Dök İçini Rahatla

:rofl::rofl::rofl::rofl: İlk cümleyi okuyunca Allah Allah dedim sonrası epey güldürdü. Yalan yok bir çocuğum olmadan önce çooook nadir de olsa güzel müziklere denk gelip Shazamlıyordum; Allah affetsin. :grimacing:

4 Beğeni

Valla ben de bir ara bu ubermensch kardeşlerimizi takip edip misilleme olarak mahallelerinde the sins of thy beloved falan bangırdatmayı hayal ederdim. Sonra çok şükür aklımı başıma devşirdim, ben kim bu üstün ırka meydan okumak kim? Adamlar beni kilometrelerce öteden feromonlarıyla bayıltırdı hocam net.

5 Beğeni

Savaş suçu kadar ağır bir suç benim gözümde…
Muhabbet kuşum sırf bu nedenden dolayı geceleri kucağımda uyuyor.

4 Beğeni

Her geçişlerinde ata ata komşumda mandal cephanesi de bitti, polis de tınlamıyor çözüm yok sanırım :no_mouth:

1 Beğeni

Hepimiz sövsek de, gizli günahımızdır bu olay.

Hocam bence biraz yetersiz konuştunuz. Tamam, kıskançlığınızı anlayabiliyorum fakat hak ettikleri kadar yüceltilemediği kanısındayım. Tabii kelimeler kifayetsiz. Sizi de mazur görüyorum bu seferlik.

Çok iyi seçim. Biri arkamdan son ses bunu açarak gelse ruhumu teslim ederdim.

3 Beğeni

Hocam kelimelere olan acınası hakimiyetime veriniz. Ama bu durumu telafi etmek için Steven Erikson reyizi alıntılayabilirim, insanı hakkıyla övmek nedir yine en iyi o bilir hiç süphesiz:

Lithe was her smile, warm her midnight hair, supple of tongue her every curvaceus utterance, Purse Snippet was desired by a thousand governors and ten thousand nobles. She had been offered palaces, islands in artificial lakes, entire cities. She had been offered a hundred slaves each trained in the arts of love, to serve her pleasure until age and jealous gods took pleasure away. Lavished with jewels enough to adorn a hundred selfish queens in their dark tombs. Sculptors struggled to render her likeness in marble and bronze, and then committed suicide. Poets fell so far inside their poems of adoration and worship they forgot to eat and died at their garrets. Great warleaders tripped and impaled themselves on their own swords in pursuit of her. Priests forswore drink and children. Married men surrendered all caution in their secret escapades. Married women delighted in exposing and then murdering their husbands with ridicule and savage exposes.

1 Beğeni

Övgüleri okumam bittiğinde Sabri Bey gibi “Allaaaah” deyip zıpladım hocam, Allah affetsin.

2 Beğeni

Gerçek Sabri bey Allah deyip ziplamaz. Bu durumu görse, “şimdi tutarım zaptı haaaa” diye balkona firlardi…

image

1 Beğeni

Gerçek Sabri Bey durumun ruhuna uymuyor maalesef. Tam yükselip cezbeye girecekken zabıt tutmak tüm enerjiyi söndürürdü. Benim Havada Duran Sabri Bey gibi enerji patlamasına ihtiyacım var. :slight_smile:

İstanbul’da yaşarken evin karşısında tekel vardı. O kadar çok alışmıştım ki bazen “Yahu, hiç yeni şarkı çıkmamış. Piyasa kısır döngüye girmiş.” derdim. Bir dönem pop camiasını buradan takip ettiğim doğrudur. Hatta gelmediklerinde tedirgin oluyordum. Her gün o şişelerin kasasına toslayanlar, gecenin üçünde arabesk müzikle beni benden alanlar, cıstak müzikleriyle sessizliğime eğlence katanlar… Aleyna Tilki’yi bunlardan öğrendim ben. Gece oldu mu perdeleri aralayıp sokağa bakardım. O sen olsan bari, kafamın içinde çınlardı.

Çok şükür bu günler geride kaldı.

4 Beğeni

Aklıma şu resim geldi nedense

Adsız

4 Beğeni

Bu açıdan daha kötü olmayacağına eminim. Hayat ve hayatın kendi iradesi olarak bakarsak çok mümkün.

