Evet dostlar sonunda çıkıyor ,Heycanlımıyız.Düşündüm ki bundan sonra bu seriyle ilgili gelişmeleri buraya yazarız .
Ama kapaklar beni benden aldı ne kadar kötü bir seri olursa olsun okuyacağım .
Anlaşılan bir tek ben bu seriyi merakla bekliyomuşum.
Çıkmadan önce merakla bekliyordum seriyi. Ama kapaklardaki leşliği görünce ne okuma hevesi kaldı içimde ne de başka bir şey. Yıllar önce dizisini televizyonda izlemiştim ve sevmiştim. Anılarımda o diziyle kalacak muhtemelen.
Nedense bizim özgün fantazi kapaklarımız beni yabancı yayınevlerinin tasarımları gibi etkilemiyor. İstisna olarak gösterebileceğim Kralkatili Güncesi var sanırım. Onun tasarımı, dünya genelinde en iyilerinden birisi gözümde. Bu tasarımları da beğenmedim. 3. sınıf Ortaçağ savaş kitaplarına benziyor aynı. İnsan daha bir epik şeyler bekliyor haliyle.
Bu seriyi okumuş olan var mıdır? Görüşlerini almak isterim. Genelde en iyi listelerinde kendisine yer bulan bir seri.
Sevgili muhammet değer, senin gibi bir fantastik sever bir insan bu iğrenç kitabı nasıl okur aklım almıyor. Ergen kitabı bu tamam bende ergenim ama bu aşırı yani.
Daha hiç okumadım kitaplarını bile almadım Zaman Carkı serisi de biraz ergence unutma hem.
Bana çok epik geldiler Ben beğendim☺ ayrıca bu kapaklar yurtdışı kapakları ile aynı diye biliyorum ben.
Yinede şöyle bir kapak olsa hiç fena olmazdı
Biraz mı? Tamamen ergen işi zaman çarkı serisi.
O kadar da değil tamam ergence ama en azından felsefesi filan var.
Felsefesi mi var? Nedir felsefesi?
Çarkın kendisi başlı başına bir felsefe onun dışında karanlığın kazanma ihtimalınin olması , dü ya daki güç dengeleri , hristiyanlık dininden esinlenmeler ,Rand’ın bir kurtarıcı olarak dünyayı hem kurtarma hemde yok etme gücüne sahip olması bunların hepsi benim için bir felisede öğesi . Sizce de öyle değilmi ?
Felsefi ögeler barındırıyor olabilir fakat saptırılmış ve abartılmış şekilde işlendiği de gözden kaçmamalıdır.
Seri ilk başta 3 daha sonra ise 5- 7 ve 12 kitap olarak tasarlandı bu yüzden biraz abartıya kaçıyor olabilir.
Merhabalar, Doğruluk Kılıcı serisinin tüm kitaplarını okumuş bulunmaktayım. Seri hakkında genel fikrimi sorarsanız eğer yukarıdaki arkadaşın “ergence” derken tam olarak ne demek istediğini anlayamadım ancak evet, eleştirilecek yanı var mı? Var. Özellikle Terry Goodkind’ın yazım tarzından kaynaklanan kusurlar olduğunü düşünüyorum. Ama tabi bu sorunlar da serinin her kitabında bulunmuyor ya da farklı etkilemiş. Detay sormak isterseniz fikirlerimi açıklayabilirim. Genele vurmak gerekirse de uzun lafın kısası; evet kusurları var ancak okuması keyifli bir seri.
Belkide insanlara yardımcı olmak için detaylı bir inceleme yazabilirsiniz çünkü bu forumda bu seri hakkında insanların kafası çok karışık tabi yine size kalmış inceleme yazıp yazmamak.
Burada her seriye ‘ergence’ yakıştırması yapılabiliyor, şaşırmayın. Alışıyorsunuz bir süre sonra.
Olabilir aslında. Genel bir inceleme yazabilirim sanırım. Ergence meselesinde de ben daha çok bu kelimeyle ne demek istendiğini anlamadım. Herkes istediği herşeyi eleştirebilir tabiki de, ben daha çok ne gibi niteliklerin bir romanı ‘ergence’ yaptığı görüşünü merak ettim.
Şöyle kapsamlı bir inceleme alsak ya sizden Karakter derinliği nasıl, kurgu nasıl, evren ve evrene özgü yaratıklar, yazarın becerisi, çeviri kalitesi (eğer ki türkçe okuduysanız) vs. Fikirlerinizi duymak isterim.
Her insanın kendi düşüncesi var saygı duyarım ama nereye ergence diyorsunuz? Tüm seri ergence olamaz çünkü ha Rand ve arkadaşları ergendir çünkü o yaştalar ergenler inkar etmiyorum ama öyle bir sorumlulukta büyüyüp olgunlaşıyorlar.