Dök İçini Rahatla

@erce

Kafein kes kafein :blush: :coffee:

@dieter Papatya çayı, tavsiye ederim yatmadan iki saat önce.

2 Beğeni

@erce o kadar sinir bozucu ki uykum gelince yatağa girdiğimde bile böyle. En kısa zamanda geçmesi dileğiyle. Kafein keselim @anon6571210 :smile: oysa hiç işe yaramaz bende uykumu kaçırmada. Papatya çayını deneyeyim. Sabaha karşı 3 gibi mi içsem? :joy:

1 Beğeni

Ben yatmadan önce içiyorum ne zaman isterseniz. Sakinlik verdiğini keşfettim ilk içtiğimde. Sonra internete kesin bakıp onaylamışımdır :grin:

1 Beğeni

Yemin ederim deneyeceğim. 5 gün no kafein. Kola da icmeyeceğim …

2 Beğeni

Çok zor değil bence. Gerçi benim için söylemesi kolay. Çay bile içmediğim için.

1 Beğeni

Zor ya… ben gune gozumu acar acmaz kahveye yapisiyorum.

2 Beğeni

Yaklaşık bir 4 aydır idrar yapmada sıkıntı çekiyorum. Sanırım idarar yollarında bir üşüe ya da enfeksiyon var. Bu nedenle 4 aydır çay, kahve, kola, ice tea hiç içmedim. Ben bunların hepsini çok tüketmediğimden bırakmam kolay oldu ama sabahları kahvaltı da kuru kuru gitmiyor çok zorlanıyorum.

Doktora gittiniz mi? Eğer gitmediyseniz bir an önce gidin, zira daha büyük sorunlara yol açabilir. Kolaya falan bir şey demem de, su veya çay tüketmemek gibi bir çözüm bulduysanız yanlış olur.

1 Beğeni

Kahve ve çaylar tam tersi idrara çıkma miktarını arttırır diüretik olarak geçiyo yani idrar yaptırıcı. Bi çok sebebi olabilir idrara çıkamamanın doktora gitmeniz gerekiyo ihmal etmeden.

4 Beğeni

Doktora da gittim. Kum ya da taş düşürüyorsun büyük ihtimalle dedi. Bol bol su içiyorum zaten. Son zamanlarda biraz daha rahatım tam geçmedi işte.

2 Beğeni

Geçmiş olsun. Doktora gittiyseniz gerekiyorsa ilaç tedavisine başlamışsınızdır zaten. Günlük ne kadar su içtiğinize dikkat edin. Mesela 2 litre hedefiniz olsun. Ama gün sonu bugün az su içtim diyerek 4 bardak birden su içerek de kendinizi zorlamayın. Bunun faydası olmadığı gibi vücuda zararı olur. Aralıklarla azar azar, oturarak ve üç yudumda su içmek çok daha faydalı. Sağlıklı günler dilerim. :slight_smile:

3 Beğeni

Allah şifa versin, taş değil ama azda olsa kum düşürdüğümde hayata bakışım değişti.

2 Beğeni

Teşekkürler arkadaşlar. Birkaç hafta daha aynı şekilde sürerse tekrar gideceğim. Hani çok ağrı yok ama psikilojik olarak çok kötü bir durum.

1 Beğeni

Sosyal medyanın; tartışmadan keyif alan, ortaya çıkan fikirler için değil de oluşan kaos ortamı için özellikle tartışmaya açık yorumlar yapan kitlesinin foruma ağırlığını koymuş olmasından rahatsızlık duymaya başladım. Eskicilik yapmak istemiyorum ama artık buraya ayırdığım zamana üzülmeye başladım.

Bırakıp gitmek çok çok kolay tabii ki ve her zaman bir seçenek. Ancak ben bunu da istemiyorum. Bütün sosyal medya mecraları böyle mi olacak artık?

5 Beğeni

Bir süredir güneş doğmadan uyuyamıyorum, ilaç almama rağmen. Üstelik bunun nedeninin korku olduğunu da biliyorum. Ama bu korkuyu neye karşı hissettiğimi bilmiyorum bu yüzden de sorunu çözemiyorum.

Uyanamamaktan mı yoksa salon ile odam arasındaki uzun karanlık koridordan mı? Uyuyunca kabus görmekten mi? Evde benim dışımda herkes uyuyorken huzursuzluğum zirveyi buluyor. Yatağı hemen yanımda olan kardeşim kıpırdanmadan gözlerimi bile kırpamıyorum.

Sanırım problemin en büyük kısmını deprem korkusu oluşturuyor, yine de emin değilim. Birkaç sene önce uykumdan büyük sayılabilecek bir depremle uyandığımda çok kötü sarsılmıştım. Bunu zar zor bir şekilde atlatmışken üstüne şu son Elazığ depremi geldi. Bu konuda bir daha eskisi gibi olabileceğimi de zannetmiyorum zaten.

İçimi dökmek gibi bir amacım yoktu aslında. Ama izlediğim sevimli kedi videoları şu an pek işe yaramıyor.

4 Beğeni

Çok geçmiş olsun. Depremle sizin kadar yakından karşılaşmadığım için sadece tahmin edebilirim. Umarım bunu atlatmanın yolunu bulursunuz.
Belki bu video işe yarar. Biraz fazla güldüğüm videolardan. :smile:
https://www.instagram.com/p/B6l9Wi_HZE6/?igshid=1spgvyyt54p7p

3 Beğeni

Teşekkürler :joy: deprem tek nedeni değildir zannediyorum. Sorunlarımı kendi içimde çözmeye alışkınımdır ama beceremediğim noktada bir psikoloğa giderim artık.

Kedi de inanılmaz tatlı bir şey :heart_eyes:

1 Beğeni

Tekrar bir beş kez izledim. Aşşşırı tatlı. :joy:
Rica ederim. Haklısınız bilinçaltı bu her şeyi dert edinmiş olabilir. Yakın zamanda açığa çıkar da çözersiniz umarım. Güzel rüyalar diliyorumm.:smile:

2 Beğeni

Kahvesiz ve kolasiz 1 gün bitti. Baş ağrısı doluydu ama bitti. Hemen bir etki beklemiyorum uzun süre devam edecgim. Bu arada söyle hesap yaptım.
Günde 2/3 kupa sekersiz sutsuz kahve.
Günde 1/2 adet sekersiz turk kahvesi.
Günde 5/6 bardak, ince belli bardakta cay.
Günde 300 / 400 ml cola zero iciyordum.

Varsa bir diyetisyen dostumuz hayrina kafein miktarini alabiliriz. :thinking:

3 Beğeni

Bende de nescafe ve Cola zero bağımlılığı var. İçerken iyiler hoşlar ama sonra ağızda tad bırakmıyorlar.

1 Beğeni