski karısı muhabbeti var mesela, o kısmı hiç anlamadım.
Senin etkilendiğin kısım nedir?
Beni özellikle etkileyen kısım yeni bir türe evrilmiş olmaları. Bu canlılar artık homo sapiens değiller. Tıpkı Ben Efsane kitabının finalinin verdiği mesaj gibi. Ya yok ol ya da bu yeni duruma uyum sağla devam et.
Yani hastalığa yakalananlar aslında artık hasta değiller, birbirlerini anlayabiliyorlar. O yüzden diyorsun değil mi bu yeni tür olayını?
E peki bunlar yeni bir türler madem, diğer insanlar ile neden etkileşimdeler? Neden diğer Sapiens’e yabancılar? Aslında biraz düşününce mantıklı da geliyor, atıyorum bir papağan konuşunca ona abuk sabuk konuşuyor gözüyle bakıyoruz ama iki papağan birbirini anlayabiliyor. Senin dediğin de böyle bir şey sanırım değil mi?
Dedim ya, çok daha vurucu yazılabilirdi kitap.
Evet senin de papagan örneğinde dediğin gibi bizim normallerimize göre hastalar ama artık kendi normallerii var ve birbirilerini anlayabiliyorlar.
Biliyorum ama kabul etmiyor ki.
Peki madem öyle:
- Konuşarak tür değiştirme, evrimleşme havada kalmamış mı? Yani ne oluyor da evrimleşiyor insanlar? Hele ki işaret diliyle bile oluyor…
- Sıcak kafa olayı havada kalmıyor mu? Demek ki geri evrimleşme mümkün?
- Sıcak kafanın bağışıklık kazanma sebebi ne? Madem o iyileşmiş, başka kimseler neden iyileşemiyor?
Yani bu kısımlar biraz üstünkörü geçilmiş gibi geldi bana (ya da ben anlamadım).