Psikoterapi düşündünüz mü? Psikanalitik çalışan bir terapistle görüşme ayarlamanızı tavsiye ederim. Fizyolojik sebepler bulunamayan ve bedende görülen semptomları psikosomatik semptomlar olarak adlandırıyorlar, zihindeki bedenden çıkıyor. Buna yönelik bir sürece girmeniz sizin için iyi olabilir.
Düşündüm ancak bana iyi gelir mi emin değilim. Zaten ona ayıracak bütçem de yok.(Devlet hastanelerinde psikoterapi yapmıyorlar, daha önce GATA ve Hacettepe’de yatmıştım sadece yatış bölümünde birkaç seans yapmışlardı ama ayaklı tedavide yok, yatışa da öyle kolayca almıyorlar artık.)
Büyük ihtimal dediğiniz gibi. Ama ne yazık ki devlet hastanelerinde öyle detaylı ilgilenmiyorlar. Tavsiyeniz için sağ olun.
Geçmiş olsun arkadaş. Bu satırları okuduktan sonra görmezden gelemezdim yazdıklarınızı. Ama söyleyeceklerimin de bir faydası olmayacağını biliyorum. Çünkü benzer cümleleri kulaklarınızın defalarca duyduğunu tahmin edebiliyorum. Yaşınız kaç bilmiyorum ama sabır ve metanetten başka bir söz bulamıyorum. Yaşayacağınız güzel günleri düşünün ve biraz daha sabır edin. Tekrar geçmiş olsun.
Çok teşekkür ederim, zaten geçen yazdığımda da destek olmuştunuz.^^
_
Bu arada ürodinami’den çıktım, ekşi’de internette yazanlardan o kadar çok kormuştum ki 10/10 bir acı beklemiş ve çok strese girmiştim aylar boyu. Ben nedense en fazla 5/10’luk bir acı hissettim ve anlatılanlar kadar sıkıntılı bulmadım işlemi. Yani hem önden hem arkadan hortum takıyorlar çok sıkıntılı tabii ama yani gözümde büyütmüşüm biraz. Tek sorun, sonda takılıyken işeyemedim. O da psikolojikmiş ve internette konuştuğum biri daha aynı durumu yaşamış.
Neyse, bunu da böylece atlatmış olduk.
Not: Bu arada işlemi yapan görevli paso Ahmet Kaya açtı işlemi yaparken, tuhaf bir ortam oluştu. ![]()
Şöyle bir link paylaşayım sizinle. Karar verirseniz tavsiyem psikodinamik/psikanalitik çalışan birisi olur. Farklı bir durumda da Şema olabilir.
Çok sağ olun. Üniversite öğrencisi değilim yalnız, eğer bunlar sadece üniversitelilere bakıyorlarsa. Eğer bu sene bir bölüme girersem bu mesaja dönüp bakacağım. Çok makbule geçti.
Reşit iseniz bence ulaşmayı deneyebilirsiniz.
26 yaşındayım. Bir denemekten zarar gelmez harbiden.
Evet evet, o halde bence iletişim kurmanızda fayda var. Durumunuzu anlatırsınız.
Bu ülkede sakin kalabilmek için ne kadar bir avuç sakinleştirici içsem de insanı çileden çıkartacak birileri köşede bekliyor sanırım. Bu ev sahiplerinin vicdansızlığı yüzünden ağızlarını burunlarını kırasım geliyor.
İnsanlar bavul diye canlarını alıp bütün hayatlarını yıkıntılar altında bırakıp geliyorlar. Devlet iki gram kira yardımı veriyordu o da bitiyor. Zaten perişan haldeler bir de ev sahibi emlakçıyı yollayıp ikamet eden adama yeni sözleşme yapacağız, yüzde 25 kalktı, tekrar komisyon vereceksiniz de insanlar perişan olsunlar. Zaten çaresiz haldeki insanları bir de salak yerine koyup daha da çaresizleştirmek hangi vicdana sığar? Evde oturan insan her sene emlakçı komisyonu mu öder? İyice sahipsiz sandılar herhalde.
Bu devirde avukat olmak lazım gerçekten. Çaresiz insanlar maddi zorluklar yüzünden avukata da gidemeyince bu edepsiz, haysiyetsiz, ciğeri beş para etmeyen insanlar yüzünden helak oluyor. O kadar öfkeli ve sinirliyim ki ben de bensem o ev sahibinin içinden geçeceğim. Depremzede ve yaşını almış insanları biz n’apacağız diye yataklara düşürüp hasta eden insana bir gram acırsam ne olayım.
Tekrar komisyon neymiş ya bu ülkede emlakçı taksici gibi meslekler kontrol edilemiyorsa bitirilmeli.
