"Doğruluk Kılıcı" Serisi ve "Legend of Seeker" Dizisi

Screenshot 2021-12-11 at 14-28-35 Terry Goodkind

Bu mesajı Zaman Çarkı Dizisi - Amazon Prime [Spoiler İçerir] için yazıyordum ama mesajı okudukça daha çok Doğruluk Kılıcı dizisi ve “Legend of Seeker” dizi güzellemesi olmuş. Ayrı bir başlık olması ve çok bilinmediğini düşündüğüm “Doğruluk Kılıcı” kitaplarına ve “Legend of Seeker” dizisine dikkat çekmek istedim.

Doğruluk Kılıcı serisi Zaman Çarkı serisinden ilham alınıp yazıldı sonra da dizisi çekildi. Bu seriyi dizi vasıtasıyla keşfetmiştim. Diziden sonra kitaplara döndüm ama ilk olarak Oğlak Yayınları sonra Pegasus bu seriyi çok önemsemedi. Gelmek istediğim nokta ise “Legend of the Seeker” dizisi kitapları okumama sebep oldu. Zaman Çarkı serisi ise kitaplardan dolayı diziyi izlediğim bir seri. “Legend of the Seeker” gözüyle izlememe rağmen izlemesi çok zor oluyor. Kitapları okudum, karakterleri biliyorum ama anlatamadığım, anlayamadığım bir boşluk var dizide. “Legend of the Seeker” dizisini izleyip kitapları okuduğumda kitap ve dizinin konuları farklı işlediğini fark etmiştim ama bu asla “Kitaptan çok uzaklar, olmamış.” durumuna gelmedi. Daha çok aynı karakterlerin yolculuğunu farklı bir şekilde izlemek gibiydi. Seri iki sezon sürdü ve kötü olduğu için bitmedi, ABC kanalı istemediği için bitti, o zamanlar “Save the Seeker” gibi bir kampanya bile başlatılmıştı ama olmadı. Zaman Çarkı serisi başarılı olursa Doğruluk Kılıcı da dikkat çeker, belki dizisi bile geri döner sanıyordum ama galiba Zaman Çarkı kendini bile kurtaramayacak. Sevenlerin ilgisi bir yere kadar götürür ama yeni bir izleyici topluluğu oluşturamazsa kepenkleri erken kapatır gibi gözüküyor.

Eğer bulabiliyorsanız sadece iki sezon süren “Legend of the Seeker” dizisini izlemenizi öneririm. Legend of Seeker İlk üç dört kitap ise Pegasus tarafından yayınlanmış durumda. Doğruluk Kılıcı Serisi Kutulu Özel Set (6 Kitap) Kitaplar tamamlanmadı ama serinin şöyle güzel bir noktası var; bir kitabın konusu diğer kitaba sarkmıyor, bu kitap basılmadı konu yarım kaldı gibi bir durum olmuyor. Her kitapta aynı karakterlerle farklı bir macera anlatılıyor.

Ekleme: Dört diye hatırlıyordum. Pegasus üç tanesini kutulu şekilde satınca yanlış bilgi olmasın diye üç yazmıştım. Hatta aynı evrende geçen Dokuzlar Yasası diye bir kitap daha var. @Raistlin teşekkürler düzeltme için.

7 Beğeni

Hocam ilk 4 kitap çıktı. Dizisini ben de zamanında severek izlemiştim. Güzel noktalara değinmişsiniz.

Bi dakka Legend of Seeker dizisi Doğruluk Kılıcı serisinden uyarlama mı ? Benim cahilliğim. :roll_eyes: O zamanlar kitap okumuyordum. Şu an öğrendim. Diziyi çok severek izliyordum. İptal edilince sövmüştüm :joy::joy: öyle bir yerde bitmişti şu an yine sövdüm kanala :joy::joy:

5 Beğeni

Dizi çok iyiydi yazık ettiler o diziye.

1 Beğeni

Yayın evi 5. kitabı ne zaman basacak bien var mı?

Yayın evi kişisel gelişim kitapları dışında pek fazla kitap çıkarmıyor. Galiba bu seride yarım kalanlardan oldu; Hyperion bunu takip eder. Witcher tamamlanırsa iyi, yoksa ara kitap yok, tam seriyi çıkardık bitti işte diyebilirler.