İçimi çok rahatlattınız çok teşekkür ederim
En gereksiz ve en sorunlu diş bu yirmilikler zaten 
Rica ederim, sorunsuz atlattım diye güncellerseniz ben de mutlu olurum
Eksiklikleri bir sorun yaratmayacaksa (çene problemleri yaratabiliyor ama her şeyin olma ihitimali zaten var) neden çıkıyorlar anlayamıyorum bende 
Gördüğünüz güzel rüyaları unutmayın, eğer aklınızda kalırsa ertesi gün uyku perileri size yardımcı olabilir devamının gelmesinde. Şimdilik bulduğum çözüm bu, umarım bir gün gerçeğe de taşımanın yollarını buluruz 
Tekrar çok teşekkür ederim. Yorumunuzdan sonra daha bir ferahladım. Tabii yazarım 
Aaa, işte bunu hiç duymamıştım. Hemen not edeceğim günlüğüme. Bu sayede belki rüyama devam edebilirim. Çok güzel olurdu hehe.
Siz bir deneme yapın, ne olacağı belli olmaz hayatta 
Hayat; gülünecek, kahkaha atılacak derecede anlamsız, nedensiz, amaçsız; etrafımızdaki insanlara duyduğumuz sevgi ve inançlara sığınmak bile aslında anlamsızlığa bir anlam yüklemeye çalışmak, bencillikten öte bir şey değil. Kendim de dahil tüm insanlıktan, insana ait olan her şeyden nefret ediyorum. Özellikle en fazla kendimden nefret ediyorum: Tüm bu düşüncelerime rağmen yine de insanlara değer veriyor, vermesem bile değer veriyormuş, fikirlerini önemsiyormuş gibi davranıp sahte tebessümlere sığınıyorum. İyilik görmekten, iyilik yapmaktan bile delicesine nefret ediyorum. Çünkü biliyorum, her iyilik, karşılık beklemeden yapılsa bile karşılık bekler.
Aşkı-memnu’yu Azerbaycanca dublajla yayımlayacaklarmış. Bir bu kalmıştı, onu da yaptılar. Canım sıkılınca izler gülerim. Ezel’i de çevirmiştiler, her gördüğümde gülüyordum.
Merak ettim Azerbaycanlılar Türkiye Türkçesi anlayamıyor mu?
Aslında normal bir şey sadece biz alışık değiliz diye bize komik geliyor. 
Bir kaç sene önce yabancı dilde diziler, filmlerin televizyonda izletilmesi yasaklandı. Muhakak Azərbaycanca çeviriyle yayınlanmalılar. Ama insanların herhalde yüzde 95-i çok iyi anlıyordur Türkiye Türkçesini.
Çoğu anlıyor da izin yok, yani eskiden yayınlanırdı dublajsız, keşke öyle kalsaydı, böyle olunca insan gülme krizine giriyor.
Bizde çeviri ve dublaj çok sıkıntılı. Bir filmin dublajıyla 2-3 kişi uğraşıyor, yani ekrana bakmazsanız kim konuşuyor anlamazsınız. 13 yaşında biriyle 20 yaşındakini aynı kişi seslendiriyor. Bir kere Harry Potter’ı Azerbaycanca izledim romantik film izliyormuş hissi uyandırıyor. Kitap çevirisine gelince çeviri insanı kitaptan soğutur, anlaşılması güç karmakarışık cümleler görünce kitabı bırakasım gelirdi hep. Öyle-böyle en son ne zaman Azerbaycanca kitap okudum, film izledim hatırlamıyorum.
@Akahige
@alper
Bir belgesel vardı muhtemelen alper hatırlar. Sovyetler dönemi, Romanya…
Yasak olduğu için Holywood filmleri kaçak olarak ülkeye sokuluyor. Bütün filmleri bir kaçakçı ofisinde yanılmıyorsam Anastasia adında bir kadına tercüme ettiriyor. Filmlerde erkek, kadın, çocuk fark etmeden hep aynı ses tonu ile aynı kadın seslendiriyor. Hatta edilen küfür ne olursa olsun tüm küfürleri " S… Git" olarak çevirirmiş. Röportajda anılarını anlatan insanlar onun o küfür edişini hiç unutamamışlar. Bu kaçakçılık ve dublaj olayını anlatan çok güzel bir belgeseldi ama adını hatırlayamadım.
Ben bilemedim, film, belgesel vs. çok nadiren bir şeyler izlediğim için muhtemelen bunu kaçırmışımdır.
Bu arada Aşkı Memnu yine çok kötü değil ama Ezel’e dublaj yapmak aşırı saçma. Tuncel Kurtiz’in ve Haluk Bilginer’in üstüne dublaj yapmak çok büyük bir yanlış bence.
Ben tvde görsem kanal değiştiriyorum hemen, yapmacık çıkıyor sesleri.
Azerbaycan Türkçesi ile şiir dinlemeyi ben çok severim. Farsça ve Azerbaycan Türkçesi gibi eski Türkçe şiir dili gibi geliyor bana
Ayrıca meyxana atışmalarınıda seviyorum, eskileri efsane olarak anlatıyorlar ama videoları olmadığı için bilmiyorum. Perviz ve Reşad favorilerim.
İşini yapabilen birileri olunca sorun yok, güzel bir şeyler bulmak mümkün ama tvde pek sanmıyorum. Ama film dublajı sahiden başarısız.
Bir de yeni olan çoğu şey berbat. Edebi değeri büyük olan bir eseri kendilerince “beyaz perdeye” taşımışlar. Dizi çekmişler, fragmanı izledim, izlenecek gibi değil, yani insan neden edebi bir esere öyle bir dizi çeker ki?
“çeker ki?” kullanmak daha uygun 
Anlıyorlar.
Azerbaycanlılar türk filmlerini ve dizilerini türkçe izliyor. Ama yine de bazı diziler Azerbaycanca dublajla yayımlanıyor.
Evet, çok berbat oluyor.