Dök İçini Rahatla

Ben uyuyamaz oldum. Artık bezginlik veriyor. Birde sacma sapan bir idrar sorunu oldu. Seker değil prostat değil. Gün içi hiç bir sıkıntım yok ama gece birden bambaşka bir adam oluyorum. Birde bu olay hep yatınca baslıyor. Mantığı yok. Kubilay’ın tavsiyesini dinlemeyi seçtim. Bakalım ne olacak…

2 Beğeni

@Buyici @erce
Bir şeyleri bırakmak tamamen irade işi bence. Ne kadar bağımlı olursanız bırakması da o kadar zor oluyor. Kolayı lise zamanlarımda bırakmıştım. Şimdi hiç asitli içecekler içmiyorum. Bazen kola ve asitli içecekler içmiyorum dediğim halde ikram eden oluyor. Ayıp olsa bile içmiyorum artık. Bi de diyorlar ya, o yedigün bir şey olmaz. :grin:

Çay fazla seven biri olmasam da 2 şeker atarak içiyordum hep. Üniversite yıllarımda uyku ile başım belada iken şekeri bıraktım. O aralar zorlayarak da olsa nescafe sade kahve içtim. Hani şu kapkara olanlardan. Şekeri bıraktıktan 1 sene sonra fark ettim ki markette satılan bisküviler aşırı tatlı geliyor bana. Damak tadım değişmiş resmen.

Uzattım biliyorum ama son olarak tuz hakkında yazmak istiyorum. Diyalize 3 hafta gitmem gerekmişti. (Kendim için değil) Oradaki hastaların halini gördüm. Çoğunda kronik hastalıklar vardı. Tansiyonu olan, şekeri olan… İstedikleri kadar su bile içemiyorlar. Canları karpuz çekse biraz yiyip bırakmak zorundalar. Aynı şekilde yarım muzdan fazla yemek vücutlarını aşırı zorluyor. O gün gördüklerim beni etkiledi ve tuzu azalttım. Hemen hemen hiç tuz atmıyorum şimdi. Salata tuzsuz, sahanda yumurta tuzsuz yiyorum. :slight_smile:

Hep kendimden bahsettim ama tecrübelerimi anlatmak istedim. Dök içini rahatla konusuna tam uygun oldu sanırım. :grin:

7 Beğeni

İdrar sorunu falan varsa gittin mi doktora? İhmal etmeyin ben öğüt verdim ama sadece öğüt yani uzman falan değilim. Bu konularda babam iyi tavsiye verir bana kahve içme deyince iyi gelmişti. Dene bakalım tabi istiyorsan.

Forumda bu ara çok fazla uyku problemi yaşayan var sanırım bunun için doğal yağlardan yararlanabilirsiniz melisa yağı gibi bazı yağlar gerçekten insanı çok rahatlatıyor ve mayıştırıyo ben ya bileklerime sürerek uyguluyorum ya da buhurdanlık kullanıyorum bence bu daha etkili dün ders çalışırken dikkatimi açsın diye biberiye yağı kullandım onun böyle bi etkisinin olduğunu okumuştum ama o bile beni çok rahatlattı uykumu getirdi.Bir de insan 15 dakika hareketsiz kalırsa vücut kendini otomatik kapatıyo ve uyku modunda geçiliyo bunu da deneyebilirsiniz.

3 Beğeni

Kendi güvensizliğini benim üzerime yıkmayı bırak. Bunları doğrudan yüzüne söyleyip seni kıramayacak kadar çok seviyorum fakat zayıflığından nefret ettiğim anlar oluyor ve bu anlar bana sadece ne kadar kötü bir insan olduğumu hatırlatıyor. Senin güvensizliğin beni sadece kendimden daha da uzaklaştırıyor. O yüzden, sadece bir kereliğine bile olsa, koruyucu değil destekleyici ol. Bırak kendi yolumu bulayım, olur mu?

4 Beğeni

Bu karantina döneminde kendimde fark ettiğim bir sürü şey oldu. Meditasyon yapmaya başladım aslında kendimi sessiz sakin sanarken hiç öyle olmadığımı fark ettim. Sürekli sinirliyim ufak şeylere daha çok sinirleniyormuşum bunu öğrendim ve sinirli olmakta sinirimi bozuyor.
Sonra geçen günlerde instagramda bir psikoloğun yazısını gördüm sinirli olmak aslında insanın katlanamadığı başka duyguları dışa vurmasıymış. Bu duygu her neyse onunla yüzleşmeye hazır değilim sanırım. :confused:

5 Beğeni

İnsanlara genel olarak tahammülümün kalmadığını görüyorum artık. O kadar zalim oldum ki. Içimden bir kalpsiz çıkıyor. Ama suçlu ben miyim, beni bu hale getirmeleri mi? Neyse artık bunun bir önemi kalmadı. Ah Gully Foyle… adamım, neden bu kadar hırçın olduğunu artik daha iyi anlıyorum.

