Doctor Who

Beni diziden o kadar soğutmuşlar ki ne yeni sezonu ne de yeni bölümü çıkacak mı diye merak ediyorum. :joy:

2 Beğeni

Ben de unutmuşum @Ozgur haber vermese ne zaman aklıma gelirdi bilmiyorum.

3 Beğeni

Ortalarındayım bölümün. Fazla beklentiye girmedim zaten. Fena gitmiyor.

2 Beğeni

Tardis’in yeni dizaynını görüp bi yukarı bi aşağı çocuk gibi sevinçle koşan bir Doktor mu dedi biri? :melting_face: Sonic cihazı yeni özellikler kazanmış gibi duruyor (daha önce hologramlar çıkarttığını ya da kalkan oluşturduğunu anımsamıyorum). Meta-Crisis’e getirilen çözüm tembelce olmuş biraz ve her şeyin çok hızlı olması bir bölümlük sürenin içeriğe göre kısa kaldığı hissi verdi bana (bi yarım saat daha olsa hoş olurmuş bence) ama genel anlamda beğendim ben ilk 60. Yıl bölümünü.
Var mı başka izleyen? :smiley:

Hiç beğenmedim ben nedense. RTD’in eski doctor who bölümleri gibi yapay kalmış görünüyor bana. Bölüm mesela bu kedilerin hakim olduğu gezegeni hatırlattı bana. Garip bir yapaylık ama anlatamıyorum. Tamam moffat zekayı abartıp karmaşıklık oluşturmasını beklemiyorum ama hiçbir anlamı olmayan yok pozitronları ters çevir yok hançer motorunu geri çek gibi hiçbir anlamı olmayan sırf “baba bilimkurgu bu anladın?” diyalogları tüm keyfimi kaçırıyor. Umarım ilerleyen bölümlerde daha az dikkat çekici olur ama böyle konuşmaları görünce Savaş Doktorunun “time whiymey mi”, “orta haş krizine falan mı girdim” demesi geliyor aklıma. Disney’e gelmesi güzel ama en azından indirmeyi beklemiyoruz.

O konuda katılıyorum. Bölümde oturmamış bir tempo var gibiydi o sahneler de nasibini almış bundan. Neyi neden naptılar açıklamaya yeltenmeksizin “çok zekiler, hop çözdüler” havasında geçiştirilmiş gibiydi. Donna’nın kocası da garip bi karakter olmuş. Sevmedim onu.
(Kediler dediğin bölüm şu gerdirilmiş deriden kadının olduğu hastane gezegen mi oluyor?)

Bi de TARDIS’i nasıl buldun, beğendin mi?

Tardis sade ve güzel olmuş onu beğendim. Komple beyaz olması bir sonraki doktorda değişmezse tamamen aydınlatma için yapılmış diyeceğim :sweat_smile: siyahi bir doktor var çünkü sonrasında.

Evet tam olarak o bölümden bahsediyorum aynı yapaylık, zekayı anlatmaları aynı Lovecraft’ın “inanılmaz korkunç akıllara zarar anlatılmaz kötü” tabiri gibi geliyor bana. Anlat zeka görelim abi çözdü çünkü zekiydi deme bana :grimacing:

1 Beğeni

https://twitter.com/bigchiefrinoboy/status/1728501242207285700?t=e3g2lap5vzyhQ7FwMGzmFQ&s=19

Doctorus Sportacus :rofl:

Hiç filtrelemeden tüm düşüncelerimi anlatmış :sweat_smile:

1 Beğeni

Ben biraz beğenmeye odaklı izlemişim galiba :stuck_out_tongue: Şeye de çok güldüm, “i stand- oh i sit with davros” dediği kısma :rofl:
Haklı eleştirilerinde bence. Yeni bölüme başlamadan izleyeyim dedim, paylaştığından beri aklımdaydı. :slight_smile:

One character was much more than his sexuality and the other one wasn’t more than its identity. Cümlesiyle özetlemiş sanırım tüm olayı.

2 Beğeni

Altmışıncı yıl özel bölümlerinden sadece ikincisi “aynı diziyi izliyorum” hissini vermeyi başarıyordu bence.

Sonuncu bölümde Toymaker’ı acayip zekice bi şey yaparak yenecekler diye beklerken top yakalamaca oynadılar :face_with_spiral_eyes: 14 lazer ışını yedikten sonra gerçekleşen hiçbir şeyi beğenemedim.

1 Beğeni