Dök İçini Rahatla

Çeviriyi ikisinde de @mit yaptı.

4 Beğeni

Bildiğim kadarıyla İthaki çevirileri Monokl yayınlarının çevirisi. @mit yaptı diye biliyorum çevirileri. Birisi eski diğeri yeni diye düşünebilirsiniz ama İthaki düzenleme işlerini sevmiyor. Hakları alınca eski çeviriyi kendi ismiyle basmış bile olabilir. Seri çıktığında ben bütün seriyi Monokl’dan aldım. Daha sonra çıkan Kum kitabı ile birlikte tam takım gibi durdu.

1 Beğeni

Çeviriyi @mit yapmadı arkadaşlar kitaplarının editörü o :slight_smile: @narpal @silence

3 Beğeni

Daha iyiymiş o zaman demek ki. Böyle durumlarda aynı kitabın iki farklı yayınevinden çevirisi varsa İthaki olmaması tercih sebebi oluyor.

4 Beğeni

Bir şey diyeceğim de, Rıhtım’ın beğeni için rozet vermesi saçma değil mi? Beğeni aldığımız için verdiği rozetleri kastetmiyorum. Ama bir kişi günlük 500 beğeni yaptı diye neden rozet veriyor? Yazdığımız gönderilerin yararlı mı yoksa rozet almak için mi beğenildiğini nerden bileceğiz?

4 Beğeni

Sanırım bilemeyeceğiz. Kim bilir belki de gelecekte beğeni butonuna basınca soru çıkar: “Gerçekten beğendiniz diye mi, yoksa rozet almak için mi beğendiniz?” :grin:

3 Beğeni

Ben yararlı olanları beğenmeye çalışıyorum. :blush:

Forumda böyle bir şey olabilir. Bir yorumun altında 2 seçenek olabilir. Biri benim için yararlıydı, ve diğeri ben sadece sevdim.
Nasıl fikir? :grin:

2 Beğeni

Site iyice boş yapmaya başladı. Resmen cevaplamaya değer konu arıyorum.

5 Beğeni

Siteyi terk etmek kesin çözüm. Eğer böyle bir sorunla karşı karşıyaysan tabi.

1 Beğeni

Sevgili @SiskoKarinca, soruna cevap vermeden önce soru eklerini bilerek mi bitişik yazdın merak ediyorum? Azerbaycanlı üyelerimizden biri misin diye kontrol ettim, malum imlâ konusunda sıkıntıları olabiliyor ama bu kadar değil.

Bence Rozet konusuna takmadan önce imlâ konusuna kafa yorman, hem senin hem de mesajlarını okuyan diğer üyeler için daha yararlı olacaktır. Senden ricam, edebiyat ağırlıklı bir forum içerisinde bu konuda daha dikkatli davranman. Şimdilik mesajını düzenleyeceğim ancak bundan sonrakilere daha fazla dikkat etmeni rica ediyorum.

Sorunun cevabına gelirsek; bu bizim özellikle ayarladığımız bir şey değil. Kullandığımız forum altyapısı Discourse. Varsayılan rozetleri hazırlayanlar da kendileri. Özellikle bu tarz kalabalık forumlarda üyelerin aktif olması ve daha çok mesajı okuması adına hazırlanmış bir rozet olarak düşünüyorum. Zaten bu tarzda iki adet rozet var ki bir tanesini iki buçuk yıllık süreç boyunca sadece bir üyemiz kazanmış.

13 Beğeni

Komple kategoriyi sessize alma seçeneği varmış. Animeyi sessize aldım gitti. Artık görmeyeceğim hele şükür. Sıra fantastik şeylerde.

3 Beğeni

O rozet ne merak ettim şimdi?

Bu olabilir.

https://forum.kayiprihtim.com/badges/35/begeni-delisi

2 Beğeni

Rozet konusunda tartışma çıkmasına gerek olmadığını düşünüyorum. Varsın birisi istediği kadar beğeni atsın zaten günlük limiti var ve bana en kötü vereceği rahatsızlık bildirim gelmesi. Birisine yorum yazarken ne kadar rozeti varmış diye bakıp o şekilde de mesaj yazmıyorum.

2 Beğeni

Peki peki. Siteyi normalde terk etmek benim içinde kesin çözüm. Fakat çıkarılması gereken tartışmalar birbirine katılacak konular var. Başka bir tartışmada görüşmek üzere. Seviyorum rıhtımı.:slightly_smiling_face::slightly_smiling_face:

Kimseyi dinleyemiyorum. Dalıp gidiyorum. Maksat bir şeyler söylemiş olmak için konuşuyorum. :(( Bari sussam…
Arkadaşım: Dün çok az uyudum 2 saat falan.
Ben: Hadi yaaa peki kaç saat uyudun?
Arkadaşım: Söyledim ya 2 saat. Full film izledim.
Ben: Nasıl kaldın o kadar ya anca film falan izlemen lazım.
Arkadaşım: …
Ben: … ehe …

9 Beğeni

bazen susuyor insan bazen bağırmak istiyor ama olmuyor …okul gene açılaca k :frowning:

1 Beğeni

Bence açılmaz.

1 Beğeni

Umarım :pensive: <20 karakter>

Sağlık işini bir tarafa bırakırsak uzaktan eğitim sıkmadı mı?

2 Beğeni