Dök İçini Rahatla

Her yıl muazzam aksiliklerle başlıyor maalesef.

1 Beğeni

Geride bıraktığım son 7 yıl beni çok yıprattı aslında. Dolu dolu mutlu olduğum tek bir gün hatırlamıyor olmam mı yoksa 13 yıldır tatil yapamayıp haldır haldır çalışmam mı daha büyük skandal gerçekten anlayamıyorum, anlamaya çalışmayı da bıraktım sanırım son zamanlarda. Onca hengamenin arasında canımı en çok acıtan ise irademi kaybetmem oldu. Hiç bir değeri olmayan şeyler yüzünden spor yapmayı, kitap okumayı, merak etmeyi, izlemeyi, anlamayı ve anlatmayı bıraktım. Şimdi ise bir boşluğun içinde çırpınmaya çalışıyorum.
Bugünün hayatımda bir milat olması gerekiyor. Olmak zorunda zira artık yaşayacak bir hayatım kalmamış gibi hissediyorum. Bunları buraya yalnız olduğum için mi yoksa korkak olduğum için mi yazıyorum onu bile bilmiyorum. Tek bildiğim bu gecenin bir milat olduğu.

16 Beğeni

Beni burada az çok tanıyanlar bilir, çok pozitif birisiyimdir, canı sıkılan herkese destek olmaya çalışırım. Gerçek hayattada aslında böyleyim. Beni öldürmeyen şeyin beni güçlendirdiğine inanırım. Ama iş stresi midir yoksa hayatın negatif seyri mi anlamadım ama stresten bütün gün midem ekşi ekşi yandı. Içimde hep bir ekşi korku duygusu mevcut. Eve geliyorum kızım yeni yürümeye başladı, onu seyrederken bile bu negatiflikleri atamıyorum üzerimden. Şuanda 2 saattir yattığım yatakta uyuyamıyorum. Kafamda sürekli işim var. Sürekli parodi oluşturuyorum. Kafamdan bir türlü işi atıp daha eğlenceli şeyler düşünemiyorum. Çok uzun zaman sonra ilk defa böyle bir duygu ile karşılaştım. Uyku sorunum yok ama bebekten dolayı haliyle 1 senedir yekpare bir uyku çekemiyoruz. Acaba bu mu beni etkileyen nedir çözemedim.

5 Beğeni

Psikiyatriye gitmeyi denemenizi öneririm.

2 Beğeni

Bebek olunca gece uyanmaları ağlamaları dolayısıyla uyku düzeninin bozulup çocuk büyüse ve bu durum atlatılsa bile insanların hala uyku sorunu çektiklerini vücutlarının artık o düzene alıştığını biliyorum. Dolayısıyla ortalıkta bir şey yokken (yani bebiş uyusa bile) sizin uyku düzeniniz bir süredir bölündüğü için uyuyamamanız normal. Ayrıca aklınızda tilkiler dolaşır iş geçerken de uyumak zor. Naçizane fikrim bedenen ve zihnen çok yorulursanız ve yetiştirecek bir şeyleriniz, işiniz olmazsa anca o zaman deliksiz uyuyabilirsiniz. :slight_smile:

1 Beğeni

14gönderiler yeni bir konuya bölündü: Önsözde Spoiler Vermek

ABD ne güzel pay ediyor toprakları öyle. Maşallah maşallah

3 Beğeni

Gelinim Mutfakta diye program yapmışlar. Kimseyi ilgilendirmeyen bir sürü özel şeyi konuşuyorlar. Gelinler kaynanalara, kaynanalar gelinler çemkiriyor. Enteresan bir sosyal deney gibi gerçekten. Hayır, bu insanların eşleri de mi bir şey demiyor? Hayretler verici gerçekten.

Diğer kanallardan bildiriyorum… Kuaförüm Sensin, Temizlik Benim İşim, Zuhal Topal’la Sofrada, Geçeğin Peşinde, Seda Sayan ile Yemekteyiz, Kurtlar Vadisi Pusu :joy:

Az önce Discovery’de ne izlediğimi unuttum yemin ederim. Karanlık bir kuyu gibi yanlışlıkla basınca içinden çıkılmaz bir hâl alıyor.

