Disney+ Türkiye

Banka ile konuştum doğrudan o tutarı çekmiş Disney.

Benden niye sadece 279 TL çekmiş o zaman. Cidden çok talihsiz bir cevap.

Attıklerı belgede bile kdv dahildir yazıyor kocaman açıkcası komik. Tr pazarına zaten bi yapıları olduğundan dolayı daha iyi girerler sanmıştım.

1 Beğeni

Bende şimdi kontrol ettim, 293tl çekmiş. Ama sanal karttan çekmiştim ve tam limiti ile çekmiştim. Nasıl böyle oldu anlamadım bak şimdi. 1 kerede psn alışverişimde böyle birsey olmustu.

2 Beğeni

Sağlık olsun, geçmiş olsun diyelim arkadaşlar. Yine de teknik açıdan çok zayıf değiller. Fiyatı normal ücretlendirmeye göre bile ülke standartları altında. Hoşgelmiş diyelim. Şahsen ben içeriklerden çok memnunum. Yalnız anlayamadığım Marvel yapımları niye eksik.

1 Beğeni

Eksik mi Marvel. Ben hala içeriklere bakamadım. İlk planım kronolojik listeyi bulup Marvel yapımları izlemek.

1 Beğeni

Spiderman filmlerini kast ediyorsanız onlar Sony stüdyonun filmleri lisanslarını almamışlardır. The Incredible Hulk filmi de yok bu filmin de hakkı Universal stüdyoda. Bu eksikleri de sayarsak 27 film yapıyor üstüne 22 Haziran’da da Doktor Strange gelecek ve 28. film olacak.(Disney plus arşivine göre 24.film)

2 Beğeni

@alper @W4YNE Evet başta Spiderman filmleri olmak üzere Luke Cage, Daredevil, Iron Fist, Jessica Jones gibi hatırlayıp hatırlamadığım tv serileri henüz yok.

@alper bu arada Marvel sinematik evrenine ilk kez adım atacak isen çok şanslısın. Bu kadar yapımı sıfırdan izlemeye başlamak müthiş bir şey olur. Hatta uygulama içerisinde Marvel yapımlarını zaman çizelgesi, faz sıralaması, kronolojik sıralama vs gibi çok değişik şekillerde çeşitlendirmişler.

3 Beğeni

Dizilerinin lisans anlaşmaları bitti eklenir yakında ama Türkiye’de lisans anlaşmaları nasıl bilmiyorum. Diğer ülke kataloglarına eklendi aslında. Eksik dizi sezonlarını da eklerler yakında daha işin başındalar nasılsa.

1 Beğeni

Evet muhtemelen zamanla yerine oturacaktır diye düşündüm. Şu haliyle bile çok fazla doyurucu zaten. Bazı Marvel yapımlarında da IMAX ibaresi var. Denemedim ama tv’de sorun olmaz umarım.

1 Beğeni

İçerik olarak fazlasıyla doyurucu verdiğiniz parayı sonuna kadar çıkartıyor. Ben iki film izledim şimdilik tv den 4K olarak kalite iyi geldi telefon ve bilgisayar için denemedim daha. Bir ara bende tekrardan Marvel evrenine bulaşayım diyorum ama izlemediğim filmler varken de bulaşmak istemiyorum :relaxed:

1 Beğeni

Henüz izlenmeyen bu kadar yapım var iken ben de baştan girmeyi göze alamıyorum. Zaten kızım yeterli yaşa geldiğinde onunla en baştan izlemek için söz vermiştim. O günü bekliyorum. :slight_smile:

2 Beğeni

Gözümde artık sıradanlaşmış Netflix’in aksine Disney Plus içerikleri gayet doyurucu bence, hele Disney filmlerini seviyorsanız çok şahane. Recep İvedik olayına gelirsek, eh Kardashians dizisi de var sonuçta ve karşıma çıkıp duruyor sürekli ama kalkıp izleyecek değilim. Her platformda mutlaka biraz gereksiz içerik olur yapacak bir şey yok.
Bu arada cidden, Daredevil Jessica Jones falan nerede yahu, gelsinler de baştan izleyeyim. Bildiğim kadarıyla Netflix’in türkiye kataloğunda da yoklar artık, ki zaten iptal ettim kendisini.

