Dök İçini Rahatla

@Husey Sandığınızdan daha çok var. Hatta çeyiz sandığından bile daha çok.

İnsanların Seks yapacak olmalarını insanlara duyurmak için düğün yapmaları ne kadar saçma. (Sanki o resmiyet veya dini nikah olmasa sizi tutan var) Bir de bunların oğlunun pipisiyle gurur duyup sünnet düzenleyen tipleri var.

Bir de bu gelinin abi-aile tarafı var. Kızı lisede okuldan kaçsa, sevgilisiyle dışarıda görülse kızına hayatı dar edecek insanlar düğünlerde çılgınca dans ediyor, eğleniyor. Arada bir de duygusal müzik açtırıp fiyaskodan ağlama tiyatralı ekliyorlar. Bunların kızları sevgililik dönemi yaşamadan evlenilecek erkekle tanışmalı. Doğal olarak görücü usülü kültürümüz.

Bir de bunların oğlunu askere gönderen tipleri var. Adam 20 yaşına gelmiş daha çocuk babasını, babası çocuğunu tanımıyor neredeyse. Oğlum asker oluyor diye konvoy yapıyor adam, trafiği tıkamayı, gürültü yapmayı kendine hak görüyor. Soran olursa “bidanecik ewladım var gardeşim bırakın yaw” der geçersin nolacak?
Bu tipte ağlamayı ihmal etmez bunu da ekleyelim. Şehit haberi gelirse konusuna girmek istemiyorum.

Bunların ne kadar saçma olduğunuzdan bahsettiğinizde de “kültür gardiyanları” çıkıyor ortaya. Bazen Hitler’in yanlış tarafla uğraştığını düşünüp üzülüyor insan.

3 Beğeni