Benim köye falan taşınmam lazım kurtulmam için :grin: Bulunduğum ilçede çok fazla medeniyetsiz insan var. Motosikletle de müzik açanlar var sürekli artıyor sayıları mitoz bölünmeyle ürüyorlar sanırım.
Bir konu daha var çok sinir olduğum ;kaldırıma parkedenler, engelli rampasına parkedenler. Her şehirde vardır muhakkak ama sanki bizim burada çok fazla var bu gidişle uçmayı falan öğrenmemiz gerekecek.

4 Beğeni

Edebiyat forumunda kitap alan aldığı kitabı açıklamak zorunda kalıyor, standardın üzerinde kitap okuyana öcü gibi bakıldığı için baskıya dayanamayıp üyeliğini sonlandırıyor, iyi yorum yapsan bir grubun hoşuna gitmiyor, eleştirsen "vay sen uzman mısın?"cılar dadanıyor. Kısacası kibar kibar kendini ifade eden insanlara her yerde zulüm aynı. Çirkeflik, saldırganlık, haddini bilmezlik, nefretin türlüsü her an her yerde ya hani dışarıda, heh işte onun edebi haline de burada bir şekilde birileri maruz kalıyor. Buna biraz da susa susa kibar insanların sebep olduğunu düşünüyorum. Artık o kadar sıkıldım ki bu hadsizlikleri hayatın her alanında görmekten “Hoşt ulan!” diye bağırasım var en ufak bir meselede.

21 Beğeni

Uykuya zor dalıyorum. Yedi sülalesine tükürdüğüm müzik çalarak evin önünden geçerse bütün gece uyuyamıyorum.

3 Beğeni

Görmezden gelip yok saymak lazım. Ben bu davranışın altında biraz kendilerinin yapamamışlıklarının öfkesini görüyorum biraz da.

4 Beğeni

Kitap okumanın benim yaşantımdaki yerini hem zevk hem ihtiyaç olarak tanımlayabilirim. Öyle ya da böyle çevremde sayıları çok az olsa da kitap okumaktan ve sanattan feyz alan insanlar oluyor. Bu insanlardan biriyle ciddi tartışmalar sonrasında hayatınızdan temelli çıktığında, son zamanlarda okuduğu kitap ya da o kitabın yazarı veya onun favori sanatçıları ve yazarları gibi onu hatırlatan yazar ve kitapları görünce depolanan tatsız anılar aklımda dolaşıma giriyor ve korkudan sütten kesilen inek gibi okumaktan kesilmeme sebep oluyor. Bu durum birkaç günde geçmiyor. Neyse yazarken rahatladım biraz. Ah yok mu o anılar, çağrışımlar.

3 Beğeni

Geceden bugüne çok yanlış uyudum. Bugün de geceden kalanlara çok yanlış uyandım. Yoksa insan çamaşır yıkarken boşu boşuna fırtınada kalmaz.

Ruhumuzu da yıkasak temizlense içimizin lekesi
Ruha dolanmış bir ilmek sanki çamaşır ipi
Estikçe rüzgar sallanıp durur canımın içi
Toplayıp kaldırsan da her yer olmuş mandal izi

Başlar yağmur ipte ne var umursamaz
Düşer damlalar ruh zaten ıslak anlamaz
Eser rüzgar ilmek darlasa da boğazlamaz
Çakar şimşek yürek ıslak artık harlanmaz

Mis gibi koktu delirmişliğim…

10 Beğeni

Sapasağlam ayakkabılarımı çaldırdım. Üstelik kapının önünde, apartmanın girişinde polis olan bir sitenin içinde gerçekleşti olay. Normalde kapının önüne ayakkabı koymayan biriyim bir de, șu işin saçmalığına bak arkadaş. Üç yıl önce Etimesgut’ta otururken de iki dakikalığına dışarıda bıraktığım ayakkabıları çaldırmıștım, iki etti. Kargoculardan şüpheleniyorum, size de bir tavsiye olsun kargoculara dikkat edin. O kadar da para verdim, çok koydu açıkçası.

2 Beğeni

Yıllar önceydi, apartmanımıza kalaycılar geldi. Komşularımızdan biri çeyizlik olan bakır çatal kaşıklarını kalaylatmak istemiş ve kendilerini apartmanın içine davet etmişlerdi. Ve o gün komşumuz kap kacak kalaylatırken kendisi bütün dairelerin kapısını çalıp gönüllü reklam da yapmıştı iyi niyetiyle. Ama işin aslı kalaycılar gittikten sonra ortaya çıktı. Kapı önlerine bırakılan tüm yeni ayakkabılar kaybolmuştu, yöneticimiz dahil.
Anlattığınızdan sonra bu anı canlandı belleğimde

2 Beğeni