İnsanları salak sanıyorlar sanırım. Emlakçılar da iyice Ali kıran baş kesen oldular. Özellikle İzmir’de gördüğüm kadar ilginç insan ben başka yerde görmedim. Ev sahipleri çok acayip, emlakçılar daha acayip. Senelerce İstanbul’da yaşadım, her türden manyakla karşılaştım ama hepsi en azından düstur bilirdi. Buradaki mal sahipleri hak hukuk filan bilmiyor. Kombi bozuluyor. 15 senelik kombi eskimiş, bir kez bakım yaptırmamış bana ne diyor adam.
Adamın çöpünü ben tamir ettiriyorum ama giderken sökerim arkadaş. Demirbaş ve zamana bağlı eskime kiracıyı ilgilendirmez mesela ama gel de anlat. Adam bana ne deyip kapatıyor.
Benim de evim var, ben de ev sahibiyim. Arızası oldu mu yaptırıyorum. İnsan bu ülkede katil olur. Ben artık cinnet geçirip birini doğrayanları yadırgamıyorum. Bence bunlar huzur suçu. Birkaç tanesinin insanın yaşam kalitesini düşürmek, huzursuzluk vermek ve mobing uygulamaktan hapse girmesi gerekiyor.
Ben de kiracıyım okul, meslek, özel hayat için 3 şehirde yaşadım izmir, istanbul, ankara. Kiracı cephesinde değişen bişey yok ![]()
Bu kadar ah alıp sonra da bunlar başımıza neden geliyor düşündüklerinde umarım hakkını yedikleri insanlar akıllarına gelir. Ne yaşatıyorlarsa onu yaşasınlar.
Bu ülke artık Bangladeş’te ki pis bir çiftliğe dönüşmüştür. Denizin ortasında beş metre karelik bir kara parçasının üstünde yaşasaydım, yaşam şartlarım çok daha kabul edilebilir bir derecede olurdu. Zam-enflasyon kısır döngüsü, astronomik ve dengesiz fiyatlandırma, arlanmazlık üzerine kurulu bir serbest piyasa. Ve daha bir çok utanmazlık. Bildiğiniz, ağırlaştırılmış müebbet mahkumları gibi hapsedildik ülkeye. Çıkamıyoruz. Emekli olmak mümkün değil zaten. Modern köleler gibi çalıştırılıp, yarım günlük istirahat saatinde bile özgürlüğümüzü yaşayamıyoruz. Ekşi sözlük kapalı, Wiki kapalı, o kapalı, bu engelli… Kişiliği oturmamış, yobaz ailesinden bir gram bile terbiye görmemiş lağım sıçanları, her türlü ahlaksızlığı ve pisliği rahat rahat icra edebiliyor memlekette. Tek bir yaptırım yok. Tek bir yargılama yok. Her yaştan kadınlara ve dahi çocuklara neler yapıldığını, nasıl davranıldığını hepimiz çok iyi biliyoruz zaten. Ülkenin silahlı kuvvetleri bitirilmiş, polisi Gestapo’ya dönüşmüş. Doğu sınırında askerlik yaptığım dönemlerde, ordunun içler acısı durumunu bizzat tecrübe ettim. Eminim sakallısı da, sizin ve benim kafalarımızı kesmek için fırsat kolluyordur. Ilımlı islam adı altında ki iğrençlik ve şarlatanlıktan söz etmiyorum bile. İğrenç fetvalar, sapık sapık düşünceler, sosyal medyada midemi bulandıran yalan silsileleri, kociş saçmalamaları ve saire. Kendilerine bile dürüst olamayan pislik sürüleri. Arap özentiliği ve fanatizmi de tehlikeli bir boyut kazandı. Sonra da akıl sağlığını yitirmiş bir böcek sureti çıkıp; ‘‘Bu ülke harika. Çok rahat yaşıyoruz!’’ Demiyor mu…
Vizyonsuzluk, ülkeyi resmen esir aldı. Haddimi ve terbiye sınırlarımı aştıysam, hepinizden çok özür diliyorum…
Ben de bıktım gerçekten. Yaşamak için insana güzel şey bırakmadılar.
Maalesef. Acı gerçekleri yaşıyoruz.
Geçmiş olsun ev sahibi.
Sabah sigara almak için bakkala giderken yerde ıslaklığı su sanıp bastım meğerse buzmuş. Nasıl düştüm var ya sağ kolumu iyi incittim. Hala ağrıyor ya umarım yarına falan geçer. İşte yaptırtmadı eve döndüm bugün. Kısacası buradan alınacak ders nedir? Sigara sağlığa zararlıdır ![]()
Temsili ben ![]()
Bırak kurtul hocam, Champix yardımıyla kalp kırmadan bırakılıyor, tavsiye ederim. ![]()