A./B. Strugatsky-Tanrı Olmak Zor İş
Normalde bu kitabı okumak fikrim yoktu ama seslendirme audiogösteri (tiyatro?) olduğu için dinledim ve gerçekten çok iyiydi. Kitaba gelince beğendim ama bir az sıkıcı geldi. Değindiği konular tabi ki iyi ama 14-15 yaşlarımda okusam daha güzel olurmuş, çünki bu yaşa gelince artık o kadar haksızlığa şahit oluyoruz ki kitapta anlatılanlar beklenilen duyguyu yaşatamıyor. Düşündürmek istediği konuları zaten kafamda senelerce düşündüm,bir de dinleyince üzüldüm boşuna.
Müthiş bir seridir benim için. Umarım sizde keyif alırsınız. Orijinal üçleme çok iyidir yazarın vefatı sonrası yazılanlar da ortalama kitaplardır. Aklınızda bulunsun.
Güzel başladı, zaten filmlerden de hatırlıyorum ilk kitabın konusunu biraz. Şu an için olumluyum ama ilk 3 ten sonrasına da bakındım pek beğenilmemişler. 7 ve 8 i de yazdırılmış ama bizde çevrilmemiş, muhtemel nedeni bu gibi geldi. Ben 6’sını da okurum muhtemelen
.
AI ile seslendirmece de başlamış sanırım Storytel de. Yeni eklenen kitapları incelerken denk geldim.
Bu sektör yükselemeden dibe vuracak galiba bizde
AI ları deneyen olursa yorumunu beklerim.
Kitapyurdu platin üyelik vermiş, bende e-kitap ve sesli kitap uygulamalarını biraz gezindim. E-kitapta çeşit biraz daha fazla, seslinin kataloğu çok daha dar gibi. Kendime uygun pek bir şey bulamadım sesli de. Sonra şu meşhur Pardayanları deneyeyim dedim bari
.
Dinleyerek başladım, ilk başta isimleri tam oturtamadım ama biraz sayfalarını karıştırınca hepsi oturdu, devam ediyorum şu an dinlemeye. Çok uçan kaçan bir şey yok ama sevdim gibi. Kolay okunuyor/dinleniyor, hızlı akıyor. Devam edebilirim, belki seriyi de alırım.
Storytel ve Kitapyurdu Sesli Kitap arasında kullanımdaki farklara da değineyim;
-Storytel 15 sn, Kitapyurdu 30 sn ileri/geri koymuş.
-Storytel de puanlama ve yorum bırakılabiliyor, Kitapyurdunda yorum göremedim uygulama içinde
-Storytel de kendi dinleme hızınız ayarlanabiliyor ( 1.1 / 1.2 / 1.3 gibi ), Kitapyurdunda önceden ayarlanan ve 0,25 artan seçeneklerden biri seçilebiliyor.
-Storytelde hız ayarlandıktan sonra kalan dinleme süresini ayarlıyor, süre düşüyor. Kitapyurdunda total süre gözüküyor hep.
-Kitapyurdunda uyku için timer ayarlama varmış, storytelde var mı bilemedim. Benim kullanacağım bir özellik değil
.
-İkisinde de indirme yapılabiliyor, ekran kapalı iken dinleniyor, çevrimdışı kullanılabiliyor.
Üstte bir araba simgesi var, ne işe yarıyor onu çözemedim
Arabaya binince tıklayıp kullanmak için sanırım, durma ve 30 sn tuşları ekranda büyüyor.
İlk AI seslendirme deneyim buraya denk geldi, bu tünelin ucu çok kötü bir yere çıkıyor
çok kötü, öyle böyle değil. Okumaya okuyor ama vurgular falan yok ya da rezalet. Hızı iyice arttırınca daha az kulak tırmalar belki ama bırakma ihtimalim daha yüksek
.