Dök İçini Rahatla

Bu ara forum hiç kesmiyor beni. Başlıklar , konular, haberler, hikayeler çok sığ geliyor. Demek ki sorun bende :smiley:

8 Beğeni

Hadi. Kalk ayağa. Düştün. Biliyorum, haksızlıklar oldu. Biliyorum hiçbir zaman hakettiğin değeri göremedin insanlardan.

Peki, peki şimdi durmanın ne manası var. Sürekli demiyormuydun, hayat zor anların , kötü zamanların içindeki ufak mutlu anlardan ibaret diye.

Hergün gülemezsin.

İyi olmak doğru olmak sen tek hayat gayen. Aklına vicdanına uymayan herşeye karşı, haksızlığa karşı durmak ruhunun tek yakıtı.

Ama gördün işte, sen iyi olunca dünya sana iyi olmuyor. Sen dün tüm suyunla yerdeki çiçekleri suladın, kuruyan ağaca su verdin. Bugün susuz kaldın. Kuruyor dilin dudağın, yanıyorsun. Ama bak yağmur yağmıyor işte. Dün ki çiçeklerin hatrına iyilik yapmıyor sana bulutlar, ağaçların susuzluğunu giderdin diye gökyüzü rahmetini vermiyor sana.

Bak 5 gün önce hayatın yarısını bitirdin, hastasın, şeker hastasısın, çok uzun yaşayamacaksın belkide. 35 yıl geçirdin, 35 yıl daha yok ilerde. Birgün hiç beklemediğin yerde bitecek hayat, gözlerin kararırken henüz değil diyeceksin, henüz değil.

6 yaşında babasız kaldın. Ufacık çocukken açlık yokluk gördün, sonra boyundan büyük işlerde çalıştın. Okulda yırtık spor ayakkabını görmesinler diye beden derslerinden kaçardın hatırlar mısın? Yokluktan utanırdın, nerden bilecektin çocuk aklınla yoksulluktan utanılmayacağını.

Bak büyüdün, kocaman adam oldun, çok güzel okullarda okudun, çok güzel paralar kazandın.

İyi niyetli olmaktan , affetmekten de utanılacak birşey yok. Sen affettin diye utanma, sorgulama kendini. Sadece şunu o kalın kafana sok , sen affettin diye iyi olmayacak karşındaki , sen iyi davrandın diye sana iyi davranmayacak. Sen yine sula o çiçekleri, ama yağmuru umut etme.

Dünya dönerken hep böyle oldu, hep böyle olacak…

4 Beğeni

Tür fark etmeksizin her dizide en az bir bölümün adı Memento Mori veya Carpe Diem koyuluyor. Vallahi bıkkınlık geldi dizilerde sürekli Latince ölüm temalı bölüm isimlerinden.

1 Beğeni

Quidquid latine dictum sit, altum sonatur hocam.

2 Beğeni

“Eski dostum” ile “kadim dostum” arasındaki aslında olmayan fark gibi. :slight_smile:

1 Beğeni

Yaklaşık bir saat sonra direksiyon sınavına gireceğim . Normalde aşırı sakin biriyimdir ama ilk kez böyle heyecanlandım. Kalırsam kötü olur çünkü üniversitelerin açılmasına az kaldı. Bir yandan daha fazla para vermek istemiyorum. Direksiyon hocam aşırı kaba birisi ve komisyon üyeleri nasıldırlar bilmiyorum. Yapmam gereken her şey aklımda ama ya yeni bir durum ortaya çıkarsa ya da yapmam gerekenleri unutursam kalırım. En ufak hatadan bile bırakıyorlar. İnsanlar geçeceğimden emin ama ilk kez bu kadar gergin hissediyorum

6 Beğeni

Bunca saat geçti, nasıl sınavı verebildiniz mi?

3 Beğeni

Bu hayata ne için geldik sorusu kafamı kurcalayıp duruyor. Hayat bir sınav mı yoksa değil mi? Hayat sınavsa kendinden daha çok ödün verip daha çok güzellikler yapmalı. Ya peki değilse? O zamanda hayatın tadını çıkartmak lazım, elden geldiğince. Çok sorular sorulmuş ve tartışılmış bir konu belki ama anlamak istiyorum. Hep bir şeyleri kaçırıyormuşum gibi hissediyorum. Bir cevabı varmış ama ben bilmiyormuşum da başkaları bir şekilde biliyormuş gibi. Bir acayip durum.

6 Beğeni

Maalesef. İşim ikinci sınava kaldı.

2 Beğeni

Sıkmayın canınızı, imkanınız varsa bol bol pratik yapın.

1 Beğeni

YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Umarım herkes istediği yere girmiştir. :slight_smile:

7 Beğeni

Giremedim. :frowning_face_with_open_mouth: Mezuna kalacağım.

