Dök İçini Rahatla

Bugün kendimle ilgili üzücü bir şey fark ettim. Mesela 30 saniyelik komik bir kedi videosu izleyip güldükten sonra video bitince birden yüzümün düştüğünü ve üzüldüğümü fark ettim. Sonrasında gelen düşünceler ise “Ben neden güldüm ki? Bunu hak edecek ne yaptım? Nasıl olsa birkaç saate kötü bir şey olacak ve neşem sönecek” gibi düşünceler.
Bunu fark ettiğimden beri ne zaman dizi izlesem veya eğlenceli bir şey yapsam biter bitmez suçluluk duyup kötü hissetmeye başladığımı fark ettim. Bu beni çok kırdı.

2 Beğeni

Şundan yaşanacak yine. Hiç sekmez.

Zedperex
Giderken sağda…
Kaliteli hizmet anlayışı
Seçkin personeli ile

Dalga geçecekseniz keşke şu başlıktan başka yerlere cevap yazsanız.

1 Beğeni

Öfke çaresizlikten iyidir. Bunu sağlıklı yönettiğinizde çok da faydalı olacaktır, bu kısımlar benim sözüm değil. Ben hiçbir şeyi ve hiç kimseyi, kendimiz dahil, ciddiye almamayı ve düşündüğümüz her şeyi herkesin yüzüne saçmasapan kaybetme korkuları olmadan söyleme taraftarıyım, bırakın dürüstlükle baş edebilen insanlar olsun hayatınızda. Ayrıca, neye inanırsak onu yaşarız, her türlü duygu için beynimizi kandırmak bu açıdan mümkün. Gerçekte ne hissettiğinizi bilemeyebilirsiniz ama kontrolün sizde olduğunu bilirsiniz. Hormon etkilerini bir kenara bırakırsak, her şey egomuzu doyurmakla alakalı. Zedelendiği yerden uzaklaşıp başka bir şeyle doyurduğunuz an terazi dengelenir. İlk etapta aklıma gelen çözümler bunlar. Tabii en kestirmesi, size değer veren bir arkadaşınızla dertleşmek, bir şekilde içinizdekini dışarı atmak. Gezmek, yemek, okumak, yazmak, çizmek, oynamak, dinlemek… Ama asla saç kestirmek ve temizlik yapmak değil. Çok banal.

2 Beğeni

Valla dalga geçmek olarak gördüysen…
Kendim 3 ay kullandım. Bu sene başında üstelik.
Gayet de iyi geldi.
Hani çuvaldızı kendime, iğneyi başkasına batırmış gibi olurdum dalga geçiyorsam.

Sen demiştin terapiyi düşün diye, 7 Ocak tarihinde üstelik :smiley:

Espri yollu ama gayet ciddiyim… Sanırım sen de ilacın ne olduğunu biliyor olmalısın ki bunu dalga geçmek gördün. Bol şans, umarım toparlarsın hızlıca.

Terapiyi düşünün demekle bunun alâkasını çözemedim ama burada fark eden şey üslup sanırım. Hayır, dediğiniz ilacı bilmiyorum ama ilk çarem ilaç tavsiye etmek ya da almak olmuyor böyle durumlarda. Neyse size de bol şans.

3 Beğeni

Meraktan ne zamandır forum üyesiyim diye bakayım dedim. Herhalde bir 3-4 senesi vardır derken 7 sene olduğunu fark ettim. Zaman gerçekten su gibi açıp geçiyormuş yahu…

Yaşlı hissettim kendimi

10 Beğeni