4 Beğeni

Yaw… Çinden 3 hafta önce kalimba aldık… Bugün yarın gelecek. Malum grip mevzusu var ne halt yiyicem diye düşünmekteyim

“Biz büyüdük, kirlendi dünya” içerikli şarkı yapanı fetöden içeri alsınlar. Anladık, tamam da yeter artık yav. 50 senedir aynı şey.

1 Beğeni

Corona virüsünün canlı bir varlığın dışında, havada, yaşam süresi bir veya iki saatle kısıtlı diye biliyorum.

Yani virüs kargoyla taşınmıyor.

4 Beğeni

Zamanında nükleer reaktör patlatığında da öyle dediler. Bir şey olmaz hocam merak etme.

Ben de kulaklık aldım, virüs kulaktan dolar mı? @Everfever ama canlı ile temasa geçince yeniden aktifleşiyor diyorlar. @Leingrad susamam adlı şarkıyı söyleyenler için fetocü dedi siyasi büyüklerimiz. Hatta bu yüzden yarısı proje devamında yer almayacağını duyurdu.

Önceden yazmıştım virüsler cansız varlıklar üzerinde kristalize halde bulunur yani bir nevi kendilerini kapatırlar aktif formda olmazlar, konakçılarına bulaşıkları zaman tekrar aktifleşir yayılır kendilerini çoğaltıp hastalık yaparlar. @Waxillium @erce Korkutmak istemem ama gerçek bu.

6 Beğeni

Kısaca virüsün yapısısın zayıf olduğu ve açık havada(nemsiz bir ortamda) birkaç saatte bozulacağı söyleniyor.

1 Beğeni

Virüslerin yüzeylerde durabilme kapasiteleri ortamın nemi, sıcaklığı gibi koşullarına bağlı. Plastiklerde ve paslanmaz çeliklerde uzun süre durabilirler. Yabancı yerlerde okudum, Coronavirusler de kargolandıktan bir kaç gün bir kaç hafta içinde bozulur, bulaş olması riski çok azdır denmiş. Ama bu bence olamaz anlamına gelmez.

2 Beğeni

Virüs sonrası deprem sempatik hale gelmeye başladı.
Buyurun!!! hangi felaketimizden alırsınız.
Tanrım, normalimizi bize geri ver lütfen, söz veriyorum sıkıldım yaw demeyeceğim. Öptüm.

1 Beğeni

10 adet gönderi şu konuya taşındı: Philip K. Dick Kitaplığı (Alfa Yayınları)

Gerçekten işini severek yapmayan ya da işini yaparken karşısındaki insana insan gibi davranmayan kişilerden nefret ediyorum. Tamam severek yapmıyorsan da en azından saygılı davran. Şu okul yüzünden artık kafayı sıyıracağım.
İşimden izin alarak tek ders sınavı için dilekçe vermeye gittim sözde. Adama sorunumu anlatmaya çalışıyorum. Gayet sakin bir şekilde, hayır beyefendi ben bu sınava girmedim geçen yıl okulu dondurdum demeye çabalıyorum, adam söylememe dahi izin vermeyip sesini yükselterek konuşmaya başladı. Böyle konuşacağınız ne var ben sorunumu anlatmadan nasıl çözeceksiniz nasıl yardımcı olacaksınız diyorum. Adam hala can hıraş azarlayarak konuşuyor. Sinirimden elim ayağım titredi hala da titriyor. Yahu hiç mi ahlak hiç mi insanlık olmaz düşündükçe çıldırıyorum.

16 Beğeni

Biraz tavsiye, biraz da iç dökme: Özellikle ikili ilişkilerde bir şeyleri kendi kafanızda yaşamayın. Kafanızdakileri başkalarıyla paylaşmayı bilin. Kafada elli defa kurup yaşıyorsunuz bir şeyi. Anladık. Fakat bu sizi garip bir konuma sürükleyecek. Kendi aklınız ve muhayyilenizle o kadar haşır neşir olacaksınız ki artık başka kafalardaki başka sesleri duyamayacaksınız. Duysanız bile güvenmeyeceksiniz. Hain gibi bir şey olup çıkıyoruz hepimiz ya. Güvensiz, tekinsiz ve yalnız…

Bir de bu konudan bağımsız bir şey daha söyleyeceğim: Salak yerine konmak gerçekten çok acı bir şey. En azından ben bundan acı duymamayı hala öğrenemedim.

4 Beğeni