11 Beğeni

Seneye istediğiniz yeri kazanacağınıza inanıyorum. Moralinizi hiç bozmayın. 1 Sene daha çalışmak sizi daha da güçlü kılacaktır. Daha önce girdiniz mi bilmiyorum ama artık sınav tecrübeniz de var.

6 Beğeni

Neredeyse nokta atışıyla istediğim üniversiteyi tutturdum bu sene. Üstelik en yakın arkadaşımla İzmir’i kazandık. Yalnız olacağımı düşünmek tedirgin ediyordu ama bu konuda biraz rahatladım. :sweat_smile:

13 Beğeni

O zaman hayırlı olsuuunnn. Çok tebrik ederim, kutlamalar başlasın. :smiley:

5 Beğeni

Tebrikler @mephisto hocam, hayırlı uğurlu olsun. Umarım gönlünüzce olur.

-Maziye dalan dayı mode on-

Ben de vaktiyle puanımı babamın gitmemi istediği okul/bölümü kazanamayıp kendi istediğim okul/bölümü kazanacak şekilde ayarlamıştım, Allah affetsin. Arada 3-5 puan falan vardı, en büyük başarılarımdan sayarım onu hala. :roll_eyes:

-Maziye dalan dayı mode off-

Bu yıl istediği sonucu alamayan arkadaşlara da geçmiş olsun, sabır diliyorum hocamlar. Hayal kırıklığı + 1 yıl daha uzun bir maraton koşacak olmak hafif bir yük değil; ama o ateşten ve gölgeden sağ çıkabilirseniz, eminim bu işten daha güçlü bir insan olarak ayrılabilirsiniz.

11 Beğeni

:smiley: Ben de tam istediğim yeri kazandım, ilk tercihim. Kazanan herkese hayırlı uğurlu olsun. Umarım her şey istediğiniz gibi olur. :slight_smile:

3 Beğeni

@dieter @nefarrias_bredd çok teşekkür ederim. :star_struck:

2 Beğeni

Bir insan neden gecenin bu saatlerinde arabayla son ses müzik açıp sokaklarda gezer? Bu davranışı gerçekten anlayamıyorum. Bana kalırsa günün her saati için anlamsız bir davranış. Bu kadar düşüncesizce, bencilce bir hareketi yaparken akıllarından ne geçiyor? Empati kurma özellikleri %0 sanırım. Sabahın köründe işe gidecek insanlar var, binbir zahmetle uyutulmuş bebekler-çocuklar var, belki o yüksek sesten uykularında korkup panik olacak insanlar var; bu kadar gerizekalıca bir hareketi yapabilecek seviyede insanlarla aynı dünyada yaşamak can sıkıcı.

14 Beğeni

Yanlış düşünüyorsunuz. Fikrinizi tekrardan gözden geçirmenizi öneririm.

Hiç etkilenmediniz mi yüksek basslı sesle geçildiğinde? Türkçe poptan bir şarkının yahut herhangi bir yabancı müziğin sokağı inletmesi ve volume’ü yükselten arkadaş size de fazlasıyla etkileyici gelmedi mi?

Şahsen ben erkek halimle bitiyorum. Özellikle gece 3-4 sıraları. Şiirler diziyorum arkalarından. Kim bilir hanımlarımız için durum ne kadar vahim. Birkaç gün platonik kalıyor olmalılar. Düşünsenize şu zor şartları: Yahu adam remixli şarkıyı atmış arabasına, köklemiş sesi, Tuğçe Kandemir yırtıyor kendini; etkilenmeyen kendine bir zahmet kadın, erkek, insan müsveddesi demesin. Kandırmayın kendinizi. Bitiyorsunuz.

Bir de bu çapkın arkadaşlar aynı sokağı 2-3 kez turlamayı da ihmal etmez, öteki şarkılara da onunla beraber eşlik etmiş olursunuz. Hal böyle olunca evdeki eşler kaçmasın diye kapı bacayı kitler olmuş beylerimiz. Az önce aldım duyumu. Gerçek bir haber. Düşünsenize: Adam gecenin bir yarısı, bangır bangır sokağınızdan geçiyor. Henry Cavill’in bir üst versiyonu gibi bir şey. Cinsiyet ayırmadan, etkilenen tüm kadın ve erkeklere hak veriyorum.

Bir yasa önerisi sunacağım, umarım faşistlikle suçlamazsınız: Bu aşırı fevkalade etkileyici insanları sınır dışı edelim, böylece gecelerimiz o şarkıların eksikliğinde oldukça huzursuz olacak olsa da, insanların eşlerini yitirme korkusunun önüne geçmiş oluruz.

Bence bu öneri üzerine bir müddet düşünülsün. Devlet büyüklerimize de iletilmesini isterim.

16 Beğeni