Yazarı sadece Türkiyede ünlü olan bir serinin dizisini anca bizimkiler yapabilirdi.
Predator ile birlikte Alien franchise’ını da iyi bir sene bekliyor gibi
Predator ve Alien’ın yeri ben de ayrı. İkisini de çocukken izlemiştim. Alien’ı daha önce özledim. Abim sayesinde çok eğlenceli bir anımız var. Ne zaman birisiyle tanıştırsa abim hemen onu anlatırım. Silah olarak kullanıyorum bir nevi
Şimdi resmi olarak bu evrenlerin birleşiyor olmasında da ziyadesiyle memnunum. Sırada Bladerunner kısmı kaldı. Oradan da bir şey bekliyorum.
Abi, Blade Runner’ın hakları 2011’den beri The Expanse’i de yapan Alcon Entertainment’da. Onlar da bir tane devam filmi ve bir anime yaptılar. Ayrıca bu sene Prime Video’da yayınlanacak bir mini dizi yaptılar. Yani seni istediğin şey zor. Predator ve Alien’nin ikisi de FOX ile birlikte Disney’e geçen serilerden.
Ayrı olduklarını biliyorum da benim dediğim şey şuydu aslında. Bladerunner filmi Alien filmlerindeki bazı çok önemli asetleri kullanıyor. İki seride de benzer şekilde olan şirket yapısı ve insana benzeyen android sistemi mevcut. Uzay gemilerinin hud’ı Alien ile neredeyse aynı gibi gibi ufak tefek bağlantılar var. Ayrıca birkaç şöyle güzel direkt bağlantılı detay da mevcut.
Blade Runner ile Alien arasındaki ilk doğrudan, elle tutulur bağlantılar, 1999’da Alien: 20. Yıldönümü Sürümü DVD’sinin piyasaya sürülmesiyle gerçekleşti. Bu diskteki bonus özelliklerden biri, Tom Skerritt’in canlandırdığı Dallas karakterinin biyografisiydi ve Weyland-Yutani ile anlaşmadan önce Tyrell Corporation için çalıştığını ortaya koyuyordu.
Yönetmenin yorumunda Scott ayrıca, Nostromo ekibinin geldiği Dünya’nın, Rick Deckard gibi karakterlerin yaşadığı ve çalıştığı Dünya ile aynı olduğunu hayal ettiğini belirtti. Temel olarak, Blade Runner’daki dünya dışı göçmenler için yapılan reklamlar, Ellen Ripley gibi insanları Weyland-Yutani gibi şirketlerde çalışmak üzere işe almak için tasarlanmıştı.
İki franchise arasında bir diğer net bağlantı, 2012’de Prometheus’un Blu-ray sürümüyle oluştu. Bu set, Guy Pearce’ın karakteri Peter Weyland’ın günlük özetini içeren bir kitapçığı içeriyor. Weyland, akıl hocasıyla yaşadığı deneyimleri (açıkça Blade Runner’daki Dr. Eldon Tyrell’a atıfta bulunuyor) ve Tyrell’ın Replicant’larının başarısızlıklarının onu daha iyi, daha itaatkar bir android sınıfı tasarlamaya nasıl teşvik ettiğini anlatıyor.
Easında daha fazla bilgi var ama şimdi yazmaya üşendim. Replicant teknolojisinin kusurlarının nasıl Wayland şirketi tarafından şekillendirilip bazı noktalarının törpülendiği gibi bir sürü detay var ama evrenlerin birbiri ile bağlantılı olduğunu onaylayan resmi bir açıkla bildiğim kadarıyla henüz yok. Beklentim güzel bir duyuru ile bunu bizlerle paylaşmaları yönünde.
Abi Disney, Alcon Entertainment’i satın almadan ya da evrenleri birleştirmek adına Alcon Entertainment ile anlaşma yapmadan o dediğin zor. Disney’in Blade Runner için şirket satın alacağını ya da Marvel ve Sony anlaşması gibi bir anlaşma yapacağına ihtimal vermiyorum. İki film de zamanında gişede batmış, muhtemelen asla para kazanamayacağı bir franchise da almak istemeyecektir.
Oktay anlattıklarını biliyorum dedim ve güzelce bağlantılı örneklerini verdim ama bana yine aynı mesajı atmışsın. Diyorum ki bizimkisi bir beklenti. Kesinlikle olacak demiyorum “sadece beklenti”.
O dediğin zor.
Emojili dönemde olsaydı kahkahayı patlatmıştım mesajına.
Mesaj yeni gördüm aynı mesaj atmadım sana. Yukarıda sadece neden olmayacağını söyledim. Blade Runner Disney’e Sony ve Marvel anlaşması yaptıracak ya da şirket aldıracak kadar para kazandıracak bir seri değil.