3 Beğeni

Bence çok acele ediyorsunuz. Kaldı ki Recep İvedik’in tüm serisi şu an netflix’de. Ayrıca dediğiniz gibi ücretlendirme olarak netflix’in 3/1 gibi bir fiyata denk geliyor iken bence saygıyı ve bir süre sabrı kat kat hakediyor. Böyle devam edeceğini pek düşünmüyorum ben. Açılışa rağmen güzel bir giriş yaptılar. Elbette içeriğe bol katkı sağlayacaklardır.

1 Beğeni

Netflix’i çok uzun zaman kullandığımız için izleyecek içerik kalmamıştır zaten muhtemelen. :sweat_smile: Disney Plus’a gelince, Marvel ve Star Wars içerikleri çok iyi, dediğiniz gibi Disney orijinal filmleri de güzel ama çeşitlilik yok. Bunun sebebi de muhtemelen yurt dışındaki Star kategorisinin bizde bulunmaması. Hulu ve FX dizilerinin bazıları bizde yok mesela. VPN’le herhangi bir ülkeye bağlanıp içerikleri detaylı bir şekilde görüp izleyebilirsiniz.

@erdo tabii ki zamanı hak ediyorlar. İçerik çeşitliliği açısından yurt dışındaki hali bile yetersiz kalıyor, onu demek istiyorum. Buraya yeni geldiler ama başka ülkelerde bir süredir yayındaydı platform. Fiyat konusunda hiçbiri Amazon’un eline su dökemez ona bakarsak. Üstelik Zaman Çarkı, Güç Yüzükleri, Amerikan Tanrıları, Good Omens gibi bayağı kaliteli dizileri de var. Bilemiyorum, umarım platform geliştirir kendini. En çok sinirimi bozan durum da yasak ve sansüre boyun eğen markalar. Diğerleri bir şekilde göz ardı edilebilir ama bulunduğumuz konumda her şeyi filtreli bir şekilde gördüğümüz için insan yayın platformlarında bari biraz özgürlük arıyor.

1 Beğeni

Türkiye’ye daha yeni gelmiş bir platform olarak içeriklerini zamanla çeşitlendireceğine inanıyorum. Star konusunu gördüm ben de evet ama şu an çeşitlilik aradığımı söyleyemeyeceğim, Disney Plus’ta beklediğim tüm içerik elimin altında. Hatta fazlası var, filmlerin belgesellerini beklemiyordum mesela ama oturdum Karlar Ülkesi 2’nin yapım sürecini izliyorum ve çok eğlenceli. :slight_smile:
Bu arada az önce tekrar kontrol ettim, benden de 279.90 TL çekmiş, herhangi bir artış yok.

1 Beğeni

Ben uygulamaya üye olmaya çalıştım ama banka kartları ve kredi kartlarını reddetti. Siz hangi yöntemle ödeme yapıyorsunuz?

Ne yaptınız bu konuyu? Daha çok bankayla alakalı gibi duruyor. Bazı bankalar yurtdışı harçamalarından komisyon kesiyor. YKB’de böyle sorunlar olabiliyordu. Bankanın muhasebeleştirme mantığıyla alakalı galiba.

Aynı şey psn, steam, netflix ödemelerinde başına gelenler de vardı.

Cimer ile tüketici hakem heyetine şikayet ettim. Disney’in kendi muhasebesine ulaşamadım.M.h. ulaşmak imkansız gibi zaten telefonla 2 saat bekledikten sonra kapattım. Sohbet yolu ile kimse ne yapması gerektiğini bilmiyor.
Banka ise sorunu disney’le halletmem gerektiğini söyledi.

Çok ilginçtir Philips marka televizyonlarda model farketmeksizin uygulaması yok. Hatta sitesinden gördüğüm kadarı ile sony marka televizyonlarda da yok. Olan LG ve Samsung marka televizyonlarda ise 2016 model altında uygulama yok. Enteresan.