Dök İçini Rahatla

Bu hayatta, en önemli şey sevgidir kardeslerim. Sevgi yoksa da içkidir! İkisi de adamı sarhoş eder. Şimdi bir şişe daha getirin.

Oray Bey serisi en verim aldığımız şeylerin başında geliyor şu sıralar. Büyük nimet.

İki ilginç haber ve sert söylemler doğrudan bağlantı kurulamaz çok ama.

1 Beğeni

Hiçbir yere, sosyal medyaya falan uğrayasım giresim yok.
Sevmiyorum hiçbirini.

Yaş oldu 40. Hala yazıyorum ufak tefek ama kendi kendime. Her şey yarım. Arkadaşlarım yarım. Ailem yarım. Kitaplarım yarım. Yazdıklarım yarım. Bi oyun projem var, o yarım bile değil.

Geri kalan her şey ama her şey yarım.

Ağız dolusu sövesim var…kendime.

7 Beğeni

Foruma bu noktadan giriş yaparak yarım kalmadınız. Çoğu şey bizde de aynı… Umarım bazılarını tamamlarsınız. Keyifli forumlar…:vulcan_salute:

1 Beğeni

Son zamanlarda okumaya ciddi bir ara verdigimi düşünüyorum.Normalde kitap okumasam bile sürekli bir şeyler okurum .Haber,makale,ilginç yazılar,forum yorumları,manga,çizgi roman yada çeşitli incelemeler .Çok nadir sadece forumda yada gündemde ne var diye okuyorum.Kendimde o şevki bulamıyorum.

3 Beğeni

Foruma girişim de aslında yeni değil. :slight_smile: Yarım kalmış bi hevesin devamı. Bundan 10 küsür sene önce, şimdi mail adresini hatırlamadığım bir kullanıcı ismiyle üye olup seçkiye de bir öykü göndermiş, ufak tefek şeyler paylaşmıştım. Bakalım devamı gelecek mi? :slight_smile:

1 Beğeni

Ne diyelim bol şans… Şu dönemde size özgü bir durum değil gerçekten ama…

2 Beğeni

Hiçbir şey yapasım yok. İlgi alanlarımdan sıkılmaya başladım. Geçen gün kalabalık bir meydanda oturup 5 saat geleni geçeni izledim. “Kafayı kırdım herhalde” dedim. Hele kitap hiç okumuyorum. Düzenli yaptığım tek şey spor o da iş gibi oldu. Çevremden falan çok soğudum. Olumsuz olmayı da hiç sevmem ya. Nasıl çıkacağım bu bataktan bilmiyorum. Şu barbie yi sinemada izlersem her şey düzelecek gibi hissediyorum. :sweat_smile:

9 Beğeni

Dün 35 saat uykusuz kaldıktan sonra uyumuştum. Şu an ise yine uykum yok. Oturup Behzat Ç videoları izliyorum yine rastgele. Yapılacak en iyi aktivite de budur zaten şikayet etmiyoruz ok.

Hastalığım olmasa ve ilaç kullanmasam bayılana kadar Behzat Ç eşliğinde içmek isterdim şu an. Evdekiler de kızmasa iki paket de sigara. Belki hastalığa rağmen yaparım bir gün bunu. Ha sonu kötü olur günler boyu tuvaletten çıkamayız falan ama… değer ya.

1 Beğeni

Merhaba arkadaşlar. Galiba doktora tezimin araştırma aşamasında sorun yaşıyorum. Pek geniş bir çevrem yok. Tezimin araştırmasının ilk aşaması olan çevrim içi anket aşamasını hızlı ilerletemiyorum. Zaten mesaiyle birlikte çok zorlanıyorum. Belki siz ankete katılımcı olmak istersiniz diye sizinle durumu paylaşmak istedim. Aşağıda anketin linki var. Orta uzunlukta ve kişisel bilgi istenmiyor. Destek olmanız mümkün mü? Oldukça geniş bir kitleye yaymam lazım. Çevrenizle de paylaşsanız süper olur.

Ankete katılarak bilimsel çalışmaya katkı sunabilirsiniz: https://forms.gle/xjYWvyUvYfr5wgtRA

Şimdiden teşekkür ederim.

10 Beğeni

Merhaba anketi doldurdum mailimi bıraktım. Sosyoloji bilimine tuz tanesi kadar katkımız olsun.

3 Beğeni

Okuma eylemi eskisi gibi zevk vermiyor. Hatta zaman kaybı, sıkıcı ve rahatsız edici bulmaya başladım. Benimki geçici bir dönem mi emin değilim. Ama insanın sevdiği tek aktivitesini artık sevemiyor olduğu gerçeğiyle yüzleşmesi korkunç.

Bu “şey” içimde güzel ne varsa öldürdü. Güldüğümden bile bir şey anlayamıyorum. Yürüyen cesete döndüm, iyi ve yararlı tüm hislerim öldü, ama tuhaf şekilde hala yoğun şekilde acı, korku, yalnızlık gibi şeyleri hissedebiliyorum. Aslında hiç olmadığım kadar "canlı"yım. Bazı şeyleri o kadar kuvvetli hissediyorum ki. Tam da bu sebeple her zerrem yaşamaktan ve bu dünyadan tiksiniyor. Ama özlemini duyduğum hiçbir şeyi hissedemiyorum, unuttum çoktan onları hissetmeyi.

“Yumuşak da derken yani…”

4 Beğeni

Yine sonucunu beklediğim bir şeyler kötü gitti ama sorun yok elimden geleni yapmaya devam edeceğim. Bana her açıdan yardım edeceğini düşündüğüm ve yürümekten hoşlandığım bir yol, kapı kapandı. Başka yollar başka kapılar aramaya devam edeceğim elbette. Pes etmenin yanından bile geçmeye hazır değilim :grin:

2 Beğeni

Sonu çok güzel olacak bir şeyler peşindeyim ama bazen yapmam gerekenlerin beni aştığına inandırdığım anlar oluyor kendimi. Yine kendi potansiyelimizin karşısındaki en büyük düşman biz oluyoruz.

4 Beğeni

Samuel Beckett’e atfedilen bir söz vardır muhtemelen biliyorsunuzdur. Ama yeri geldiği için söylemek istiyorum; "Hep denedin, hep yenildin. Olsun. Gene dene, gene yenil. Daha iyi yenil.

2 Beğeni

Hayattan edindiğim tecrübeler:

Her şey kötü gittiğinde, hep benim mi başıma gelecek bu lanet şeyler dediğinizde, yok artık bu nasıl bir dünya/kader vs dediğinizde kendi yaşamınızı başkasıyla kıyaslamayın.

Herkesin yolu ayrıdır ve herkesin ayağına batan taşlar farklıdır. (Tamam bazısında çok az taş olabilir!)

Bekleyin, mutlaka geçiyor ama her seferinde artık işler iyi gitse bile yorulmuş, neşesiz biri olarak kalıyorsunuz geride. Kitaplar/şiir bile kurtaramıyor sizi, ama siz yine de okumaya devam edin.

5 Beğeni

Muhtemelen duymuşumdur biraz tanıdık geldi ama duymamış da olabilirim, hatırlayamadım şu an. Demek istediğim çok güzel bir sözmüş böyle durumlarda kendime bunu hatırlatacağım :smile:

2 Beğeni

Güzel yorum. Katılıyorum

1 Beğeni