4 Beğeni

Hani dizi izleyince İngilizcemiz gelişiyordu. 50 tane dizi izledim en az, hala yerinde sayıyor grammar yeteneğim. Kazanamayacağım Boğaziçini falan izlettiniz bana bu kadar dizi iyice mal oldum. Lanet olsun size!

6 Beğeni

Duyduğum kadarıyla İngilizce dublaj bir diziyi İngilizce altyazı ile izlemek ve bilmediğin kelimeleri not almak lazımmış. Diziyi izleyip geçince akılda pek bir şey kalmıyor diyorlar. :grin: Yoksa aynı mantıkla anime izleye izleye şimdiye Japonca öğrenmiş olmam gerekirdi. :joy:

5 Beğeni

Animeleri Japonca mı izliyorsunuz? :roll_eyes: :sweat_smile:

3 Beğeni

O nasıl soru öyle :grimacing:

10 Beğeni

Ne bileyim, anime nedir onu da burdan öğrendim. :sweat_smile: :joy:

4 Beğeni

Maji? Watashi kininarimasu! Hontoni ?

Belli oluyor mu? :joy: Türkçe meali: Ciddi misin? Merak ediyorum. Gerçekten mi?

5 Beğeni

Suzuki, Yamaha, Mitsubishi, Subaru

6 Beğeni

Aklıma sevgilisine 10 farklı dilde “Seni seviyorum” diyebilirim diyen gencin Real Madrid’in İlk 11’ini sayması geldi. :joy:

4 Beğeni

Dizi izlemekle gramer filan gelismez. Türk dizisi izle Türkçe gramerin, dil bilgin de gelişmez. Kim akıl verdi bilmiyorum…Diziler ile kelime bilgin artar. Bir de gündelik konuşmaya alışırsın. Yahut tarihi dizilerden ve game of thrones gibi şeylerden eski Ingilizceye alışır kulağın. Ama öyle açıp, oturup 50 dizi izleyim Ingilizcem gelişir diye birşey yok. Hele hele grammer imkansız çünkü gündelik hayattlarında adamlar buna zaten uymuyorlar…

Dilini gelistirmek için dizilere ilave olarak okuma yapman ve konuşman gerekir dostum… Hatta konuşma ve okuma işi izlediklerinden kat kat fazla olmalı.Toefl ve Yds gibi şeyler için bunlar da yetmez…Ders kitaplarindan kural ve metod öğrenmen lazım.

9 Beğeni

Yalnız biriyim, yalnızlığı da severim bundan korkmam da. Etrafımda çok kişi olmaz sınırları fazlaca kuvvetli çizerim. Yanımda sadece üç kişi bıraktım en yakınım dediğim. Ve şimdi 7 yıldan sonra ilk defa yalnız bir doğum günü geçiriyorum. Onlar olmadan, hiç bilmediğim bir yerde tanımadığım kimselerleyim. Bu canımı yakıyor. Boğuluyorum.
Bir gün tekrar bir araya gelebiliriz diye umuyorum. Ama bu da bir hayalden ibaret sanki. İzinleri denk getirebilecegiz de ortak bir yerde buluşabileceğiz de. Düşündükçe yutkunamıyorum.
Yukarıda dedim ama şüphe duyuyorum bundan. Yalnızlığı seven insan tek başımayım diye oturup ağlar mı? Ya da bir daha görebilir miyim onları acaba diye düşününce?
Umarım her şey geçer ve gider.

5 Beğeni

Bazen özel günlerde insan öyle hissedebiliyor. Sonra alışıyor, unutuyor :roll_eyes:. Haftaya aklınıza bile gelmez muhtemelen.

Tercih edilmiş yalnızlığın olumsuz biz kaç yönünden birisi bu.

Geçmişe bağlı kalıp, uzak kalınan arkadaşları özlemek de normal. Malesef muhtemelen tekrar eskisi gibi olamayacaksınız. Yine de bir araya geldiğinizde bir süre için tekrar öyle hissedebilirsiniz.

Evet hüzünlü ama sonuçta bu noktaya gelmenizin sebebi sizin seçimleriniz. Bazı şeyler için bedel ödemek gerekebiliyor.

Nice yıllara :birthday:

7 Beğeni

Kitap okumaya, kitap okumanın ötesinde anlamlar yükleniyor.

2 Beğeni

Finallerimiz bir türlü bitmiyor bitmiyor…Hele ki normalde test yapan hocaların sorduğu klasik sorular bitiriyor beni. Bir de online derslerde ‘bu daha önemli’ dediği halde sınavda daha az önemli olanı sorması ayrı konu. Çok kötü notlar alacağımı düşündüğümden değil ama gün boyunca evde tek başıma saçma sapan bir stres çekmek beni mahvediyor. Kaç zamandır kitap bile okuyamıyorum bu yüzden. Aynı zamanda diş ve göz doktoruna da gitmem gerekiyor. Bu karantina sürecinde çok şeyi aksattım. Toparlanmam lazım da ona da üşeniyorum.

5 Beğeni